Afbeelding

Stichting SOS voor huisdieren Friesland

Samenleving

FRIESLAND - Deze vrolijke viervoeter heet Kyro! Het is een reutje, een kruising en geboren in november 2021. 

Het is een leuke verschijning om te zien met zijn wilde haartjes en onderbeet; uiteraard moet een jonge hond als deze nog van alles leren, maar er is al een begin gemaakt. Bij alles en iedereen die hij ontmoet is hij enthousiast. Krijgt hij geen aandacht van je, dan heeft hij wel trucjes om het toch te krijgen: opspringen, op schoot springen en zo nodig nog wel wat geluid erbij maken, alles in de hoop dat hij zijn aandacht maar krijgt van je. Wat dit betreft is een duidelijke en consequente sturing voor hem wel wenselijk. 

Hij kan al even alleen thuis zijn, maar moet nog leren dat dit ook buiten de bench kan. Kyro is gewend aan kinderen en ook katten zijn hem niet vreemd, daar speelt hij graag mee. Ben je met hem aan het wandelen, dan zet hij graag her en der een vlagje uit want hoe jong hij ook is, hij weet al goed dat hij een manneke is. Maar zeg je tegen hem ‘Kyro, naast!’ dan doet hij dit ook. Kom je tijdens je wandeling andere honden tegen, dan ‘vliegt’ Kyro hier op af om te spelen en als hij word gecorrigeerd door die ander, dan pakt hij dit goed op. 

Het laten loslopen tijdens een wandeling is zelden gedaan, maar dat zal met een goede begeleiding zeker gaan lukken. Zindelijk is hij nog niet helemaal, er zijn zo af en toe nog wat ongelukjes. Kyro is een aanhankelijke, speelse en ondeugende hond, je merkt aan alles dat hij wel degelijk behoefte heeft aan een duidelijke baas. Nee is nee, en ja is ja, en als baas moet je je niet in laten pakken door zijn charmante gedrag, want dan loopt hij zo over u heen. Het is wel een hondje dat snel kan leren. Hij speelt graag met van alles en nog wat, en kan zichzelf dan ook tijden vermaken; vindt hij dan ook nog een paar sokken van de baas,dan is het feest, want daar zit natuurlijk wel een heel lekker luchtje aan. Kortom een lieve puber, die wel de nodige sturing en leiding nodig heeft, maar krijgt hij dit dan heeft u aan Kyro een ontzettend fijne hond. 

Wilt u reageren op Kyro dan kunt u contact met ons opnemen op telefoon nummert 0561-476211 of stuur een mail naar sos.sosdier@outlook.com 

www.sosdier.nl

Afbeelding
Afbeelding
Kunstwerk van Janny Zijlstra.
De kunstzinnige levensreis van Janny Zijlstra-Wijnalda Cultuur 24 minuten geleden
Afbeelding
Post-covid klachten aangezien voor ouderdomsklachten Zorg & Welzijn 2 uur geleden
Afbeelding
Friesland brengt opvallend veel schilders voort Cultuur 4 uur geleden
Tenzij er nog kou komt, mogen we veel wespen verwachten dit jaar.
Vooruitzicht wespenoverlast voorlopig niet gunstig Natuur 18 uur geleden
Hier de onderscheiding van 'Lid in de Orde van Oranje Nssau'
Uitreiking Koninklijke onderscheidingen Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Start 'Buurtgezinnen': opvoeden doe je samen Zorg & Welzijn gisteren
Afbeelding
4 mei 20.45 uur: Annelies van James Whitbourn door het Toonkunstkoor Cultuur 26 apr, 10:00
Het Lancaster-monument in Oudehorne.
Oorlog in Heerenveen: Het Lancaster-monument in Oudehorne Historie 26 apr, 08:00