Roon Staal
Roon Staal Foto: eigen foto (Universal Journey)

Concert zanger-pianist Roon Staal treedt op in de Hervormde Kerk van Baaium

Cultuur

BAAIUM - Zanger en pianist Roon Staal tourt in maart en april 2022 door Nederland met zijn Lente Tour. Het concert in Baaium vindt plaats op zondag 10 april a.s. in de Hervormde Kerk. Aanvangstijd is 16.00 uur. De locatie is een half uur voor aanvang van het concert geopend.

Tijdens deze Lente Tour worden bekende covers ten gehore gebracht zoals ‘Bridge Over Troubled Water’ van Paul Simon en Art Garfunkel, ‘Sailing’ van Gavin Sutherland en ‘Help Me Through The Night’ van zijn oom Ede Staal. Ook eigen werken van Roon Staal zoals ‘The Garden Of Light’, ‘By Her Side’, ‘Morgen Komt Eraan’ en het tedere ‘You Turn My World Around’ komen voorbij tijdens het concert.

Staal ontving onlangs zijn 9e filmfestivalprijs als Official Selection van de New York Independent Cinema Awards voor zijn muziekvideo ‘Dreamer’. Op een authentieke en ontspannen wijze brengt de singer-songwriter zijn repertoire ten gehore zonder glitter en glamour.

In 2000 coverde Roon Staal het nummer ‘Help Me Through The Night’ van zijn oom Ede. Een jaar later vraagt Art Garfunkel aan Staal om de openingsact te doen in Helsinki. In de podcast ‘Credo, het leven van Ede Staal’ van RTV Noord van 10 april 2021 vertelt Roon Staal over Art Garfunkel: ‘Een belangrijk iemand in mijn muziek- en persoonlijke leven’.

Roon Staal stond in verschillende musicals. Als 11-jarige jongen speelt hij de rol van Gavroche in de musical ‘Les Misérables’. In de rockopera ‘Tommy’ speelt hij de titelrol in 2002 met topmusici van het Koninklijke Luchtmacht Orkest. Met Henk Poort speelt Roon Staal in 2006 in de musical ‘Rembrandt’ en in de musical ‘Petticoat’ zijn Chantal Janzen, Hajo Bruins en Freek Bartels zijn medespelers in 2011.

Roon Staal bereikt inmiddels een steeds groter publiek dankzij optredens in binnen- en buitenland zoals in Japan en Vladivostok en heeft inmiddels 15 albums uitgebracht. Publiek bij zijn concerten waardeert de intieme en kleinschalige concerten waarbij het interactie voelt met de singer-songwriter.

Laat u raken door de prachtige tenorstem, mooie songteksten en harmonieuze pianoklanken tijdens een concert van Roon Staal.

Een concert voor iedereen die toe is aan een onvergetelijke ervaring aan het begin van een nieuwe lente. Alle informatie over de Lente Tour en het bestellen van kaarten kunt u vinden via www.roonstaal.com of 06-15403125.

Afbeelding
Column Rijkele Dijkstra: Ons veilige gevoel Column 8 uur geleden
Beeld ter illustratie
Meer natuur in polder Siderius bij Earnewâld Natuur 11 uur geleden
Afbeelding
Column Melissa: Uit de kast komen is niet alleen bevrijdend voor jezelf, maar ook voor anderen Column 14 uur geleden
Afbeelding
Burgemeester sluit woning Amelandsdwinger vanwege grote drugsvondst 112-Nieuws 16 uur geleden
Afbeelding
Column Desirée van Dijk-Attema: Uitstellen Column 23 apr, 18:00
Denise Campbell (links) en Laura Smeets (rechts)
Keramiekmuseum Princessehof lanceert nieuwe podcastserie genaamd 'Porseleincast' Algemeen 23 apr, 16:00
Afbeelding
Hondje Binky in de bemiddeling Stichting SOS voor huisdieren Friesland Algemeen 23 apr, 14:00
© Foto: Hoge Noorden / Jacob van Essen. Europaparty Oldehoofsterkerkhof Gedeputeerde Sijbe Knol en Wethouder Hein Kuiken
Brunzyn X Bokoedro, Gladde Paling en Kroegtijgers op het podium tijdens dé Europaparty op 11 mei in Leeuwarden Evenement 23 apr, 12:46