Leider Allan Hofstra
Leider Allan Hofstra Foto: RondOm Vandaag

“Ons doel is om in de toekomst structureel bovenin mee te spelen”

Sport Voetbalspecial 2023

MUNNEKEBUREN - Voetbalvereniging VWC hoopt dit seizoen mee te kunnen spelen om de bovenste plekken. De vijfde plek van het afgelopen seizoen en de positieve resultaten uit de voorbereiding, geven de ploeg van trainer Douwe Zeldenrust het nodige zelfvertrouwen om dat te kunnen bewerkstelligen. Na jarenlang onderin de Vierde klasse zondag te hebben gebungeld, wil de ploeg structureel meestrijden om de bovenste plekken. Oud-speler, leider en jongen van de club Allan Hofstra is ervan overtuigd dat dit mogelijk is. RondOm de Stellingwerven blikt met hem vooruit op het seizoen. 

Allan heeft de ontwikkeling van VWC van dichtbij meegemaakt. Als speler is hij jarenlang actief voor de club, tot hij op 20-jarige leeftijd te kampen krijgt twee zware kruisbandblessures. “De ene keer na een duel en de andere keer maakte ik een sprongetje en knakte ik door mijn andere knie. Daardoor heb ik mijn carrière noodgedwongen moeten beëindigen”, baalt hij. 

We zeggen hier in het dorp altijd: de zondagmiddag is de mooiste middag van de week.

Twee jaar leider

Om toch bij ‘zijn’ VWC betrokken te blijven en het teamproces van dichtbij te kunnen volgen, besluit hij twee jaar geleden om leider te worden bij het vlaggenschip. Daar geniet hij enorm van. “Ik kijk iedere keer weer uit naar de zondag”, vertelt hij enthousiast. “We zeggen hier in het dorp altijd: de zondagmiddag is de mooiste middag van de week. Het voetbal leeft hier enorm.” 

Verbindende factor

Als leider mag Allan meedenken en de hoofdtrainer ondersteunen. Tevens vormt hij de verbinding tussen trainer en spelersgroep. Met zijn jonge leeftijd is dat een rol die prima bij hem past. “Ik ken de jongens heel goed, dus ik weet precies wat er speelt. Het voordeel is dat het ook allemaal jongens uit de omliggende dorpen zijn, dat maakt deze vereniging heel hecht.” 

Structureel bovenin spelen

Die hechtheid, gepaard met de nodige kwaliteit, leverde het afgelopen seizoen een mooie vijfde plek op in de Vierde klasse. Allan merkt dat het team groeit: “We maken steeds meer stappen. Onze basis is hard voor elkaar werken, maar voetballend worden we ook steeds beter. Een aantal jaren geleden is er veel jeugd doorgestroomd en daar plukken we nu de vruchten van. De jongens worden fysiek sterker en beginnen te wennen aan het seniorenvoetbal. Jarenlang hebben we onderin de Vierde klasse gebungeld, maar nu willen we de stap maken om bovenin mee te spelen. Op basis van de voorbereiding en het afgelopen seizoen, heb ik daar heel veel vertrouwen in. Ik heb ook niet het idee dat wij veel onderdoen voor Derdeklassers.”

Positief beleid

De leider is vooral content met de wijze waarop de club beleid voert. “Ik vind het mooi dat deze club hoofdzakelijk bestaat ‘eigen’ jongens. We moeten er met de hele vereniging voor zorgen dat de eerste selectie steeds iets breder wordt, want het is een kleine vijver waaruit we moeten vissen. We zullen de spelers moeten laten doorstromen en behouden. Dat kun je alleen doen, door jongens te betrekken en het gezellig te maken. Daar is de club heel goed mee bezig.”

Klik hier om de verhalen van de andere voetbalclubs uit de regio te lezen.

Afbeelding
Column Désirée van Dijk-Attema: Nat en nog meer onzekerheid Column 5 uur geleden
Afbeelding
Vollemaanwandeling in het Drents-Friese Wold Evenement 13 uur geleden
Ingrid De Haas leerkracht groep 3 en 4 op OBS De Velden
Geen Friese les voor kinderen uit Westellingwerf, maar Heemkunde Educatie 15 uur geleden
Afbeelding
Literaire avond met Bibi Dumon Tak in Bibliotheek Oosterwolde Algemeen 12 mei, 15:00
Nordic Walking is een ontzettend goede sport voor mensen met de ziekte van Parkinson.
Stichting Parkinson in Beweging stopt Sport 12 mei, 12:00
Wijkverpleegkundige Helga Koopman
Hoe werkt een wijkverpleegkundige? Algemeen 12 mei, 10:00
Afbeelding
Column Rijkele Dijkstra: Demonstreren een recht? Column 10 mei, 18:00
Zonder de vele vrijwilligers zou Paard & Erfgoed niet mogelijk zijn.
Het sociale gezicht van Paard & Erfgoed,Nederlands leukste plattelandsfair Evenement 10 mei, 12:00