Trainer Marcel Poll van vv Waskemeer.
Trainer Marcel Poll van vv Waskemeer. Foto: Jaco Jonkman

“We willen een rol van betekenis spelen in de Vierde klasse”

Sport Voetbalspecial 2023

WASKEMEER - vv Waskemeer wil meedoen in het linkerrijtje van de Vierde klasse D, dat zegt kersverse hoofdtrainer Marcel Poll voorbeschouwend op het nieuwe seizoen. In een zeer sterke klasse, wil de groen-zwarte formatie laten zien waartoe het in staat is. Dat zal zeker niet gemakkelijk zijn, gezien de versterkte promotie/degradatie regeling van het afgelopen seizoen. Maar liefst de helft van de competitie bestaat uit degradanten vanuit de Derde klasse, waardoor de uitdaging groot is voor de ploeg van Marcel Poll. RondOm de Stellingwerven blikt vooruit met de hoofdtrainer op het nieuwe seizoen.

Zoals benoemd wil Waskemeer graag een rol van betekenis spelen dit seizoen, maar de sterke competitie maakt het lastig om te voorspellen waar de groen-zwarten precies staan. “Het is een hele sterke competitie, maar we willen meedoen in het linkerrijtje”, stelt Marcel ambitieus. “Ik schat Grootegast, ODV en Haulerwijk in als de kampioenskandidaten, maar ik denk dat wij het hen zeker lastig kunnen maken.”

Mix van ervaring en jeugd

Waskemeer is de laatste jaren behoorlijk versterkt en bestaat uit een gezonde mix van ervaren jongens van buitenaf en jonge jongens uit eigen dorp. “Ik wil daar een hecht collectief van maken. In de voorbereiding hebben we weliswaar een aantal wedstrijden verloren, maar dat was tegen allemaal teams die hoger spelen dan wij. Als je door de uitslagen heen kijkt, zie je dat het team steeds meer begint te wennen aan de structuur. Spelers moeten weten van elkaar wat ze doen en daar valt nog heel veel winst in te halen”, legt Marcel uit. 

Leergierige groep

Marcel komt van Tweedeklasser VEV ‘67 en houdt van aanvallend voetbal. Dat ziet hij ook terug bij Waskemeer. “De jongens pakken dingen snel op. Ik kom natuurlijk van de Tweede klasse, maar ik merk dat de jongens graag willen leren. Tactisch kun je ze heel veel bijbrengen, denk bijvoorbeeld aan looplijnen ten opzichte van elkaar. Ze vinden dat heel erg leuk en dat is natuurlijk de basis om te leren. Dat is overigens ook een belangrijke reden waarom ik voor deze club heb gekozen, want ik hou van teams die verzorgd voetbal willen spelen. Dat heb ik in het verleden bij VAKO, Marum en Grootegast ook gedaan.”

Maatschappelijk karakter

Naast het voetballende aspect, houdt Marcel van de clubcultuur. “Waskemeer heeft een enorm maatschappelijk karakter. Er zijn veel vrijwilligers en er is een goed bestuur. Heel veel mensen zijn fanatiek bezig met de vereniging. Het is een dorpsclub die heel hecht is met elkaar. Dat gegeven, gepaard met de ambitie die de club uitspreekt, maakt dat ik direct enthousiast werd toen de club mij benaderde. Ik heb het ook heel erg naar mijn zin de eerste weken. Het is veel meer dan alleen voetbal, zeker als je kijkt wat er na afloop in de kantine gebeurt. Er is bijna altijd een zanger aanwezig en het lijkt wel of het na de wedstrijden steeds drukker wordt”, lacht de trainer enthousiast.  

Waskemeer heeft een enorm maatschappelijk karakter.

Goed georganiseerd

Alles is bij Waskemeer dus uitstekend geregeld. Dat geldt ook voor de technische staf, die wordt gecompleteerd door: Melle Stoker (grensrechter en leider), Kais Taksh (verzorger en fysiotherapeut) en Theo Meijerhof (assistent-trainer). Kais Taksh is meegekomen van VEV ‘67. Daar is Marcel enorm blij en dankbaar voor. “We hebben een smalle selectie, dus het is van groot belang om iedereen fit te houden. De jongens waarderen het ook enorm dat er altijd een verzorger bij is. Zij kunnen altijd getaped en/of behandeld worden voor een training en wedstrijd. Dat is erg waardevol. We zijn klaar voor de competitie!”

Klik hier om de verhalen van de andere voetbalclubs uit de regio te lezen.

Wethouder Hein Kuiken, Sipke Jan Bousema en Gedeputeerde Sijbe Knol
Europaparty: groot feest in Leeuwarden ter ere van Joost Klein Cultuur 15 uur geleden
Moederdag
Dit zijn de beste Moederdag tips Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
De belangrijkste verzekeringen voor je bedrijf Algemeen 19 uur geleden
Het team van Bats Uitzendbureau.
Bats Uitzendburo: Lokaal, betrokken en persoonlijk Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Vier Moederdag met Monicasa, de nieuwe bloemist in Noordwolde Algemeen gisteren
Afbeelding
Kijktip - FryslânDOK: Sterrennacht, over de waarde van de sterrenhemel Cultuur 7 mei, 18:00
HT Roeirace
Kijktip: De HT Roeirace live te volgen bij Omrop Fryslân Sport 7 mei, 15:38
Afbeelding
Filmhuis Noordwolde draait 10 mei de film Zomervacht Cultuur 4 mei, 15:00