Afbeelding

Ouderavond ‘Lekker slapen kleintje (0-4 jaar)’

Zorg & Welzijn

DRACHTEN - Veel ouders hebben vragen over het (niet) slapen van hun kind. Slaapproblemen kunnen in elke leeftijdsfase voorkomen. Van baby’s die veel huilen en weinig slapen tot peuters die niet willen inslapen of doorslapen. Of kinderen die niet in hun eigen bed willen slapen of juist heel vroeg wakker worden. 

Om te zorgen dat je kind voldoende slaapt organiseren de pedagogen van Carins de ouderavond ‘Lekker slapen kleintje’. Dit is op 30 mei 2024 bij Carins (Molendeind NoordZijde 56). Inloop is vanaf 18:45 uur, we starten om 19:00 en het eindigt om 20:30 uur. Deze avond krijg je tips en handvaten van de pedagogen en kun je ervaringen delen met andere ouders. Deelname is gratis en inclusief een kopje koffie of thee. Graag van tevoren aanmelden via pedagogen@carins.nl (vermeld hierbij het aantal personen. LET OP: VOL = VOL). 

Een prettige nacht voor jou en jouw kleintje 

Een kind heeft voldoende slaap nodig om zich goed te kunnen ontwikkelen, te groeien en overdag voldoende energie te hebben om lekker te spelen. Maar ook voor ouders is een goede nachtrust net zo belangrijk. Duidelijkheid helpt bij het slapen en het voorkomen van slaapproblemen. Hoe breng je als ouders structuur aan in het dag- en nachtritme? Hoe zorg je ervoor dat je kind zelf inslaapt? Wat is de invloed van eten of drinken, de slaapomgeving en hoe kan overprikkeling bij kinderen worden voorkomen? Vragen die op welke manier dan ook te maken hebben met het slapen van je kind kun je bespreken tijdens de ouderavond ‘Lekker slapen kleintje’.

Carins

De pedagogen van Carins, Brenda Bekkema en Famke de Graaf, ondersteunen ouders regelmatig in Smallingerland bij (het voorkomen van) slaapproblemen van hun kind. “Uit ervaring weten we dat een zetje in de goede richting vaak voldoende is,” aldus de pedagogen. Heb je zorgen over de opvoeding van je kind? Bij Carins helpen we je als het zelf even niet lukt. Wij bieden informatie, hulp en ondersteuning bij vragen over opvoeding en opgroeien. Advies van Carins is gratis. Kijk voor meer informatie en contactgegevens op www.carins.nl.

Afbeelding
Gemiddeld minste misdrijven per inwoner in Friesland 112-Nieuws 14 uur geleden
Afbeelding
Hoe de 'Golden Buzzer' de theaterdeuren voor Amilia opent Cultuur 16 uur geleden
Afbeelding
Slechts klein deel Friezen gaat op babymoon Persoonlijke verhalen 22 mei, 10:00
Afbeelding
Orgelconcert Jos van der Kooy in Grote Kerk Drachten Cultuur 22 mei, 10:00
Afbeelding
v.v ONT organiseert Penaltykillers 2024 Sport 21 mei, 15:00
Afbeelding
Naar het mbo? Kijk het webinar 'Studiefinanciering: hoe werkt het?' Educatie 19 mei, 18:00
Afbeelding
Nieuw Ontwikkelperspectief voor de Lelylijn: Op Weg naar 2050 Politiek 18 mei, 15:00
Afbeelding
Voorstelling Romijn Conen bij Revalidatie Friesland Algemeen 18 mei, 12:00