Het kan nog wel wat blubberig zijn, dus trek de laarzen aan!
Het kan nog wel wat blubberig zijn, dus trek de laarzen aan!

Verveel je niet tijdens de voorjaarsvakantie

Algemeen

DRACHTEN - Van 25 februari tot en met 5 maart 2023 viert Nederland voorjaarsvakantie. Voor de meeste kinderen is de vakantie een feest; even niet naar school en gewoon lekker ontspannen. Nu hopen op wat netjes weer en de voorjaarsvakantie kan niet meer stuk. Wil jij je niet vervelen? Met deze zeven tips heb je de leukste voorjaarsvakantie.

Steeds meer ouders hebben moeite om de eindjes aan elkaar te knopen. Om hen te helpen noteren we in het overzicht hoeveel dergelijk uitjes ongeveer kosten. Eén euroteken staat voor activiteiten die gratis zijn of maximaal vijf euro kosten per deelnemer. Twee eurotekens zijn uitjes tussen de tien en twintig euro per persoon. Drie eurotekens zijn de duurste uitjes, hier betaal je meer dan twintig euro per persoon/kind.

Ontdek de natuur

De natuur ingaan kan natuurlijk altijd, maar willen jij en je kinderen de natuur nog wat beter leren kennen, ga dan eens op excursie! It Fryske Gea organiseert in de omgeving regelmatig mooie excursies waar je met de boswachter op pad gaat. Ook voor kinderen hebben zij de leukste activiteiten. ()

Jumpstyle Drachten

Kan jouw kind niet stilzitten? Ga dan de uitdagingen aan van Jumpstyle Drachten. Kinderen kunnen zich hier uitleven op de vele trampolines. Vanaf zeven jaar kunnen kinderen hier een uur (of langer) springen. Het is aangeraden om van te voren wel een ticket te boeken. (€€)

Kinderboerderij De Naturij

Lekker ravotten en schattige dieren ontmoeten, dat kan bij de Kinderboerderij De Naturij in Drachten. Ook als het niet zo’n mooi weer is kun je hier terecht, want ze hebben ook een indoor speelparadijs. ()

LevelXL

Met meerdere kinderen van verschillende leeftijden is het vaak lastig om een geschikt uitje te vinden. Hoe houdt je de pubers en de peuters allemaal tevreden? De gouden tussenweg vindt je bij LevelXL. Hier vindt je een verzameling van leuke dingen om met elkaar te ondernemer. Je kan er onder andere lasergamen, glowgolfen, poolen en een escaperoom oplossen. Bovendien kun je er lekker (en niet al te duur) terecht voor een hapje en drankje en is er een speelhoek voor de jongsten. (€ - €€)

Zwembad de Welle

Echte waterratten kunnen hun geluk niet op wanneer zij Zwembad de Welle bezoeken. Met een tropisch zwembad voor recreatief zwemmen en een 100-meter bad vindt je bij de Welle voor ieder wat wils. Regelmatig is er ook discozwemmen en soms hebben ze zelfs een eurodag. Dan kun je voor 2,50 naar binnen en zijn er ook bij de horeca acties. ()

Spanjebird

Houdt jouw kind van lekker ravotten in het bos? Dan kun je zeker terecht bij Spanjebird, een speelbos in de buurt van Beetsterzwaag. Bij mooi weer ben je er zo op de fiets, maar je kan je auto er ook parkeren. Ga een stukje wandelen door het bos of blijf lekker in de speeltuin waar de kinderen zich zorgeloos kunnen uitleven. Sinds 2019 is bij het speelbos ook een blokhut (Blokhut Spanjebird) waar je iets lekkers kan eten. ()

Afbeelding
Afbeelding
In het wild uitgestorven hertensoort geboren in AquaZoo Leeuwarden Natuur 3 uur geleden
Afbeelding
Provincie investeert bijna 300.000 euro in 80 jaar vrijheid Algemeen 7 uur geleden
Afbeelding
Treinen en bussen ook in Fryslân 3 minuten stil Algemeen 19 apr, 18:00
Afbeelding
Onderzoek: Hier worden in Friesland de meeste fietsen gestolen Algemeen 19 apr, 18:00
Ritske en zijn dochter Binnie in de showtuin van Poelman Bestratingen.
Poelman Bestratingen viert 25-jarig jubileum Algemeen 19 apr, 12:00
Afbeelding
Onderzoek: dit is het meest gebruikte supplement in Friesland Gezondheid 19 apr, 08:00
Afbeelding
Nieuwe subsidie voor innovatieprojecten in de landbouw in Noord-Nederland Agrarisch nieuws 18 apr, 18:00
Afbeelding
Ouderavond 'Lekker slapen kleintje (0-4 jaar)' Zorg & Welzijn 18 apr, 15:00