Universal Journey
Universal Journey

Concertzanger-pianist Roon Staal vanaf 17 februari te zien in Leeuwarden

Cultuur

LEEUWARDEN - Na de onderbroken Kerst Tour van 2021 trekt zanger-pianist Roon Staal van 17 februari t/m 26 maart weer door ons land met zijn Voorjaars Tour. Op vrijdag 18 februari a.s. doet hij de Doopsgezinde Kerk in Leeuwarden aan. Het concert start om 20.00 uur en de zaal is een half uur voor aanvang van het concert geopend. Roon Staal, die onlangs zijn 9e filmfestivalprijs ontving als Official Selection van de New York Independent Cinema Awards voor zijn muziekvideo ‘Dreamer’, weet zijn publiek steeds weer te raken met zijn indrukwekkende en harmonieuze zang en pianospel. 

Op 8-jarige leeftijd doet Roon Staal, oomzegger van Ede Staal, al ervaring op in het Michaëlskoor uit Oosterland. Drie jaar later speelt hij de rol van Gavroche in de musical Les Misérables in het Carré theater in Amsterdam. Daarna volgen nog meer rollen in de rock-opera ‘Tommy’ en de musicals ‘Rembrandt’ en ‘Petticoat’. Staal werd in 2011 voor de musical ‘Petticoat’ genomineerd voor een prijs in de categorie beste mannelijke bijrol grote musical.

Tijdens de Voorjaars Tour van Staal passeren enkele bekende covers de revue van Art Garfunkel en Paul Simon zoals ‘Bridge Over Troubled Water’, ‘Help Me Through The Night’ van zijn oom Ede, ‘I Have A Dream’ van Abba en ‘Sailing’ van Gavin Sutherland als ook eigen werken waaronder ‘Promise’, ‘By Her Side’, ‘Als Je Mij Zoekt’, ‘The Garden Of Light’ en het tedere ‘Rust In Bewustzijn’. 

Inmiddels 15 albums en vele optredens in binnen- en buitenland verder, waaronder Vladivostok en Japan, bereikt Roon Staal een steeds groter publiek. Dat publiek waardeert de intieme en kleinschalige concerten waarbij het publiek interactie voelt met de zanger en pianist Staal.

Een concert voor iedereen die toe is aan een onvergetelijke ervaring aan het einde van een verstilde wintertijd na de lockdown. Kaarten voor het concert in Norg zijn te bestellen via www.roonstaal.com of 06-15403125.


Tennisvereniging Leeuwarden hoopt dat oude tijden weer gaan herleven op het sportpark.
LTV De Bontekoe en TV De Molen gaan gezamenlijk verder als Tennisvereniging Leeuwarden Sport 1 minuut geleden
Afbeelding
IJstijd in AquaZoo officieel geopend: "Mammoet word wakker!" Algemeen 2 uur geleden
Afbeelding
Steeds meer boeren in Friesland stappen over op kruidenrijk grasland Agrarisch nieuws 4 uur geleden
Afbeelding
Duidelijkheid over beheer oevers langs Friese vaarwegen Natuur 16 uur geleden
Het afkoppelen van de regenpijp.
Week van de Groene Tuin helpt Friezen op weg om tuin te vergroenen Natuur 18 uur geleden
Markus Passion – Da Capo Leeuwarden
Kijktip: Markus Passion te sjen by Omrop Fryslân Cultuur 21 uur geleden
Afbeelding
Update: Gaslekkage ontstaan tijdens werkzaamheden in Leeuwarden 112-Nieuws 22 uur geleden
Kom jij langs bij de grote showroom uitverkoop van Bakker Postma in Leeuwarden?
Grote showroom uitverkoop bij Bakker Postma in Leeuwarden Zakelijk nieuws gisteren