Afbeelding

Hoe sierkussens je interieur kunnen verrijken

Algemeen

Woon je al jaren in dezelfde woning en ben je toe aan een beetje verandering? Het plaatsen van één of meerdere sierkussens kan je woning een compleet nieuwe look geven. Een sierkussen is een veelzijdig accessoire. Je voegt niet enkel comfort en gezelligheid toe, maar je creëert ook samenhang en zorgt voor een unieke uitstraling van de ruimtes in je woning. In dit artikel vertellen we je hoe je de kussentjes op een slimme en stijlvolle manier kunt gebruiken om je interieur tot leven te brengen.

Kies de juiste kleuren

Sierkussens bieden een enorm goede mogelijkheid om wat kleur toe te voegen aan jouw huis. Kies kussens die mooi samengaan met de kleuren van je meubels. Weet je niet zeker welke kleuren elkaar complementeren? Google dan naar een kleurenschijf en zoek hier naar de kleur van jouw interieur. De twee kleuren naast jouw geselecteerde kleur én de kleur hier recht tegenover zijn complementair. Experimenteer met verschillende kussens en patronen! Het mooie van sierkussens is dat je ze gemakkelijk kan verplaatsen en vervangen. 

Speel met verschillende maten en vormen

Schaf meerdere kussens aan en speel met de verschillende formaten en vormen die verkrijgbaar zijn. Het is een goed idee om vierkante kussens te combineren met ronde kussens. Niet enkel geeft dit je woning een speels effect, het voegt ook extra comfort toe aan je zitmeubels! Meerdere kussens toevoegen aan je bank, bed of loungestoel in diverse kleuren, maten en texturen geeft je interieur een gevoel van dimensie en diepte. 

Pas het weer aan! 

Zoals al eerder genoemd kun je sierkussens gemakkelijk vervangen of verplaatsen. Het is een leuk idee om je sierkussens aan te passen gebaseerd op de vier seizoenen. In de lente en zomer kun je genieten van kussens met lichte kleuren en luchtige stoffen, terwijl je in de herfst en winter kan wegkruipen op de bank gevuld met kussens in warme kleuren en knusse materialen en texturen.

Functionaliteit

Behalve dat sierkussens er hartstikke leuk uitzien, is het ook erg belangrijk om rekening te houden met de functionaliteit. Zitten ze wel lekker? Kun je de hoezen afnemen om ze te wassen? Dit maakt het onderhoud een stukje makkelijker en je kussens zullen er gegarandeerd langer mooi uitzien!

Sierkussens, groot of klein, vierkant of rond, rood of geel, zijn onmisbare accessoires om je huis te transformeren. Met de juiste kussens kun je je interieur opfleuren en voeg je gemakkelijk een persoonlijk tintje toe. Blijf experimenteren en zie wat bij jou past.

Tenzij er nog kou komt mogen we veel wespen verwachten dit jaar.
Vooruitzicht wespenoverlast voorlopig niet gunstig Natuur 25 apr, 18:00
Afbeelding
Nij Smellinge en ZuidOostZorg experimenteren met muziek op IC Zorg & Welzijn 25 apr, 15:00
De Nederlandse vlag, die op 4 mei in het hele land halfstok hangt.
4 mei dodenherdenking in Drachten Verhalen uit de buurt 25 apr, 12:00
Afbeelding
Nynke Duijff winnaar Grut Frysk Diktee Verhalen uit de buurt 25 apr, 10:00
Afbeelding
Sloepvaren bij de Alde Feanen Recreatie & Ontspanning 25 apr, 08:00
Afbeelding
Column Rijkele Dijkstra: Ons veilige gevoel Column 24 apr, 18:00
Beeld ter illustratie
Meer natuur in polder Siderius bij Earnewâld Natuur 24 apr, 15:00
Afbeelding
Column Melissa: Uit de kast komen is niet alleen bevrijdend voor jezelf, maar ook voor anderen Column 24 apr, 12:00