Afbeelding
Foto: Suusfotografie

Over hoge verwachtingen en jong voelen

Persoonlijke verhalen

HEERENVEEN - Suzanne Niemarkt (36) woont in Heerenveen en is nu al drie jaar fotografe. Ze maakt foto’s van zwangerschappen, geboortes, newborn- en gezinsfoto’s. Zelf heeft ze een gezin van drie kinderen en een man. Je kan haar vinden op haar website www.fotografiesuus.nl en op Instagram en Facebook waar ze Fotografiesuus heet. 

Wat ben je aan het doen: Ik ben druk bezig met mijn werk, het gaat altijd door. Ik sta stand-by voor een aantal geboortes waar ik mag fotograferen, dus moet ik altijd klaar staan. Verder heb ik elke week wel shoots, soms wel zes in een week.
Wat wilde je worden als kind: Dierenarts. Maar ik merkte dat ik niet zo van het leren was en meer praktijkgericht was.
Verslavend: Ik ben een beetje verslaafd aan mijn telefoon. Ik ben er ook altijd mee bezig. Dat moet ook wel, ik heb het nodig voor mijn werk. Verder hou ik erg van shoppen, dat vind ik echt heel leuk.
Blij met: Ik ben met heel veel blij. ik ben blij met mijn gezin, dat ik nog een moeder en schoonouders heb, dat mijn bedrijf zo goed loopt en dat ik zulke leuke klanten heb. Ook met mijn vriendinnen ben ik heel blij.
Milliondollar tip: Gewoon doen. Niet te veel twijfelen, stappen nemen die je misschien niet durft en in jezelf geloven. Teleurstelling mag er ook zijn en wees niet te streng voor jezelf.
Inspiratiebron: Mijn vader. Hij was beeldend kunstenaar en dat heeft mij veel gebracht. Op het gebied van werk vooral mijn collega’s waar ik van leer en mee kan sparren.
Favoriete plek in Friesland: Mijn buurtje. In de zes jaar dat we hier zitten zijn er ongeveer 30 kinderen geboren die samen met onze kinderen spelen. Afgelopen zondag zaten we met alle buren en kinderen lekker buiten, aan het genieten van het mooie weer.
Dit vind ik stom: De hoge verwachtingen die we onszelf opleggen en de onzekerheid over in wat voor wereld mijn kinderen moeten opgroeien.
Geheim genoegen: Ik vind het leuk om op stap te gaan en me weer jong voelen, om de volgende ochtend weer helemaal brak te zijn en te merken dat ik niet meer zo jong ben.
Welke eigenschap waardeer je in mensen: Openheid, kwetsbaarheid, zorgzaamheid, humor en sociaal-zijn. Als ik fotografeer en ik heb iemand voor mijn lens die zijn kwetsbare kant laat zien, zie je dat terug op de foto’s
Wat staat er nog op je bucketlist: Ik wil nog graag met mijn gezin naar Zuid-Afrika. Ik heb daar zelf gestudeerd en veel foto’s gemaakt. Werk gerelateerd zou ik nog graag een fotografiereis willen maken, mensen van over de hele wereld portretteren. .
Zo ziet mijn ideale vrije dag eruit: Uitslapen, lekker ontbijten, ergens naar een leuke plek gaan en lekker in het zonnetje zitten terwijl de kinderen aan het spelen zijn. En dan s ‘avonds lekker uit eten.
Van wie heb je het meeste geleerd: Mijn ouders natuurlijk. Dat is misschien nogal standaard, maar het is wel zo. Hun intelligentie en creativiteit hebben mij veel gebracht in het leven.
Wat had je als twintigjarige graag geweten: Dat niet alles bepaald hoeft te worden op die leeftijd. Het leven kan later ook nog enorm veranderen. Ik ben op mijn 33ste begonnen met wat ik nu doe en dat is gewoon mijn baan geworden.
Hoe zie je jezelf over vijf jaar: Eigenlijk wel hetzelfde als nu, maar met meer structuur in mijn bedrijf. Misschien dat ik dan iets meer uit handen kan geven.
Levensmotto: Waardeer de kleine dingen, zoek niet altijd naar beter en meer. Wees dankbaar voor wat je hebt.

Afbeelding
Nieuwe subsidie voor innovatieprojecten in de landbouw in Noord-Nederland Agrarisch nieuws 9 uur geleden
Afbeelding
Veenstra Makelaars en Taxateurs: 'Optimale woningpresentatie is essentieel voor succes' Wonen 15 uur geleden
Afbeelding
Draag bij aan het voortbestaan van de bij Natuur 17 uur geleden
Afbeelding
"Spot de reusachtige mammoet, indrukwekkende sabeltandtijger en de brullende holenbeer!" Algemeen 17 apr, 12:00
Jan Willem Monhemius.
Jan Willem Monhemius: Veertig jaar fitnessgeschiedenis in Heerenveen Persoonlijke verhalen 17 apr, 08:00
Burgemeester Avine Fokkens-Kelder en Hans Schouten van Historie Heerenveen onthullen de Vector of Memory in Heerenveen.
Canadian Trail in Heerenveen geopend Historie 16 apr, 15:00
De ingezamelde ballen worden voornamelijk door de jeugd van Nieuweschoot gebruikt.
Inzamelingsactie voor voetballen VV Nieuweschoot Sport 16 apr, 12:00
Afbeelding
In- en uitchecken met de betaalpas nu ook mogelijk in alle buurtbussen van Arriva Algemeen 15 apr, 14:00