Afbeelding
Foto: eigen foto Universal Journey

Roon Staal doet Leeuwarden aan tijdens wintertour

Cultuur

LEEUWARDEN - Na de druk bezochte Kerst Tour van 2022 kijkt de 42-jarige zanger, pianist, singer-songwriter en acteur Roon Staal in het nieuwe jaar uit naar zijn Winter Tour die op 2 februari wordt geopend in Venlo. Deze tour voert Staal door 23 dorpen en steden in ons land en eindigt in de vroege lente op 19 maart in Tubbergen. Het concert te Leeuwarden vindt plaats op vrijdag 17 februari a.s. in de Doopsgezinde Kerk . Aanvangstijd is 20:00 uur.

Singer-songwriter Roon Staal geniet al meer dan 20 jaar bekendheid in binnen- en buitenland door zijn fenomenale tenorstem en prachtige pianospel. Op dit moment brengt hij zijn 16e album ‘Dreamland’ uit met nieuwe eigen werken zoals het ‘Malawiaanse Gebed’ dat hij schreef voor zijn pasgeboren dochter en nieuwe authentieke performances van bekende songs. Begin 2023 treedt de fervente reiziger na een jarenlange pauze i.v.m. corona ook weer op in Japan.

Roon Staal kreeg al op jonge leeftijd een studiocontract aangeboden in Hollywood. Zijn grote muzikale talent werd tevens opgemerkt in 1999 door Art Garfunkel, bekend van het duo Simon & Garfunkel. Hij bracht dat jaar de evergreen ‘Help Me Through The Night’ uit. Ook de Britse singer-songwriter Gilbert O’Sullivan wordt bewonderaar van Staal’s warme stem en zijn bekwaamheid als componist en tekstschrijver van liedjes.

Theater-producties

In de grotere theaters zoals Carré in Amsterdam, Luxor in Rotterdam en het Beatrix Theater in Utrecht deed Roon Staal veel podiumervaring op. Hij speelde rollen in de theater producties ‘Les Misérables’ in 1991, ‘Tommy’ in 2002, ‘Rembrandt’ in 2006 en 4 jaar later in ‘Petticoat’ waarvoor hij een nominatie ontving voor ‘beste mannelijke bijrol grote musical’.

Tijdens deze Winter Tour speelt Roon Staal in een door zijn publiek veel gewaardeerde kleinschalige en intieme setting prachtige covers voor u zoals ‘Bridge Over Troubled Water’ van Art Garfunkel en Paul Simon, ‘Across The Universe’ van John Lennon en ‘Where Peaceful Waters Flow’ van Gilbert O‘Sullivan. Daarnaast brengt deze singer-songwriter eigen werken ten gehore zoals ‘Peace’, ‘The Journey’, ‘Malawiaans Gebed’ en ‘Weet Waarom Je Leeft’. Ook ‘Help Me Through The Night’ van de hand van zijn oom Ede Staal wordt gebracht.

Staal is als geen ander in staat de emotie en het verhaal van elk lied over te brengen aan de luisteraar. Zijn goede vriend Art Garfunkel benoemt dit als volgt: “The extraordinairy talent of Roon Staal, one of the truly great singers in the western world!”.

Voor meer informatie over de Winter Tour of om uw kaarten te bestellen bezoekt u www.roonstaal.com. Reserveren kan ook telefonisch via 06-15403125. Tickets kosten €22,50 voor volwassenen en €12,50 voor kinderen en jongeren t/m 17 jaar.

Afbeelding
Nieuwe subsidie voor innovatieprojecten in de landbouw in Noord-Nederland Agrarisch nieuws 5 uur geleden
Afbeelding
Aanbod hoogbegaafdheid van Proloog zorgt ervoor dat kinderen worden gezien Zakelijk nieuws 11 uur geleden
Afbeelding
Start kaartverkoop Grondproeven: culinair muziektheater over een boerenbedrijf in transitie Cultuur 13 uur geleden
Afbeelding
Leeuwarden doet voor de derde keer mee aan het NK Tegelwippen Cultuur 15 uur geleden
Wethouder Hein de Haan haakt samen met Steven Jansen, algemeen directeur van aannemer Knipscheer B.V. het eerste brugdeel.
Laatste bruggen worden geplaatst voor Middelseefeart Politiek 17 apr, 18:00
Afbeelding
Woning aan Uiterdijksterweg gesloten vanwege vondst hennepkwekerij 112-Nieuws 17 apr, 15:00
Afbeelding
Meer ruimte voor wandelen, fietsen en leefkwaliteit in de openbare ruimte Natuur 17 apr, 12:00
Afbeelding
Zwerfafval beloningsprogramma Schoon Belonen Leeuwarden van start Natuur 17 apr, 10:00