Afbeelding
Foto: Van der Wiel

“KV Drachten / Van der Wiel is als een grote familie”

Sport Jubileum KV Drachten

DRACHTEN - Een hoofdsponsor die al meer dan twintig jaar bij een vereniging betrokken is, dat mag je toch wel heel uniek en bijzonder noemen. KV Drachten en Van der Wiel zijn in dat opzicht als twee handen op één buik. Een exceptionele samenwerking, waarbij vertrouwen de basis is. Klaas van der Wiel legt uit wat de band tussen de twee zo bijzonder maakt.

In 1954 wordt Van der Wiel in Drachten opgericht door broers Evert en Klaas van der Wiel, samen met Hans van der Meulen. Van der Wiel realiseert projecten op het gebied van civieltechnische werken, natuurontwikkeling, logistieke dienstverlening, sloopwerk en bodemsanering. In de jaren na de oprichting van de Holding BV, groeit Van der Wiel door tot een onderneming met circa 170 vakmannen en -vrouwen. Tot op de dag van vandaag is Van der Wiel nog steeds een familiebedrijf. Dat merk je aan de betrokken medewerkers en de hechte onderlinge sfeer. Vanuit een stabiele basis en met focus op kwaliteit en innovatie werkt het bedrijf aan de toekomst.

Een identieke werkwijze

“En juist op dat punt hebben we veel raakvlakken met de korfbalvereniging”, legt Klaas uit. De directeur van Van der Wiel heeft aan het begin van het sponsorschap niet zozeer een directe link met de korfbalvereniging, maar de cultuur en manier van werken spreken hem aan. “Toen voormalig voorzitter Jaap Broersma van de korfbalvereniging eens een presentatie gaf bij ons bedrijf, werd ik gelijk enthousiast. De omgang met elkaar, de structuur binnen de vereniging en de saamhorigheid binnen de club spraken mij aan. Dat past gewoon heel erg bij ons bedrijf.” 

“Door de jaren heen is mijn band met de vereniging steeds sterker geworden.”

Een echte clubman

Klaas groeit door de jaren heen uit tot een echte clubman en ook zijn kinderen en kleinkinderen beginnen met korfballen bij de vereniging. Bij iedere thuiswedstrijd van het eerste team staat Klaas dan ook langs de lijn. “Door de jaren heen is mijn band met de vereniging steeds sterker geworden. Het voelt eigenlijk als een grote familie”, vertelt hij. Hij noemt als belangrijke reden dat bij KV Drachten / Van der Wiel niet alleen het eerste team telt, maar de hele vereniging. “En dat is echt een kracht, want dat maakt de vereniging heel hecht. We hoeven niet ten koste van alles zo hoog mogelijk te spelen. Het overgrote deel van onze eerste selectie bestaat ook uit eigen jeugd. Dat vind ik mooi, want zo behoud je de binding met elkaar. Je merkt ook dat als er een keer iets geregeld moet worden, dat er altijd wel ouders opstaan die het doen. Dat typeert onze club”, stelt de hoofdsponsor tevreden. Deze kernwaarden zijn voor Van der Wiel tevens een reden om de samenwerking nog eens met vijf jaar te verlengen. 

Altijd verbinding

Verder is Klaas enthousiast over de activiteiten binnen de vereniging. “Sinterklaas, sportevenementen en ook tijdens corona is het contact met de vereniging nooit verloren gegaan. Ze zijn altijd op zoek gegaan naar creatieve oplossingen om de leden bij de club te blijven betrekken. Dat zegt veel over de vereniging. Het is een constante bevestiging van: ‘dit is mijn club’, en dat voelt echt geweldig”, besluit Klaas trots zijn verhaal. 

Klaas van der Wiel houdt van KV Drachten.
Voorstelling: Laagland. Het Nationale Theater
Kapitaalinjectie voor natuurherstel in Friesland Natuur 2 minuten geleden
Afbeelding
Complimentendag: Friezen geven meeste complimenten, Groningers de minste Samenleving 14 uur geleden
Afbeelding
Podiumtechniekdag op 23 maart in De Lawei Cultuur 17 uur geleden
Wat een knapperd hè?
Lieve Casper zoekt een nieuwe mand Samenleving 20 uur geleden
Afbeelding
Van houten skûtsjes naar ijzeren skûtsjes door Jelmer Kuipers Historie 23 feb, 18:00
Afbeelding
Taxatieavond in Hotel Drachten. Historie 23 feb, 15:00
Het team van Albert Heijn De Marke
Albert Heijn De Marke even dicht voor verbouwing Algemeen 23 feb, 13:21
Al eerder werd er gestunt met grote kortingen bij TinQ.
TinQ stunt opnieuw: 33 minuten tanken voor €1,33 in Drachten Algemeen 23 feb, 12:01