Domenica en Tjeerd Tjeerdsma van Fysiotherapie Fytt
Domenica en Tjeerd Tjeerdsma van Fysiotherapie Fytt Foto: eigen beeld

Up-to-date kennis en een persoonlijke benadering

Gezondheid

HEERENVEEN - Fysiotherapie Fytt is slechts drie jaar geleden opgericht, maar is inmiddels al een bekende naam in Heerenveen. De fysiotherapiepraktijk aan de De Opslach 23 maakt naam vanwege hun holistische kijk op het vak; het idee dat een klacht niet op zichzelf staat, maar dat er ook gekeken moet worden naar andere aspecten die invloed hebben op de gezondheid. We spreken daarover met eigenaren Tjeerd en Domenica Tjeerdsma. 

Fysio Fytt begon drie jaar geleden met Tjeerd Tjeerdsma, een ambitieuze, jonge fysiotherapeut die de branche wil vernieuwen en holistischer naar het vak kijkt. Het duurde niet lang voor zijn vrouw Domenica Tjeerdsma-Zwart, ook (oedeem)fysiotherapeut, ook betrokken raakt. De twee vullen elkaar goed aan, Tjeerd is het creatieve brein en een echte verbinder en Domenica zorgt ervoor dat achter de schermen alles op rolletjes loopt. Drie jaar later is de praktijk al flink gegroeid en hebben Tjeerd en Domenica al heel wat nieuwe collega’s: “We willen onze cliënten zo volledig mogelijk kunnen helpen. Daarom hebben we mensen om ons heen verzameld die zich hebben gespecialiseerd in verschillende klachten behandelingen,” vertelt Tjeerd trots. “Een goede dynamiek vinden we heel belangrijk,” voegt Domenica daaraan toe. “We hebben een jong en hecht team. Daardoor is iedereen goed op de hoogte van de allernieuwste theorie en zijn de lijntjes kort. We helpen elkaar, waardoor onze patiënten zo snel en zo deskundig mogelijk geholpen worden.” De fysiotherapeuten van Fytt hebben bovendien een groot netwerk van andere zorgprofessionals, zoals huisartsen, sportartsen en orthopeden. 

Een klacht staat nooit op zichzelf

Een persoonlijke benadering, dat vinden Domenica, Tjeerd en hun collega’s essentieel in hun beroep: “Een klacht staat nooit op zichzelf. Het kan ontstaan zijn omdat je niet lekker in je vel zit, een blessure heeft invloed op hoe je je voelt en je mentale gezondheid heeft ook nog eens invloed op hoe het herstel gaat.” Volgens Tjeerd is er in de fysiotherapie nog te weinig aandacht daarvoor: “Wij staan achter een holistische aanpak en kijken niet alleen naar de klacht, maar ook naar de oorzaak en de impact daarvan, denk bijvoorbeeld aan stress, slaapgewoonten en eetpatronen.”

Fysiotherapie Fytt staat veel topsporters bij maar biedt ook de passende zorg voor de alledaagse klachten, van sportblessures tot pijnlijke stijfheid. Je kan bij ze terecht met een groot scala aan klachten en voor een ruim aanbod aan specialistische therapieën. “Allereerst hebben we veel kennis in huis voor revalidatie na een blessure of operatie, zoals een breuk, een nieuwe knie, heup of voorste kruisband. ” Fytt maakt daarbij gebruik van de aangrenzende sportschool: “Tijdens één op één sessies werken we aan jouw herstel, zodat je weer snel kan doen waar je plezier aan beleeft.” Manuele therapie, vooral gericht op het losmaken van nek, schouders, rug en bekken, is ook iets waar Fytt gespecialiseerd in is, net als oedeemtherapie. Domenica is hierin geschoold: “Oedeemtherapie is het behandelen van vocht in het lichaam, bijvoorbeeld na de behandeling van kanker, met in het speciaal borstkanker, of na een operatie.” 


Benieuwd naar meer? Neem een kijkje op hun website (www.fytt.nl) of op hun sociale media. Uiteraard mag je ook contact opnemen, door te bellen met 06 27 14 00 20 of mail naar info@fytt.nl.

Afbeelding
Kijktip - FryslânDOK: Sterrennacht, over de waarde van de sterrenhemel Cultuur 17 uur geleden
HT Roeirace
Kijktip: De HT Roeirace live te volgen bij Omrop Fryslân Sport 19 uur geleden
Afbeelding
EU-debat van Fryslân in Gorredijk Politiek 3 mei, 08:00
Beheer oevers langs Friese vaarwegen
Subsidieregelingen oeverbeheer geopend Financieel 2 mei, 15:00
Afbeelding
Bevrijdingsvuur naar Kazemattenmuseum Algemeen 2 mei, 08:00
Afbeelding
Onderzoek: houtworm en boktor zorgen voor meeste overlast in Friesland Natuur 1 mei, 18:00
Afbeelding
DODENHERDENKING KORNWERDERZAND KAZEMATTENMUSEUM Algemeen 1 mei, 08:00
Rijden onder invloed van cannabis gebeurt het vaakst bij mensen die al stevig blowen.
Veel cannabisgebruikers rijden onder invloed Gezondheid 30 apr, 18:00