Sibrecht helpt je graag om gezonder te leven.
Sibrecht helpt je graag om gezonder te leven. Foto: eigen beeld.

Samen gezonder met leefstijltraject van Fysio Liifs

Gezondheid

HEERENVEEN - Wil jij in 2024 gezonder worden, bijvoorbeeld door wat kilootjes kwijt te raken, gezonder en bewuster te eten, spanning de baas te blijven of door meer te bewegen? Maar heb je geen idee hoe je moet beginnen of probeer je het wel, maar lukt het steeds niet? Start dan een leefstijltraject bij Sibrecht Spijkstra van Fysio Liifs uit Heerenveen! Samen verdiep je je in een ketogene of koolhydraatarme leefstijl en onderzoek je wat dit voor jouw gezondheid kan betekenen.

Sibrecht Spijkstra is al jaren fysiotherapeut in regio Heerenveen, maar is daarnaast erg geïnteresseerd in gezondheid en leefstijl. Dat ontstond in 2020 toen ze daar zelf aan ging werken: “Ik ben ook niet perfect; ik was niet bewust genoeg bezig met gezonde voeding en regelmatig bewegen, had het druk en was daarom wat zwaarder geworden. Ik heb toen besloten om hier proactief mee aan de slag te gaan.” Ze verdiepte zich in een ketogene (koolhydraatarme) leefstijl, waarbij je vooral koolhydraat- en suikerrijke producten laat staan: “Ik stopte met het eten van bijvoorbeeld pasta, brood, snoep, chips en koekjes, en verving dit door meer eiwitten en gezonde vetten en koolhydraatarme producten. Het beviel me ontzettend goed. Ik zat beter in mijn vel, kon het goed volhouden en verloor vijftig kilo. Ik realiseerde me; het kan echt anders!”

Wat kan een koolhydraatarm leven voor jouw gezondheid betekenen?

Vorig jaar besloot Sibrecht dat ze deze nieuwe manier van leven graag ook wilde delen: “Ik had me als fysiotherapeut al gespecialiseerd en volgde nog de opleiding tot ketogeen- en orthomoleculair therapeut. Met die verdieping en kennis kan ik nu mijn cliënten ondersteunen als zij zelf ook hun leven positief willen beïnvloeden.” Volgens Sibrecht eten we met z’n allen veel te veel suikers en dit heeft negatieve gevolgen voor je gezondheid: “Als je teveel suikers eet, wordt dit opgeslagen als vet in je lichaam. Hierdoor word je zwaarder, maar stijgt ook het risico op o.a. hart- en vaatziekten of diabetes.”


Sibrecht helpt je graag om gezonder te leven. Foto: Eigen beeld

Als je ketogeen of koolhydraatarm eet, voedt je lichaam zich niet meer met suikers, legt Sibrecht uit: “Dan stapt je lichaam over op een andere verbranding. Je haalt je energie uit vetten, in plaats van uit suikers, en je lichaam begint ook opgeslagen vet te verbranden. Daardoor val je af.” Voor je begint om minder koolhydraten te eten, is het goed om je te laten informeren. Veel mensen weten namelijk niet precies wat koolhydraten precies zijn en waar ze in zitten. Daarom biedt Sibrecht twee trajecten aan; van 13 of 26 weken: “In elk traject krijg je één op één begeleiding en help ik je om koolhydraatarm te eten. We beginnen altijd met een intake, waarin we je doelen bespreken en we je gewoontes in kaart brengen. Vervolgens zijn er een aantal vervolgconsulten, afhankelijk welk traject je kiest, en ben ik altijd te bereiken voor tussentijdse vragen.” Een uniek aanbod bij het traject van 26 weken, is de Food Shop Safari: “Hierin gaan we samen naar jouw favoriete supermarkt en kijken we naar welke producten koolhydraatarm zijn, welke niet, en hoe je die goed kan vervangen.” De Food Shop Safari is optioneel te bestellen bij het 13 weken pakket. Tijdens het traject kijk je overigens niet alleen naar je eetgewoonte, ook lichaamsbeweging, stress, slaap en ontspanning komen aan bod. 


Wil jij ook een switch maken in je leven, je energieker en gezonder voelen en meer zelfvertrouwen krijgen? Neem dan eens contact op met Sibrecht Spijkstra van Fysio Liifs! Ga naar www.liifs.nl voor meer informatie of bel naar 06 18334351.

Wethouder Hein Kuiken, Sipke Jan Bousema en Gedeputeerde Sijbe Knol
Europaparty: groot feest in Leeuwarden ter ere van Joost Klein Cultuur 11 uur geleden
Moederdag
Dit zijn de beste Moederdag tips Algemeen 14 uur geleden
De nieuwe vestiging opent op 11 mei.
E-Bike Center Heerenveen opent nieuwe vestiging Zakelijk nieuws 17 uur geleden
Afbeelding
Kijktip - FryslânDOK: Sterrennacht, over de waarde van de sterrenhemel Cultuur 7 mei, 18:00
HT Roeirace
Kijktip: De HT Roeirace live te volgen bij Omrop Fryslân Sport 7 mei, 15:37
Afbeelding
EU-debat van Fryslân in Gorredijk Politiek 3 mei, 08:00
Beheer oevers langs Friese vaarwegen
Subsidieregelingen oeverbeheer geopend Financieel 2 mei, 15:00
Afbeelding
Bevrijdingsvuur naar Kazemattenmuseum Algemeen 2 mei, 08:00