Afbeelding
Foto: RondOm Vandaag

WINTERSTOP: Hoe is het de voetbalclubs uit de Stellingwerven vergaan?

Sport

DE STELLINGWERVEN - De winterstop is weer begonnen en dus is het tijd om een kijkje te nemen wat er het afgelopen half jaar gebeurd is op de Stellingwerver voetbalvelden. 

Let wel, dit artikel is geschreven in week 50. Sommige clubs hebben op 16 of 17 december nog een (inhaal)wedstrijd gespeeld die wellicht invloed kan hebben op het klassement. Wanneer dit het geval is, staat dit vermeld. Voor de meest actuele uitslagen surf je naar www.voetbalnoord.nl. Hier vind je ook regelmatig wedstrijdverslagen van je favoriete club.

FC Wolvega (Tweede Klasse J)

Na het afgelopen seizoen met een onbevredigd gevoel te zijn geëindigd, wilde FC Wolvega voor nieuwe kansen gaan in de ‘andere’ Tweede Klasse, namelijk de Tweede Klasse J. Een onbekende klasse, waardoor het voor trainer Friso Bakker op voorhand lastig in te schatten was waar zijn ploeg precies zou staan. Het is gebleken dat het een zware competitie is, maar ook dat FC Wolvega prima mee kan komen. De paarse formatie vinden we halverwege terug op een keurige zevende plek. Met 16 punten uit 10 wedstrijden kan de ploeg terugkijken op een aantal prima wedstrijden. De laatste wedstrijden waren qua resultaat iets minder, waardoor de equipe van Bakker ongetwijfeld scherp uit de winterstop zal komen.

VV Oldeholtpade (Tweede Klasse I - ZON)

Nog een ploeg uit de Tweede Klasse, maar dan de zondag afdeling, is VV Oldeholtpade. Het team van Theo Los speelde afgelopen seizoen voor het eerst in de Tweede Klasse en wist daar vriend en vijand te verbazen, door een periodetitel te bemachtigen en zelfs in de top-vijf te eindigen. Een prestatie van formaat. Dat dit geen toeval was, blijkt ook dit seizoen. Op dit moment staat Oldeholtpade wederom op een vierde plek, met 14 punten uit 9 wedstrijden. Kan de ploeg van trainer Los het kunstje nogmaals herhalen? 

SV Oosterwolde (Derde Klasse A) 

Trainer Jan Haan wil zo snel mogelijk terug naar de Tweede Klasse met SV Oosterwolde. Die doelstelling lijkt zo halverwege het seizoen zeker mogelijk, want Oosterwolde is (op het moment van schrijven) terug te vinden op een knappe vierde plek. Met 20 punten uit 9 wedstrijden hebben de zwarthemden zelfs nog een aantal wedstrijden tegoed ten opzichte van de concurrenten. Met Robbin Wagenaar (10 goals) hebben ze bovendien een echte goalgetter in huis. Wie weet wat de Ooststellingwervers na de winterstop kunnen bewerkstelligen. 

SV Olyphia (Derde Klasse A - ZON) 

SV Olyphia is na het kampioenschap van vorig seizoen weer terug in de Derde Klasse. In de voorbeschouwing van dit seizoen liet Jordy de Jong, die alweer aan zijn elfde seizoen begint bij Olyphia, doorschemeren dat de ploeg hoopt mee te spelen voor een periode dit jaar. Dat gegeven, gepaard met aanvallend en fris voetbal. Halverwege liggen daar zeker mogelijkheden, want Olyphia is terug te vinden in de middenmoot. Met 13 punten uit 11 wedstrijden heeft Olyphia laten zien dat het goed kan voetballen, maar dat het ook nog stappen moet zetten om van de topploegen in de competitie te winnen. Een mooie uitdaging na de winterstop. 

