Afbeelding
Foto: Rob Veldman Fotografie

Unieke en duurzame sieraden, ook maatwerk, bij Annora

Algemeen

HEERENVEEN - Sieraden kunnen een bijzonder verhaal vertellen. Een trouwring, de ketting van een moeder of de armband van een opa. Vaak hebben ze emotionele waarde. Annora Poppe, eigenaar van Annora aan Vleesmarkt 2 in Heerenveen, weet dat maar al te goed. Ze maakt unieke sieraden, vaak in opdracht en dus maatwerk, van duurzaam goud en zilver.

Annora is een echte creatieveling. Ze volgde de opleiding tot goudsmid in Nederland en ging daarna naar de kunstacademie van Idar-Oberstein in Duitsland: “In Nederland leerde ik alle belangrijke technieken, maar in Duitsland heb ik echt mijn eigen stijl ontwikkeld. Daar kon ik mijn creativiteit in kwijt.” Na haar opleiding start Annora met een baan in Heerenveen: “Op een gegeven moment diende de kans zich aan om hier mijn eigen winkel te openen en die heb ik met beide handen aangepakt.” Annora is een warme en gezellige plek, op een fijne plek in het centrum.

Naast dat Annora haar eigen collectie maakt, is ze ook gespecialiseerd in maatwerk: “In opdracht maak ik unieke sieraden, zoals trouwringen, kettingen of armbanden. Eerst gaan we samen in gesprek en praten we met elkaar over alle wensen. Ik maak dan een ontwerp en een offerte op. Als die akkoord is ga ik aan de slag.” Vaak werkt Annora met dierbaar goud: “Ze hebben ooit een sieraad gekregen van een geliefde, maar dat is niet meer hun stijl. Dan maak ik van die materialen wat nieuws.” 

Naast dierbaar goud gebruikt Annora ook Fairmined goud en zilver: “Tijdens mijn opleiding kwam ik erachter dat goud en zilver soms onder slechte omstandigheden wordt gemijnd. Bij Fairmined goud en zilver weet je zeker dat mijnwerkers een eerlijk loon krijgen, dat er geen kinderarbeid is en dat er duurzaam omgegaan wordt met de omgeving.”

Ook voor diverse workshops, zoals trouwringen of zilveren ringen maken, kan je terecht bij Annora: “Ik vind het leuk om mijn kennis en passie over te dragen aan anderen.” Benieuwd wat Annora nog meer doet? Ga dan eens naar www.annorapoppe.com of volg haar op sociale media.

Nordic Walking is een ontzettend goede sport voor mensen met de ziekte van Parkinson.
Stichting Parkinson in Beweging stopt Sport 8 uur geleden
Trianca en Charmain werken met veel plezier in de thuiszorg.
'Thuiszorg is veel meer dan steunkousen aantrekken, het is uitdagend werk' Algemeen 10 uur geleden
Esmeralda, Alejandro, Anita, Sven en Diederik collecteren.
Spelend Sporten loopt mee met de collecteweek Sport 11 mei, 12:00
Kerstmusical 2023 - Evert Haagsma rechts onder in het zwart
Open auditie voor kerstmusical in het Posthuis Theater Evenement 11 mei, 08:00
Afbeelding
Column Rijkele Dijkstra: Demonstreren een recht? Column 10 mei, 18:00
Zonder de vele vrijwilligers zou Paard & Erfgoed niet mogelijk zijn.
Het sociale gezicht van Paard & Erfgoed,Nederlands leukste plattelandsfair Evenement 10 mei, 12:00
De opzetdag van Vouwwagencentrum Noordbergum is altijd een groot succes.
Kom naar de Opzetdag van Vouwwagencentrum Noordbergum Zakelijk nieuws 10 mei, 08:00
Joost Klein droomde altijd al van het Songfestival.
Het succes van Joost Klein, een jongen uit Britsum Cultuur 9 mei, 18:00