Afbeelding

Wat is er te doen tijdens Koningsdag in Drachten?

Evenement

DRACHTEN - Op zaterdag 27 april vieren we de verjaardag van onze koning. Ook in Drachten is er op deze dag meer dan genoeg te beleven. Trek de oranje kleren dus maar uit de kast en maak je op voor een dag vol muziek en gezelligheid.    

King City  

Op 26 en 27 april in het Thalenpark in Drachten wordt de dag goed gevierd. Het oranjefeest is geschikt voor jong en oud. Live-acts, gezelligheid en lekker eten en drinken uit een van de foodtrucks. Klinkt als een goed feestje met acts zoals Q Music, ABBA Tribute, Marco Schuitmaker, De Doelleazen en meer!   

Ben je om 23.00 nog niet uitgedanst? De afterparty gaat door in club Champino. DJ A-Matic en DJ Winston Black zorgen hier voor een geslaagde nacht gevuld met muziek. Houd er wel rekening mee dat het feest 18plus is.   

Vrijmarkt  

Ook kun je tijdens deze Koningsdag goed terecht in het centrum van Drachten. Vanaf 7:00 zijn de mensen die op de vrijmarkt willen staan welkom om hun kraam klaar te stomen. 

Je kunt tijdens de feestdag lekker struinen langs alle kraampjes met tweedehands kleding, servies, speelgoed en veel meer. Wie weet zit er iets moois tussen voor op de boekenplank.  

Cafe Pietje Bell  

Het café Pietje Bell in Drachten is vanaf 11:00 geopend. Om 14.00 begint de live muziek rechtstreeks uit de jaren ‘70, ‘80 en ‘90. De muziek wordt verzorgd door de coverband MellonBalls. Ook is er een foodtruck aanwezig en staan de drankjes koud bij de buitenbar.   

Auto fotopuzzel route  

De kringloopwinkel: Woord en Daad in Leeuwarden organiseert op 27 april een fotopuzzel route. De route schijnt erg mooi te zijn en geschikt voor jong en oud. 

Natuurlijk is er ook nog tijd om rond te struinen in de winkel en is er gratis koek en koffie aan de orde. Inschrijven kan bij de winkel zelf op 27 april tussen 13:00 uur en 14:00 uur.   

Kermis  

Op het Raadhuisplein zal, speciaal voor Koningsdag, ook de kermis weer te bezoeken zijn. De attracties zijn aanwezig om het hele gezin een geslaagde dag te bezorgen. Dus wees gereed voor een actieve Koningsdag!

Ook de winkels zijn tijdens Koningsdag geopend! De gehele dag zal het bruisen van gezelligheid in het centrum van Drachten.  

Koningsnachtconcert  

Op de avond van vrijdag 26 april is er een speciaal Koningsnachtconcert van het Interkerkelijk Mannenkoor Drachten en het Gereformeerd Drachtster Mannenkoor. Dit concert speelt zich af in De Fontein Drachten.

De toegangsprijs bedraagt 12,50. De avond zal gevuld zijn met muziek waarmee je Koningsnacht op een waardevolle manier viert.

Rectificatie: In de papieren editie van RondOm Drachten editie 290 stond een fout. Hierin stond dat het concert plaatsvindt op de avond van 27 april. Dit moet 26 april zijn. 

Vrijmarkt Gorredijk  

Op het parkeerterrein van De Skans kun je de vrijmarkt vinden. Hier kun je allemaal tweedehands pracht en praal bekijken. De inloop begint al om 08:00 dus wees er op tijd bij om de verborgen schatten niet mis te lopen!  

Bovendien kun je de gehele dag genieten van live-muziek. En als je van al dat dansen zere voeten krijgt is er ook nog een terras met verschillende food- en drink stands. Maak je niet druk over de kinderen want er is ook een springkussen aanwezig waar ze zich uiterst op kunnen vermaken.

RondOm Drachten wenst jou een hele fijne (en hopelijk zonnige) Koningsdag.

film Vanmiddag Zal Het Regenen, met Joke Tjalsma als Bes.
Fabuch, het eerste professionele film- & theaterproductiehuis met volledige dagbesteding Cultuur 3 mei, 12:00
Beheer oevers langs Friese vaarwegen
Subsidieregelingen oeverbeheer geopend Financieel 2 mei, 15:00
Afbeelding
Bevrijdingsvuur naar Kazemattenmuseum Algemeen 2 mei, 08:00
Afbeelding
Onderzoek: houtworm en boktor zorgen voor meeste overlast in Friesland Natuur 1 mei, 18:00
Afbeelding
DODENHERDENKING KORNWERDERZAND KAZEMATTENMUSEUM Algemeen 1 mei, 08:00
Rijden onder invloed van cannabis gebeurt het vaakst bij mensen die al stevig blowen.
Veel cannabisgebruikers rijden onder invloed Gezondheid 30 apr, 18:00
Afbeelding
Uniek historisch dambord werpt nieuw licht op herkomst Fries damspel Cultuur 30 apr, 12:00
Op je laptop kun je goed research doen naar de oorlog in jouw buurt.
Op zoek naar de oorlog van Drachten Historie 30 apr, 08:00