FC Fochteloo is nog ongeslagen in de vijfde klasse B.
FC Fochteloo is nog ongeslagen in de vijfde klasse B. Foto: Dijks Media / Henk Jan Dijks

Dit zijn de standen van het amateurvoetbal

Sport

DE STELLINGWERVEN - Eindelijk weer eens een onafgebroken seizoen voetballen. Corona is weliswaar nog niet helemaal verdreven, maar gelukkig kunnen de amateurs wekelijks weer tegen elkaar strijden. Halverwege het seizoen is het tijd om de balans op te maken in het amateurvoetbal. Hoe presteren de Stellingwerver clubs in de competitie? RondOm Vandaag zet de standen even voor je op een rijtje.

Wolvega (2K)

In de prachtige tweede klasse K doet FC Wolvega het uitstekend. Coach Friso Bakker heeft de boel goed op de rit en verzamelde tot dusver al 17 punten in negen wedstrijden. Daarmee is Wolvega een gevaarlijke outsider voor de titel. Kijken wat Wolvega na de winterstop kan bewerkstelligen.

SV Oosterwolde (2L) 

In de tweede klasse L kan SV Oosterwolde met opgeheven hoofd de winterstop in. De equipe van nieuwe hoofdtrainer Henk Boeree vinden we terug op een achtste plek na acht wedstrijden. Hierin verzamelde de ploeg 12 punten. In de laatste drie wedstrijden werden 5 punten behaald, onder andere tegen concurrent Veendam 1894. Een hele belangrijke!

Oldeholtpade (2J - zon)

Promovendus Oldeholtpade doet het uitstekend in de tweede klasse J. Trainer Theo Los en zijn manschappen vinden we terug op een knappe vijfde plek, met 19 punten uit tien wedstrijden. De inhaalwedstrijd winnen, betekent zelfs een plek bij de top 3. Deze lijn zal Oldeholtpade dus zeker vast willen houden.

Trinitas (3A - zon)

In de derde klasse A vinden we Trinitas terug op een tiende plek na negen wedstrijden. De voetbalvereniging van Boijl, Elsloo en Zorgvlied is een stabiele derde klasser en zal onder nieuwe trainer Jonno van Dijk nog wat punten moeten pakken om dat te handhaven. Met nog twee inhaalwedstrijden voor de boeg moet dat ongetwijfeld goedkomen.  

Olyphia (4A - zon)

Olyphia zint na de degradatie van het afgelopen jaar op revanche en is hard op koers. Het werd op overtuigende wijze winterkampioen in de vierde klasse A. De manschappen van trainer Frans á Nijeholt verzamelden al 22 punten in tien wedstrijden. Daarmee lopen ze vijf punten voor op de huidige nummer twee, Stânfries.

Stânfries (4A - zon)

Ook Stânfries draait een uitstekend seizoen in de vierde klasse A. Na tien wedstrijden staat het team van Mark Schapelhouman op een tweede plaats achter Olyphia. Na het kampioenschap in de vijfde klas, mag dat toch een uitstekend debuut heten. Benieuwd om te zien waar het na de winterstop toe gaat leiden.

De Blesse (4A - zon)

Voor de Blesse komt er na acht(!) wedstrijden al een einde aan de eerste seizoenshelft. De ploeg van trainer Teun Dikken staat voorlaatste in de vierde klasse A. De Blesse verzamelde tot dusver 6 punten en zal dus alle zeilen bij moeten zetten in de tweede seizoenshelft om degradatie te voorkomen. 

VWC (4A - zon)

Wederom in de vierde klasse A vinden we VWC terug op een achtste plaats in de competitie. De ploeg uit Munnekeburen verzamelde 11 punten in tien wedstrijden. De ploegen daaronder hebben nog een aantal wedstrijden te goed, waardoor VWC scherp moet blijven in de tweede seizoenshelft. 

Spcl Makkinga (4A - zon)

Sportclub Makkinga moet alle zeilen bijzetten om de onderste regionen van de vierde klasse A te verlaten. De ploeg van trainer Robbie Dijkstra staat op dit moment op een gevaarlijke negende plek, met 8 punten uit acht wedstrijden.  Gelukkig heeft het nog een aantal inhaalwedstrijden voor de boeg, waarin het de nodige punten kan vergaren.

SV Haulerwijk (4D)

SV Haulerwijk is een stevige middenmotor in de vierde klasse D. Marcel Schaap heeft zijn manschappen goed op de rit en heeft zelfs nog twee inhaalwedstrijden voor de boeg. Op dit moment staat de ploeg op 14 punten na acht wedstrijden. Dat is goed voor een zevende plaats en dat mag men toch een prima resultaat noemen na de degradatie van vorig seizoen.

Oosterstreek (5B - zon)

In de vijfde klasse B staat Oosterstreek onderaan. De ploeg van trainer Jan Nieuwland verzamelde 4 punten. De ploeg heeft wel maar acht wedstrijden gespeeld en kan dus nog wat plaatsen stijgen bij winst.

Sport Vereent (5B - zon)

In de vijfde klasse B op zondag doet Sport Vereent het ietsje beter dan buurtgenoot Oosterstreek. Het verzamelde tot dusver vijf punten. De ploeg heeft daarentegen wel een wedstrijd meer gespeeld dan Oosterstreek. Beide ploegen zullen aan de bak moeten.

FC Fochteloo (5B - zon)

FC Fochteloo blijkt daarentegen niet te houden in de vijfde klasse B. De ploeg staat na negen wedstrijden op de maximale score: 27 punten. Daarmee lijkt de ploeg van Gert Jan Koops hard op weg naar promotie, chapeau! 

SV Donkerbroek (5C)

SV Donkerbroek is dit seizoen overgestapt van de zondag- naar de zaterdagafdeling. In de vijfde klasse C wisten zij tot nu toe 10 punten uit negen wedstrijden te verzamelen. Dat is goed voor een negende plek op de ranglijst. 

Zandhuizen (2e elftal)

Een eervolle vermelding voor Zandhuizen, die helaas geen eerste elftal meer op de been konden brengen. Het tweede, onder leiding van Martijn Boers, staat met vlag en wimpel bovenaan, met 24 punten na acht wedstrijden in de reserve vijfde klasse. Een puike prestatie!

Afbeelding
Stevige dame Floor zoekt een nieuw baasje Verhalen uit de buurt 16 uur geleden
Afbeelding
In deze Friese gemeente staan de meeste energiezuinige huizen Duurzaamheid 22 uur geleden
Afbeelding
De wereld in boeken: ga op reis vanaf je bank Algemeen 28 apr, 08:00
Afbeelding
Column Ed van Dijk: Nieuwe expo vormen Column 27 apr, 15:00
Kunstwerk van Janny Zijlstra.
De kunstzinnige levensreis van Janny Zijlstra-Wijnalda Cultuur 27 apr, 12:00
Afbeelding
Post-covid klachten aangezien voor ouderdomsklachten Zorg & Welzijn 27 apr, 10:00
Afbeelding
Friesland brengt opvallend veel schilders voort Cultuur 27 apr, 08:00
Beeld ter illustratie
Gemeente Weststellingwerf krijgt subsidie voor meer betaalbare huur- en koopwoningen Financieel 26 apr, 15:00