Afbeelding

Friese ondernemers hebben baat bij het advies van een advocatenkantoor

Algemeen

FRIESLAND - Ondernemers ontkomen vaak niet aan juridische geschillen; ondernemen gaat hand in hand met het nemen van risico’s. Die risico’s pakken niet altijd goed uit. Denk aan een vaste medewerker die enkele jaren terug werd aangenomen en nu, als gevolg van financieel mindere tijden, ontslagen moet worden. Of denk aan een partnerschap wat werd aangegaan met een leverancier, welke de gemaakte afspraken niet meer nakomt. Hoe moet je in dergelijke situaties handelen als ondernemer? Wat zijn de risico’s van het opstarten van een gerechtelijke procedure? Advies van advocaten in Apeldoorn, Sneek of bijvoorbeeld Leeuwarden is wenselijk. 

Niet alleen in periodes dat het minder gaat is het prettig bijgestaan te worden door een advocatenkantoor. Een advocaat helpt je grote risico’s op voorhand uit te sluiten, door bijvoorbeeld mee te lezen met opgestelde overeenkomsten. In dit artikel lees je er meer over. 

Ten onrechte opgenomen bepalingen in arbeidsovereenkomst 

Het aannemen van een eerste medewerker voor je organisatie begint bij het opstellen van een arbeidsovereenkomst. Je wilt heldere afspraken kunnen maken met een medewerker, wat geschillen op een later moment kan voorkomen. Het is niet zonder meer mogelijk om iedere gewenste bepaling in zo’n arbeidsovereenkomst op te nemen. Denk bijvoorbeeld aan een concurrentiebeding, waarmee je probeert te voorkomen dat een medewerker voor een concurrent aan de slag gaat. Het opnemen van een concurrentiebeding kan niet, wanneer een medewerker minderjarig is. Ook bij tijdelijke contracten is dit niet toegestaan. Een advocaat arbeidsrecht neemt de opgestelde arbeidsovereenkomst met je door om dergelijke fouten uit het document te halen. Het kan ondernemers veel leed besparen in de loop van de tijd. 

Verkeerde aannames op basis van vergelijkbare zaken 

Een andere fout die regelmatig gemaakt wordt; het baseren van je juridische positie op basis van de uitkomsten van rechtszaken die je online kunt vinden. Er kunnen hele subtiele verschillen zitten tussen een zaak op het internet en je eigen situatie, welke bepalend zijn voor de uitkomst ervan. Het feit dat je op basis van online gevonden informatie met een goed gevoel richting de rechtszaal trekt, kan zodoende betekenen dat je van een koude kermis thuiskomt. Een bijzonder vervelende situatie, welke mogelijk nare consequenties heeft. Door direct bij de start van een geschil voor de hulp van een ervaren advocatenkantoor te kiezen voorkom je een dergelijke situatie. Met een rechtsbijstandverzekering hoeft de hulp van een advocaat daarbij helemaal niet zo prijzig te zijn. 

Afbeelding
Kijktip - FryslânDOK: Sterrennacht, over de waarde van de sterrenhemel Cultuur 12 uur geleden
HT Roeirace
Kijktip: De HT Roeirace live te volgen bij Omrop Fryslân Sport 14 uur geleden
De spelers van SC Cambuur balen.
SC Cambuur verliest van Roda en maakt zich op voor bijzondere wedstrijd Sport 6 mei, 10:54
Hier is Jorrit de Graaf zijn plaaggeest Jan Eisma wél de baas.
Discutabele strafschop en geen plan B nekt ONT Sport 6 mei, 10:00
film Vanmiddag Zal Het Regenen, met Joke Tjalsma als Bes.
Fabuch, het eerste professionele film- & theaterproductiehuis met volledige dagbesteding Cultuur 3 mei, 12:00
Beheer oevers langs Friese vaarwegen
Subsidieregelingen oeverbeheer geopend Financieel 2 mei, 15:00
Afbeelding
Bevrijdingsvuur naar Kazemattenmuseum Algemeen 2 mei, 08:00
Afbeelding
Onderzoek: houtworm en boktor zorgen voor meeste overlast in Friesland Natuur 1 mei, 18:00