Afbeelding

‘Speakers corner’ met Jan Schulting, Gertjan Verbeek en Jan de Jonge

Sport

HEERENVEEN - Lions Heerenveen e.o. organiseert voor de derde keer ‘speakers corner’. Een theatercollege waar topsporters, trainers, coaches en ondernemers in Heerenveen, de sportstad van het Noorden, een podium krijgen in het Posthuis Theater, om geïnteresseerden te laten genieten van mooie, leerzame en inspirerende verhalen.

Woensdag 10 april a.s., aanvang 20.00 uur, zijn Jan Schulting. Gertjan Verbeek en Jan de Jonge te gast in het Posthuis Theater in Heerenveen.

Eind jaren ’70 zijn Gertjan Verbeek, Jan de Jonge en Jan Schulting talentvolle voetballers en studeren aan het CIOS in Heerenveen. Hier volgen ze een opleiding die bepalend is voor hun latere carrière. Bovendien zijn de mannen gepassioneerd van de aanvallende speelstijl van oud Heerenveen trainer Henk van Brussel. Deze speelstijl staat ook bekend als de ‘de Brusselse kermis’. Kom kijken, luisteren en doe mee aan het gesprek door een vraag te stellen of stelling voor te leggen.


Een avond vol levendige gesprekken onder leiding van coach en gastheer Ferdinand de Jong. Hij ondervraagt de mannen over hun sportieve verleden, hun tijd op het CIOS in Heerenveen, de hoogte- en dieptepunten in hun carrières, SC Heerenveen, over de “Brusselse kermis”, het huidige voetbal, de VAR, kijken we vooruit en leggen we ze interessante stellingen voor. Het belooft niet alleen plezierig, maar ook uiterst leerzaam te zijn.

Henk van Brussel leidde SC Heerenveen naar de top van de Eerste Divisie, met spectaculair, aanvallend voetbal in de vroege jaren tachtig. Onder zijn leiding herrees SC Heerenveen na de succesvolle periode in de jaren veertig en vijftig met Abe Lenstra.

Voor de Vondelingenkamer

De opbrengst van deze boeiende avond gaat naar een nieuw initiatief in Heerenveen, de Vondelingenkamer. Op veel plaatsen in Nederland vind je al Beschermde Wiegkamers waar je je kindje anoniem, veilig en beschermd kunt achterlaten. Een initiatief van Ziekenhuis Tjongerschans en de Stichting Beschermde Wieg. Dit wordt de eerste Vondelingenkamer in het noorden van Nederland.

Toegangskaarten

Laat je inspireren terwijl je geniet van een avond vol voetbalpassie en waardevolle inzichten, en draag tegelijkertijd bij aan een goed en nobel doel. 

Toegangskaarten zijn verkrijgbaar via het Posthuis Theater (online via www.posthuistheater.nl/speakerscorner of via de receptie van het Posthuis Theater). Een kaartje kost € 17,50 (inclusief twee consumpties) en de voorstelling start om 20.00 uur. Het Posthuis Theater opent deze avond haar deuren om 19.15 uur.

Speakers Corner is een initiatief van Lions Heerenveen e.o. (www.lions-heerenveen.nl). 

Afbeelding
In deze Friese gemeente staan de meeste energiezuinige huizen Duurzaamheid 3 uur geleden
Afbeelding
De wereld in boeken: ga op reis vanaf je bank Algemeen 7 uur geleden
Afbeelding
Column Ed van Dijk: Nieuwe expo vormen Column gisteren
Kunstwerk van Janny Zijlstra.
De kunstzinnige levensreis van Janny Zijlstra-Wijnalda Cultuur 27 apr, 12:00
Afbeelding
Post-covid klachten aangezien voor ouderdomsklachten Zorg & Welzijn 27 apr, 10:00
Afbeelding
Friesland brengt opvallend veel schilders voort Cultuur 27 apr, 08:00
Tenzij er nog kou komt, mogen we veel wespen verwachten dit jaar.
Vooruitzicht wespenoverlast voorlopig niet gunstig Natuur 26 apr, 18:00
Hier de onderscheiding van 'Lid in de Orde van Oranje Nssau'
Uitreiking Koninklijke onderscheidingen Algemeen 26 apr, 15:00