Afbeelding

Tijdens paardencoaching kom je snel tot de kern van het probleem

Gezondheid

ALDEBOARN - Iedereen loopt wel eens tegen iets aan waarvan je niet gelijk weet hoe het op te lossen: Stress op je werk, in de knoop door rouw en verdriet, jezelf even kwijt zijn, een moeilijke keuze in het verschiet, een burn-out of weinig zelfvertrouwen, bijvoorbeeld. Wil je daarmee aan de slag, dan is paardencoaching wellicht iets voor jou! Monique van der Meulen-Hoekstra van Kunde Paard & Coaching uit Aldeboarn helpt je, samen met haar paarden, om het antwoord of de oplossing in jezelf te vinden. 

Monique, tevens roosterconsultant, komt regelmatig op scholen en nam daar vaak intuïtief een coachingsrol op zich. Een aantal jaren geleden besloot ze zich hierin te verdiepen en volgde de opleiding NLP Paardencoaching bij Innerqi in Grou. Sindsdien helpt ze mensen die om wat voor reden dan ook in de knoop zitten. Ze legt uit hoe paardencoaching werkt: “Paarden spiegelen je gedrag. Adem je bijvoorbeeld snel, dan gaat het paard ook sneller ademen. Tijdens een sessie zie ik dit en benoem ik het. Hierdoor word je bewust van je eigen gedrag.” Ze draagt heel bewust geen oplossingen aan, vertelt ze: “Ik benoem alleen wat ik zie, de oplossing komt helemaal uit jezelf.” Monique houdt met een scherp oog het gedrag van het paard en de coachee in de gaten: “Het paard kan soms heel specifiek laten zien waar de pijn zit. Het gaat om bewustwording; welk gedrag laat je zien, wat doet dat met jou en met je omgeving en wat zou je daar aan kunnen veranderen?” Paardencoaching werkt omdat een coachee zich volledig moet focussen op zichzelf. Aan opgebouwde muurtjes heb je niets: “Een paard hou je niet voor de gek. Zo kom je snel tot de kern. Het paard helpt je om jezelf beter te leren kennen. Het draagt zo bij aan positieve gezondheid, zorg goed voor jezelf.” 

Wil je weten of paardencoaching iets is voor jou? Neem vooral contact op met Monique. Zij vertelt je alles over de unieke manier van coaching en laat het je graag ervaren. Bel met 06 1815 6604 of ga naar www.kundepaardencoaching.nl. Een sessie in Aldeboarn kan individueel of in teamverband. Monique en haar paarden ontvangen je graag!

Zorg goed voor jezelf!

Afbeelding
EU-debat van Fryslân in Gorredijk Politiek 3 mei, 08:00
Beheer oevers langs Friese vaarwegen
Subsidieregelingen oeverbeheer geopend Financieel 2 mei, 15:00
Afbeelding
Bevrijdingsvuur naar Kazemattenmuseum Algemeen 2 mei, 08:00
Afbeelding
Onderzoek: houtworm en boktor zorgen voor meeste overlast in Friesland Natuur 1 mei, 18:00
Afbeelding
DODENHERDENKING KORNWERDERZAND KAZEMATTENMUSEUM Algemeen 1 mei, 08:00
Rijden onder invloed van cannabis gebeurt het vaakst bij mensen die al stevig blowen.
Veel cannabisgebruikers rijden onder invloed Gezondheid 30 apr, 18:00
Afbeelding
Uniek historisch dambord werpt nieuw licht op herkomst Fries damspel Cultuur 30 apr, 12:00
Afbeelding
Volop activiteiten in de meivakantie bij Sportstad Heerenveen Sport 30 apr, 10:00