Afbeelding

Het Ping-loket wordt Geldzaken: een nieuwe naam voor financiële ondersteuning en begeleiding

Financieel

DRACHTEN – Het Ping-loket, een steunpunt voor iedereen die te maken heeft met financiële uitdagingen, heeft een nieuwe naam: Geldzaken!

Laagdrempelig en persoonlijk

Het verlies van een baan, een faillissement of echtscheiding kunnen ingrijpende gevolgen hebben op financieel gebied. Wat je financiële vraag ook is, bij Geldzaken van Carins kun je terecht! Of het nu gaat om regelingen en toeslagen vanuit de overheid, hulp bij schulden en/of (sociaal)juridische vragen. Wij zijn er om te luisteren, adviseren, helpen en begeleiden.

Geldproblemen 

Wij leven in dure tijden. Steeds meer mensen hebben moeite om hun rekening te betalen en voelen zich onzeker over de toekomst. Heb ik nog wel genoeg geld om boodschappen te kunnen doen? Kan ik mijn kinderen wel geven wat ze nodig hebben? Zorgen over geldproblemen kunnen je ‘s nachts soms letterlijk wakker houden.

Regelingen en toeslagen

De gemeente en de overheid hebben diverse regelingen en toeslagen in het leven geroepen om inwoners (tijdelijk) te ondersteunen. Ben je benieuwd welke regeling mogelijk op jou van toepassing zijn? Kom dan langs bij Team Geldzaken voor persoonlijk advies en begeleiding. Samen maken we een financieel plan zodat je weer overzicht en hopelijk rust krijgt.

Team Geldzaken: Samen naar financiële stabiliteit en welzijn

Team Geldzaken kijkt ernaar uit om inwoners te blijven ondersteunen en te begeleiden naar financiële stabiliteit. Dit doen wij samen met verschillende andere instanties op het gebied van welzijn, armoede en schulden. Samen vormen we een sterke keten.

Carins is gevestigd aan het Moleneind NoordZijde 56. Wij zijn op werkdagen geopend van 8.30 uur tot 17.00 uur. Bel je ons liever? Van maandag tot en met vrijdag heeft team Geldzaken een financieel spreekuur van 9.00 uur tot 12.00 uur. Ons nummer is: 088 – 50 65 400. Ook via de mail kun je ons bereiken; geldzaken@carins.nl

www.carins.nl

Ouderen hebben bepaalde kwaliteiten waardoor ze zich vaak wel redden in het verkeer.
Help, mijn vader is niet meer veilig in het verkeer! Gezondheid 48 minuten geleden
Afbeelding
Lintjesregen 2024 Smallingerland Algemeen 9 uur geleden
Afbeelding
Stevige dame Floor zoekt een nieuw baasje Verhalen uit de buurt gisteren
Zomer
Zomerpakkettenactie Present Smallingerland Algemeen 28 apr, 15:00
Afbeelding
In deze Friese gemeente staan de meeste energiezuinige huizen Duurzaamheid 28 apr, 12:00
Afbeelding
De wereld in boeken: ga op reis vanaf je bank Algemeen 28 apr, 08:00
Afbeelding
Column Ed van Dijk: Nieuwe expo vormen Column 27 apr, 15:00
Kunstwerk van Janny Zijlstra.
De kunstzinnige levensreis van Janny Zijlstra-Wijnalda Cultuur 27 apr, 12:00