Zomer
Zomer Foto: Pexels

Zomerpakkettenactie Present Smallingerland

Algemeen

SMALLINGERLAND - De zomer is een heerlijke tijd met vakanties, leuke uitjes naar de dierentuin of het pretpark, ijsjes eten met z’n allen, van de glijbaan in het zwembad en ga zo maar door. Maar wat doe je als gezin als er geen geld is om deze dingen te doen? De zomer kan heel lang duren als de mensen om je heen wèl op vakantie gaan en wèl dit soort leuke dingen ondernemen. Present Smallingerland organiseert daarom de zomerpakkettenactie om de zomer voor een aantal van deze gezinnen met kinderen een beetje zonniger te maken. De pakketten worden samengesteld door vrijwilligers en komen terecht bij cliënten van maatschappelijke organisaties

Inhoud van het pakket

De inhoud van zo’n pakket? Denk aan bonnen voor ijsjes, zomerspeelgoed, leuke tijdschriften, etc. Er wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met de wensen van de ontvangers en de mogelijkheden van de samenstellers: in overleg met de hulpverlener wordt per ontvanger een pakket op maat gemaakt. 

De hulpverlener geeft voor zover mogelijk informatie over het gezin dat het pakket ontvangt: samenstelling, leeftijden en geslacht van de gezinsleden. We vragen hem/haar ook van welke producten de pakketontvanger blij wordt of welke hij/zij liever niet ontvangt. Op die manier kan de samensteller een pakket ‘op maat’ maken.

We houden bij het koppelen van samenstellers en ontvangers rekening met de mogelijkheden van de samensteller: afhankelijk van het bedrag dat beschikbaar is, koppelen we deze aan kleiner of groter gezin.

Meedoen met onze actie?

Meedoen kan als individu, maar het is ook een activiteit die als groep gedaan kan worden. Bijvoorbeeld als vriendengroep, sportvereniging, bedrijf of kring binnen een kerkelijke gemeente.

Een aantal links:

AANMELDFORMULIER: aanmeldformulier. Of gebruik deze QR-code:


INFORMATIE OP DE WEBSITE: informatie voor samenstellers.

Wie geen geen tijd of inspiratie heeft om een zomerpakket te maken maar wel wil bijdragen aan deze actie kan via ons donatieformulier een gift overmaken. Wij zorgen er dan voor dat er een pakket gemaakt wordt. Klik hier om in het formulier te komen: DONATIEFORMULIER.

Tijdpad

Opgeven kan tot en met 24 mei 2024.

In de week van 3 – 7 juni informeren we je via de mail over de details en ontvang je alle informatie over hoe het verder gaat. 

Het pakket kan bezorgd worden vanaf het moment dat deze informatie ontvangen is. Van tevoren belt de samensteller met de ontvanger om een bezorgafspraak te maken. 

Het pakket wordt uiterlijk in de week van 8 – 13 juli bezorgd.

Nog vragen? 

Voor vragen kan contact op worden genomen met een van de coördinatoren van Present Smallingerland: Corrie van Dijk: 06-15596271 of Martine Louwerse: 06-23608633.We zijn telefonisch het beste te bereiken op dinsdag, woensdag en donderdag. Een mailtje naar info@presentsmallingerland.nl sturen kan natuurlijk altijd! 


Nordic Walking is een ontzettend goede sport voor mensen met de ziekte van Parkinson.
Stichting Parkinson in Beweging stopt Sport 8 uur geleden
Afbeelding
'KV Drachten is een vereniging voor iedereen' Sport 10 uur geleden
Afbeelding
De kracht van bewustwording Gezondheid 11 mei, 12:00
Marjolein en haar dochter Cheyenne.
'Blijf niet wachten, je moet nu doen watbelangrijk voor je is, je leeft nu!' Persoonlijke verhalen 11 mei, 10:00
Afbeelding
Column Rijkele Dijkstra: Demonstreren een recht? Column 10 mei, 18:00
Zonder de vele vrijwilligers zou Paard & Erfgoed niet mogelijk zijn.
Het sociale gezicht van Paard & Erfgoed,Nederlands leukste plattelandsfair Evenement 10 mei, 12:00
Joost Klein droomde altijd al van het Songfestival.
Het succes van Joost Klein, een jongen uit Britsum Cultuur 9 mei, 18:00
Afbeelding
In deze Friese gemeente vinden meeste schuurinbraken plaats 112-Nieuws 9 mei, 10:00