VV Trinitas (Derde Klasse A - ZON)

In diezelfde Derde Klasse hoopte ook Trinitas een rol van betekenis te kunnen spelen, zeker nadat de de ploeg uit Boijl het afgelopen seizoen dichtbij een historische promotie naar de Tweede Klasse was. Tot nu toe verloopt het seizoen voor Trinitas echter teleurstellend. Met 7 punten uit 8 wedstrijden had de enthousiaste ploeg van trainer Jonno van Dijk ongetwijfeld gehoopt op meer. De ploeg heeft echter nog wel een aantal inhaalwedstrijden tegoed ten opzichte van de concurrentie, waardoor de ploeg kans heeft om aan te haken bij de middenmoot. 

VV De Blesse (Derde Klasse A - ZON)

Naast Olyphia en Trinitas is ook VV De Blesse dit jaar weer terug te vinden in de Derde Klasse A zondag. Kersverse trainer Frank van der Werf hoopt met de rood-witte formatie het sprookje van vorig seizoen voort te kunnen zetten. Na een uitzichtloze positie, wist het jonge team namelijk te promoveren. Dit jaar is handhaving het doel, wat natuurlijk niet gemakkelijk is als je op dergelijke wijze promoveert. Dat blijkt ook uit de eerste seizoenshelft; De Blesse staat met 4 punten uit 9 wedstrijden onderaan. Na de winterstop is er dus werk aan de winkel voor de ploeg van trainer van der Werf. Aan het enthousiasme en de leergierigheid zal het in ieder geval niet liggen, kop ervoor! 

vv Waskemeer (Vierde Klasse D)

vv Waskemeer wil dit jaar meedoen in het linkerrijtje, aldus trainer Marcel Poll voorafgaand aan de competitie. In een zware competitie, waarin maar liefst de helft van de competitie bestaat uit degradanten uit de Derde Klasse, lijkt dat op basis van de eerste seizoenshelft in ieder geval prima te lukken. Waskemeer behaalde een aantal prima resultaten, waaronder een overwinning op de huidige koploper Veenhuizen. Op het moment van schrijven vinden we Waskemeer terug op een zesde plek, met 16 punten uit 9 wedstrijden. Daarbij heeft het nog een inhaalwedstrijd tegoed tegen de nummer laatst Amicitia VMC. Bij een overwinning zou de ploeg van Poll zelfs gedeeld vierde staan; een zeer knappe uitgangspositie. 

S.V. Haulerwijk (Vierde Klasse D)

Ook S.V. Haulerwijk heeft ambitie in de Vierde Klasse D. Het team van Marcel Schaap mikt op een top-5 klassering en halverwege blijkt dat een reële doelstelling. De ploeg is na 10 wedstrijden terug te vinden op een vierde plek. Als het de inhaalwedstrijd tegen VV Westerkwartier weet te winnen, is een gedeeld tweede plek zelfs mogelijk. Bovendien heeft Haulerwijk een troef in handen, want het heeft met Patrick Hilhorst één van de topscoorders uit de klasse in huis. 

SC Makkinga (Vierde Klasse A - ZON)

Voor Makkinga stond dit seizoen in het teken van plezier en daarbij zo hoog mogelijk eindigen. Dat lijkt de goede kant op te gaan voor de ploeg van Robbie Dijkstra, want halverwege is het team terug te vinden op een vijfde plek in de Vierde Klasse A. Met 14 punten uit 8 wedstrijden blijft Makkinga zelfs in het spoor van de top in deze klasse, waardoor het na de winterstop erg interessant zal zijn hoe de competitie zich gaat ontwikkelen.

FC Fochteloo (Vierde Klasse A - ZON)

FC Fochteloo werd afgelopen seizoen met overmacht kampioen in de Vijfde Klasse. De grote vraag was: hoe zouden ze het doen in de Vierde Klasse? De Fochteloërs bliezen echter niet hoog van de toren en Rico Aalbers gaf aan dat Fochteloo zich eerst maar eens moest handhaven in de Vierde Klasse. Dat lijkt halverwege de goede kant op te gaan. Met 10 punten uit 7 wedstrijden bevindt het team zich in veilige haven en heeft het bovendien nog alle kans om wat plekken te stijgen. Mocht het de inhaalwedstrijden weten te winnen, wie weet wat Fochteloo dan kan bereiken.

