Afbeelding
Foto: Ed van Dijk

Column Ed van Dijk: Een zalig of gelukkig 2024

Column

Terwijl ik, na alle regen, nu heerlijk met mijn trouwe viervoeter door de Groene Ster loop gaan mijn gedachten af en toe terug naar het oude jaar 2023 en gaan mijn blikken ook naar het nu lopende nieuwe 2024. Het jaar 2023 was een jaar waar de cultuur het moeilijk had en de vooruitzichten voor de komende jaren mij ook niet vrolijk stemmen. De uitslag van de Tweede Kamer verkiezingen van afgelopen november, waar partijen die niet echt veel met kunst en cultuur op hebben, maken mij nou ook niet echt vrolijk. Maar, ondanks de toch wel iets donker wordende wolken boven het culturele landschap zie ik toch nog altijd tussen de wolken door sijpelende zonnestralen.

Zo was ik samen met mijn vrouw en een aantal vrienden bij het Nieuwjaarsconcert van het Fries Kamerorkest in de ruime lobby van het WestCord WTC Hotel te Leeuwarden waar bijna 200 enthousiaste bezoekers op af kwamen. Een duidelijk voorbeeld van een cultureel evenement dat, zonder een cent subsidie van de overheid, vele mensen trekt en ook voor alle lagen van de samenleving betaalbaar is. Weer zo’n duidelijk voorbeeld waar bedrijfsleven en cultuur elkaar kunnen aanvullen. 

Nog zo’n voorbeeld is het aankomende Kunst- en Cultuurfestival Art Leeuwarden op zaterdag en zondag 17 en 18 februari ook weer in het WestCord WTC Hotel te Leeuwarden. Meer dan 50 kunstenaars en musici laten in dit tweedaagse Art Festival de bezoeker zien wat de diverse kunstenaars op kunst- en cultuurgebied te bieden hebben op deze grootste Noordelijke verwarmde kunstmarkt. Daarom, ondanks de soms sombere culturele wolken, toch nog een optimistische culturele blik naar de toekomst.

Meer actueel cultureel nieuws elke zaterdagmorgen van 9.00 tot 12.00 uur in Op&Ut van Omrop Fryslân.

Namens uw colomnist een zalig (letterlijk een tot het eind van het jaar gezond en goed leven) of een gelukkig 2024.

Art Connection
Ed van Dijk

Afbeelding
Column Desirée van Dijk-Attema: Uitstellen Column 12 uur geleden
Denise Campbell (links) en Laura Smeets (rechts)
Keramiekmuseum Princessehof lanceert nieuwe podcastserie genaamd 'Porseleincast' Algemeen 14 uur geleden
Afbeelding
Hondje Binky in de bemiddeling Stichting SOS voor huisdieren Friesland Algemeen 16 uur geleden
© Foto: Hoge Noorden / Jacob van Essen. Europaparty Oldehoofsterkerkhof Gedeputeerde Sijbe Knol en Wethouder Hein Kuiken
Brunzyn X Bokoedro, Gladde Paling en Kroegtijgers op het podium tijdens dé Europaparty op 11 mei in Leeuwarden Evenement 17 uur geleden
Afbeelding
BROED, biodiversiteitsfestival - 11 mei 2024 - Alde Leie Evenement 18 uur geleden
Afbeelding
Rosie nieuw in de bemiddeling Stichting SOS voor huisdieren Friesland Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
TV-serie Tot het Einde Gezondheid 22 uur geleden
Afbeelding
Makelaar en taxateur Yvette Westerhof denkt mee over duurzaamheid Zakelijk nieuws 22 apr, 18:00