De deelnemers van Wie Is De Mol 2023, met in het felroze Anke de Jong.
De deelnemers van Wie Is De Mol 2023, met in het felroze Anke de Jong. Foto: AVROTROS

Friezin Anke de Jong doet mee aan Wie Is De Mol

Cultuur

FRIESLAND - Dit weekend heeft AVROTROS de deelnemers bekend gemaakt van het immens populaire programma Wie Is De Mol. Anke de Jong, hoofdredactrice van de GLAMOUR, doet dit jaar ook mee. Anke groeide op in Gorredijk en Heerenveen en spreekt vloeiend de Friese taal. 

Op 26 november deelde de AVROTROS, het TV-netwerk dat Wie is de Mol uitzendt, het volgende persbericht: “Met het openen van vijf kisten op vijf verschillende locaties in Nederland zijn de kandidaten en het land van het 23e seizoen van Wie is de Mol? vandaag bekend geworden. Na uren puzzelen en samenwerken is het fans gelukt om te onthullen dat hoofdredacteur Anke de Jong, acteur/cabaretier Annick Boer, onderzoeksjournalist Daniël Verlaan, presentator Froukje de Both, presentator Jurre Geluk, acteur Nabil Aoulad Ayad, Olympisch zwemkampioen Ranomi Kromowidjojo, presentator Sander de Kramer, acteur/zangeres Sarah Janneh en presentator/acteur Soy Kroon de kandidaten zijn. In het prachtige Zuid-Afrika starten deze tien kandidaten onder leiding van presentator Rik van de Westelaken vanaf zaterdag 7 januari 2023 de zoektocht naar de Mol.”

Anke de Jong

Anke de Jong groeide op in Gorredijk en Heerenveen. Al op haar zestiende verhuisde ze, in haar eentje, naar Amsterdam om haar dromen na te jagen. Als kind werkte ze op een manege in de buurt van Heerenveen, vertelde ze eerder aan RondOm Vandaag: “Ik weet niet beter dan dat ik opgroeide met heel veel ruimte, een groene omgeving, dieren en dat er altijd mensen over de vloer kwamen.” Anke beschrijft in het intervier haar jeugd op de manege als warm en gezellig. “Ik ben heel trots op mijn Friese afkomst. Mijn afkomst is denk ik ook de reden waardoor ik het zo ver heb geschopt. Ik heb iets heel erg nuchters.” Nuchterheid, dat is zeker een karaktereigenschap dat ze goed kan gebruiken tijdens haar zoektocht naar De Mol. 

Lees hier het hele interview met Anke de Jong.

De deelname van Anke de Jong werd samen met die van Sander de Kramer bekend gemaakt in IJsselstein. Hieronder kun je hun video bekijken. 


De onthulling

Net als eerdere jaren pakt de AVROTROS groot uit om de deelnemers en het land van het volgende seizoen van Wie Is De Mol bekend te maken. Daarover schreven zij het volgende: “In Weert, IJsselstein, Deventer, Middelburg en Haarlem (023) is de dag begonnen met een afgesloten kist. Al enkele dagen zijn de fans op scherp gezet dat zij dit jaar zelf verantwoordelijk zijn voor de bekendmaking van de kandidaten. Op de vijf vooraf bekend gemaakte locaties hebben zij massaal hun krachten gebundeld om de sloten van de kisten te openen. Door samen te werken en de juiste verbanden te leggen, zijn er cijfercodes gekraakt en zijn uiteindelijk de sleutels van de vijf kisten gevonden. Sleutels die in het bezit waren van oud-kandidaten Lakshmi Swami Persaud, Rob Dekay, Thomas van Luyn, Tina de Bruin en Sanne Wallis de Vries. Via een livestream op wieisdemol.nl werd er online geholpen bij het oplossen van de opdrachten en droegen de mensen thuis ook bij aan de onthulling. Een op tijd geopende kist onthulde een video met unieke beelden van twee kandidaten.” 

Zuid-Afrika

Het decor voor het 23e seizoen van Wie is de Mol? is Zuid-Afrika. Rik van de Westelaken neemt de kandidaten mee naar de provincie West-Kaap voor een bezoek aan de wereldstad Kaapstad met haar kleurrijke wijk Bo-Kaap. Het avontuur gaat verder via de adembenemende bergen bij de Tulbagh Vallei, de uitgestrekte halfwoestijn Karoo en de wonderschone kustplaats Wildernis. 

Wie is de Mol?, vanaf zaterdag 7 januari om 20.30 uur bij AVROTROS op NPO 1

Afbeelding
Provinsje investeert 2,3 miljoen in 72 mienskipgebouwen Samenleving 6 uur geleden
Afbeelding
Burgemeester sluit verkoop- en verhuurbemiddelingsbedrijf in Leeuwarden 112-Nieuws 8 uur geleden
Afbeelding
Het Weihnachts-Oratorium van Johann Sebastian Bach in Koarnjum Evenement 9 uur geleden
Afbeelding
Vier Elk Seizoen Met Schitterende Kunst: Ideeën voor Vakantie Diamond Painting Cultuur 12 uur geleden
Afbeelding
Overstekende voetganger aangereden door automobilist in Leeuwarden 112-Nieuws 14 uur geleden
Afbeelding
Zware knieblessure en tevens einde seizoen voor Gabi Caschili Sport 15 uur geleden
Afbeelding
Nederland Schoon roept Friezen op: neem herbruikbare tas mee tijdens inkopen voor de feestdagen Algemeen 27 nov., 17:00
Afbeelding
Verenigingen verbreken miljoenenrecord met de Grote Clubactie Verenigingen 27 nov., 15:00