VV Drachten bestaat 100 jaar!
VV Drachten bestaat 100 jaar! Foto: VV Drachten

“Jubileumfeest uitgesteld tot april 2022”: VV Drachten bestaat 100 jaar

Sport

DRACHTEN - Voetbalvereniging Drachten bestaat sinds 21 april 2021 maar liefst 100 jaar en dat moet uiteraard groots gevierd worden, maar corona gooit tot nog toe roet in het eten. Daarom heeft de club besloten het grote jubileumfeest met een jaar uit te stellen, want “een 100-jarig jubileum verdient het om SAMEN gevierd te worden”, aldus voorzitter Durk Meijer. RondOm Vandaag spreekt met hem over de plannen van de jubilerende club.

Meijer is inmiddels zeven jaar voorzitter van de eeuwenoude dorpsclub en geniet daar met volle teugen van. “Het is hier echt een ons kent ons gevoel, een heel warme dorpsvereniging waar iedereen welkom is.” Dat blijkt ook wel uit het feit dat Drachten amper te kampen heeft met ledenverlies, zelfs na de coronacrisis. “Daar zijn we onze leden natuurlijk erg dankbaar voor, want je kunt als club relatief weinig als tegenprestatie bieden in zo’n lastige periode. Het zegt wel iets over hoe deze club in elkaar zit”, vertelt Meijer trots. 

“Het is een heel warme dorpsvereniging waar iedereen welkom is.”

Een gezonde club

In 100 jaar heeft de club heel wat opgebouwd. “Het is een gezonde club met zo’n 500 leden. Van die 500, zijn ongeveer 150 tot 175 vrijwilliger. Dat is best bijzonder. Daarnaast durf ik wel te zeggen dat we het bij alle elftallen goed geregeld hebben. Zo heeft ieder elftal een trainer en een leider en krijgen de trainers een vergoeding voor hun diensten. Wij staan voor gelijke kansen voor alle jeugd en beperken ons niet alleen tot de selectie elftallen. Ieder kind verdient een fatsoenlijke training. Dat is onze kracht.”

Het feest goed vieren

Ondanks corona, wil Meijer er toch nog een mooi jaar van maken. “Natuurlijk hadden we ons de viering van dit heugelijke moment anders voorgesteld. Ook omdat 100 jaar VV Drachten tegelijk 100 jaar voetbal in Drachten en (verre) omgeving betekent. We willen dit prachtige jubileum graag vieren, maar we willen het wel goed vieren.” Dat betekent echter niet dat er helemaal niets gebeurt in de huidige jaargang. Er zijn namelijk een aantal prachtige ideeën en producten in ontwikkeling.

Retro shirt

Er is onder andere een prachtig retro shirt in de maak, gebaseerd op het shirt van de jaren 70. “Dat wordt echt een prachtig shirt, met de grote karakteristieke V erop. En daar komt natuurlijk het 100-jarig jubileumlogo op”, glundert Meijer. “We kunnen niet wachten om het shirt te presenteren.” De voorzitter verwacht dat het shirt bij aanvang van de competitie voor het eerst gedragen zal worden door de eerste selectie van de club. De laatste hand wordt op dit moment nog aan het shirt gelegd. 

Jubileumboek

Naast het retro shirt is er ook een prachtig 100-jarig jubileumboek in ontwikkeling, met prachtige verhalen over vroeger. “Onder andere met diverse clubiconen, zoals oud-voorzitter Anne van der Meer en toptalent Nico-Jan Hoogma. Daarnaast gaat het ook over iconen als Johan Cruyff en de legendarische wedstrijden tegen Ajax en Feyenoord op Sportpark de Peppel. Maar ook clubhelden die naast het veld actief zijn, krijgen een prachtig plekje in het boek. Mis het niet!” 

Afbeelding
Voorstelling: Laagland. Het Nationale Theater
Kapitaalinjectie voor natuurherstel in Friesland Natuur 40 minuten geleden
Afbeelding
Complimentendag: Friezen geven meeste complimenten, Groningers de minste Samenleving 14 uur geleden
Afbeelding
Podiumtechniekdag op 23 maart in De Lawei Cultuur 17 uur geleden
Wat een knapperd hè?
Lieve Casper zoekt een nieuwe mand Samenleving 20 uur geleden
Afbeelding
Van houten skûtsjes naar ijzeren skûtsjes door Jelmer Kuipers Historie 23 feb, 18:00
Afbeelding
Taxatieavond in Hotel Drachten. Historie 23 feb, 15:00
Het team van Albert Heijn De Marke
Albert Heijn De Marke even dicht voor verbouwing Algemeen 23 feb, 13:21
Al eerder werd er gestunt met grote kortingen bij TinQ.
TinQ stunt opnieuw: 33 minuten tanken voor €1,33 in Drachten Algemeen 23 feb, 12:01