VWC (Vierde Klasse A - ZON)

Naast Makkinga en Fochteloo, is ook VWC actief in de Vierde Klasse A. Het doel van de ploeg uit Munnekeburen is om structureel mee te doen in de top van deze klasse. Een voorlaatste plek zal het team van trainer Douwe Zeldenrust dan ook ietwat tegenvallen. Na een mooie vijfde plek afgelopen seizoen, hoopte het team dit seizoen mee te kunnen doen. Dat is vooralsnog niet het geval. Met 5 punten uit 8 wedstrijden zullen de jongens na de winterstop vol aan de bak moeten.

VV Stânfries (Vierde Klasse A - ZON)

We sluiten de Vierde Klasse A af met Stânfries, dat één plekje hoger staat dan VWC in deze klasse (dit kan in de laatste wedstrijd voor de winterstop nog anders zijn). De ploeg van kersverse trainer Wouter-Jan Hiemstra hoopt op termijn een stabiele Derdeklasser te worden. Daarvoor zal de wit-zwarte formatie na de winterstop alle zeilen bij moeten zetten. Het verschil met de middenmoot is echter te overzien. Stânfries haalde 7 punten uit 8 wedstrijden.

SV Donkerbroek (Vijfde Klasse C)

Een jong team, waar veel potentie in zit. Dat kenmerkt de ploeg van SV Donkerbroek. De equipe van Jelke Nijboer is dit jaar voor het tweede seizoen actief op zaterdag en dat bevalt uitstekend. Na een negende plek het afgelopen seizoen, is Donkerbroek nu terug te vinden op een keurige vierde plek. Na 9 wedstrijden wist de rood-zwarte formatie al 16 punten te behalen. Een mooie uitdaging om die reeks na de winterstop voort te zetten. 

Sport Vereent (Vijfde Klasse B - ZON)

Sport Vereent hoopt dit seizoen mee te kunnen doen in het linkerrijtje van de Vijfde Klasse. Dat lijkt halverwege het seizoen een lastige opgave voor ploeg van Arno Hoekstra en Jan Jonker. De ploeg heeft weliswaar nog een aantal inhaalwedstrijden voor de boeg, maar op dit moment vinden we dit wit-zwarte formatie terug op een negende plek. De ploeg heeft tot dusver 5 punten verzameld uit 7 wedstrijden en zal na de winterstop vol aan de bak moeten, wil het een mooie klassering bewerkstelligen. 

SSA Oosterstreek/Zandhuizen (Vijfde Klasse B - ZON)

Voor de gloednieuwe samenwerkende senioren afdeling van Oosterstreek en Zandhuizen gelden andere ambities, namelijk: voetbal levend houden in de regio. Het team voetbalt wekelijks en de stand is dan ook te verwaarlozen.

Afbeelding
Stevige dame Floor zoekt een nieuw baasje Verhalen uit de buurt 5 uur geleden
Afbeelding
In deze Friese gemeente staan de meeste energiezuinige huizen Duurzaamheid 11 uur geleden
Afbeelding
De wereld in boeken: ga op reis vanaf je bank Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Column Ed van Dijk: Nieuwe expo vormen Column 27 apr, 15:00
Kunstwerk van Janny Zijlstra.
De kunstzinnige levensreis van Janny Zijlstra-Wijnalda Cultuur 27 apr, 12:00
Afbeelding
Post-covid klachten aangezien voor ouderdomsklachten Zorg & Welzijn 27 apr, 10:00
Afbeelding
Friesland brengt opvallend veel schilders voort Cultuur 27 apr, 08:00
Beeld ter illustratie
Gemeente Weststellingwerf krijgt subsidie voor meer betaalbare huur- en koopwoningen Financieel 26 apr, 15:00