Afbeelding
Foto: Lucas Kemper

Start kaartverkoop Grondproeven: culinair muziektheater over een boerenbedrijf in transitie

Cultuur

HOLWERD - In deze locatievoorstelling strijden twee generaties akkerbouwers voor de toekomst van het familiebedrijf. Een jonge boerin wil zorgen voor een gezonde bodem door niet meer te spuiten. Terwijl de temperatuur stijgt en het steeds warmer wordt, vreest haar vader voor het mislukken van de oogst. Een muzikale voorstelling over de moed om te veranderen, mee te bewegen met de natuur en nieuwe uitdagingen.

“Een muzikale voorstelling op een plek waar je niet zomaar komt, over een razend actueel onderwerp en de uitnodiging voor een genuanceerd gesprek. Met daarbij ook nog een culinair driegangendiner. Grondproeven heeft alles in zich wat je je als programmeur kunt wensen.” Inge Imelman programmeur Schouwburg De Lawei.

Het publiek is welkom op het akkerbouwbedrijf van familie van der Bos in Holwerd waar tussen de kuubkisten wordt gespeeld, gemusiceerd en gekookt. Ervaar de trots en de dilemma’s van akkerbouwers tijdens deze muzikale locatievoorstelling en proef ondertussen van een culinair driegangendiner dat tussen de scènes wordt geserveerd.

Krachtige muzikale voorstelling die de verbondenheid tussen boeren en hun grond voelbaar maakt.” - bezoeker

Het concept en regie van Grondproeven is in handen van Titia Bouwmeester, tekst door Danielle van Vree en muziek gecomponeerd door Ben van Bueren. Het spel wordt vertolkt door Esther Ymkje van Steenis, Rogier Schippers, Danielle van Vree en spelregie van Dorien Folkers.

We zijn gezamenlijk verantwoordelijk voor de toekomst van ons voedsel, het verhaal van de boer is ook ons verhaal‘, aldus Titia Bouwmeester.

De voorstelling is een coproductie van theatergezelschap 5eKwartier en Schouwburg De Lawei en is onderdeel van Festival Simmerdeis. Grondproeven speelt van 19 juni t/m 6 juli elke woensdag tot en met zaterdag. Kaarten zijn vanaf nu verkrijgbaar via Schouwburg De Lawei: www.lawei.nl/grondproeven.

Afbeelding
Gemiddeld minste misdrijven per inwoner in Friesland 112-Nieuws 15 uur geleden
Afbeelding
Hoe de 'Golden Buzzer' de theaterdeuren voor Amilia opent Cultuur 17 uur geleden
Afbeelding
Slechts klein deel Friezen gaat op babymoon Persoonlijke verhalen 22 mei, 10:00
Afbeelding
Orgelconcert Jos van der Kooy in Grote Kerk Drachten Cultuur 22 mei, 10:00
Afbeelding
v.v ONT organiseert Penaltykillers 2024 Sport 21 mei, 15:00
Afbeelding
Naar het mbo? Kijk het webinar 'Studiefinanciering: hoe werkt het?' Educatie 19 mei, 18:00
Afbeelding
Nieuw Ontwikkelperspectief voor de Lelylijn: Op Weg naar 2050 Politiek 18 mei, 15:00
Afbeelding
Voorstelling Romijn Conen bij Revalidatie Friesland Algemeen 18 mei, 12:00