Carel van Leeuwen en Vera Mulder
Carel van Leeuwen en Vera Mulder Anna Louisa Kroijenga

Première Mijn 24 Uur in De Harmonie

Cultuur

LEEUWARDEN - De nieuwe dansvoorstelling Mijn 24 Uur gaat donderdag 11 april in première. Het is de eerste productie van het noordelijke dansgezelschap Leefmeesters. Met in de hoofdrol: dansers met een chronische ziekte, onder regie van professionele choreografen. Na 11 april is Mijn 24 Uur nog te zien in Dokkum (18 april, Theater Sense), Drachten (15 juni, De Lawei), opnieuw Leeuwarden (tijdens CityProms, 29 juni) en Franeker (17 november, Koornbeurs).  

In mei speelt Mijn 24 Uur ook in Groningen, Drenthe en Noordoostpolder. ,,Na deze tournee willen we in nog meer Nederlandse provincies op te treden. Want dit is niet zomaar een dansgezelschap”, zegt Marlien Seinstra, bedenker en oprichter van Leefmeesters. 

 ,,Chronisch ziek zijn betekent dat je je altijd moet aanpassen aan de situatie. Dit vergt enorm veel veerkracht en doorzettingsvermogen.” Seinstra vindt het daarom belangrijk dat de dansers van Leefmeesters een plek op het podium krijgen.  

Mijn 24 Uur is door de choreografen Marlien Seinstra, Ivgi&Greben en Miranda van Toor na maanden hard werken samengesteld: ,,We zijn ontzettend blij met wat er samen is gemaakt. Het is prachtig om te zien dat de dansers hun persoonlijke verhalen delen. En tot welke bijzondere en ontroerende resultaten die bekentenissen leiden.”   

De première in De Harmonie begint op donderdag 11 april om 20.15 uur. De kaartverkoop is inmiddels begonnen. Info en kaarten via dansoprecept.nl/leefmeesters  

Ouderen hebben bepaalde kwaliteiten waardoor ze zich vaak wel redden in het verkeer.
Help, mijn vader is niet meer veilig in het verkeer! Gezondheid 4 uur geleden
Afbeelding
Laat heel Fryslân zien hoe fantastisch het is om samen te zingen! Cultuur 13 uur geleden
Afbeelding
Stevige dame Floor zoekt een nieuw baasje Verhalen uit de buurt 28 apr, 18:00
Annelies Bondo van Kamers met Aandacht en wethouder Pieter van der Zwan van gemeente Smallingerland bij het carillon in Drachten.
'Kamers met aandacht' gezocht voor jongeren Wonen 28 apr, 15:00
Afbeelding
In deze Friese gemeente staan de meeste energiezuinige huizen Duurzaamheid 28 apr, 12:00
Afbeelding
Vanaf maandag werkzaamheden, Drachtsterplein drie nachten deels gestremd Verhalen uit de buurt 28 apr, 10:00
Afbeelding
De wereld in boeken: ga op reis vanaf je bank Algemeen 28 apr, 08:00
Afbeelding
Column Ed van Dijk: Nieuwe expo vormen Column 27 apr, 15:00