Niels Boersma (links) en Jesper Aldershof
Niels Boersma (links) en Jesper Aldershof Foto: RondOm Vandaag

“Krijgen veel gelegenheid om ons te laten zien”

Sport Voetbalspecial 2023

BOIJL - Op zestien- en zeventienjarige leeftijd spelen in een eerste elftal; het is niet aan iedereen besteed. Voor Niels Boersma uit Boijl en Jesper Aldershof uit Oosterwolde is het echter de realiteit van de dag. Zij krijgen dit seizoen de kans om zich te laten zien en maken indruk in de voorbereiding bij VV Trinitas. De mannen zijn eensgezind voor wat betreft de ambities: “Zoveel mogelijk minuten maken en strijden voor een basisplek.” RondOm de Stellingwerven praat met de talentvolle heren over komend seizoen. 

Niels en Jesper speelden jarenlang samen in de jeugd van SV Oosterwolde. Niels is een echte aanvallende middenvelder die er van houdt om het spel te versnellen en in het bezit is van een goede lange pass. Jesper speelt voornamelijk in de verdediging, maar kan ook als verdedigende middenvelder uit de voeten. De twee talenten lieten in de jeugd van Oosterwolde zien over veel kwaliteit te beschikken, waardoor VV Trinitas besloot te informeren bij de jeugdspelers. “Ik kom zelf natuurlijk uit Boijl en maakte vanuit de jeugd van Trinitas de overstap naar Oosterwolde”, legt Niels uit. “Twee jaar geleden vroegen ze aan mij of ik niet terug wilde komen, samen met Jesper. Ze hadden een heel mooi plan voor ogen, waarbij we mee mochten trainen met het eerste elftal en zo nu en dan invallen. Dat sprak Jesper en mij heel erg aan, want we merkten beide dat we toe waren aan een stapje hogerop.” 

Voor Jesper is de overstap nieuw, al treft hij wel veel bekenden bij zijn nieuwe club. “Ik heb sowieso een paar mensen in de klas waar ik wel goed mee kan en toen we op gesprek waren geweest, had ik direct een goed gevoel. Het bevalt me ook heel goed, want we krijgen veel gelegenheid om ons te laten zien.” 

We zullen moeten
blijven strijden voor
ons plekje.

Vele kansen

De jongens krijgen vele kansen in de voorbereiding en lijken zelfs af te stevenen op een (voorlopige) basisplek. Niels speelt op zijn voorkeurspositie op ‘10’ en Jesper op linksback, al blijven de jongens wel reëel. “We zullen moeten blijven strijden voor ons plekje, ook al sta je nu bijvoorbeeld in de basis. Het doel is in ieder geval om zoveel mogelijk minuten te maken en te leren van het seniorenvoetbal. Het is allemaal iets harder en sneller, waardoor we vooral aan ons fysiek zullen moeten werken. Dat is alleen maar mooi en leuk, want je leert er ontzettend veel van.” 

Dichtbij promotie

Het afgelopen jaar was Trinitas dichtbij een historische promotie naar de Tweede klasse, iets waar beide jongens dit seizoen stiekem van dromen. “We willen meedoen om de bovenste plekken. Dat moet ook kunnen denk ik. We hebben een brede selectie, met jongens die veel verschillende kwaliteiten hebben. Daar moeten we gebruik van maken.” 

Maximale eruit halen

Beide talenten hebben de drive om alles eruit te halen. “In de jeugd van Oosterwolde hebben we twee jaar hoofdklasse gespeeld, dat was een heel mooi niveau. Ook nu willen we zo hoog mogelijk spelen”, zegt Niels. Jesper vult aan: “We willen presteren en winnen. Ik kan flink chagrijnig zijn als we verliezen, dus het voetbal betekent echt wel wat”, lacht hij. “We gaan hard werken om beter te worden.”

Klik hier om de verhalen van de andere voetbalclubs uit de regio te lezen.

Afbeelding
Steeds meer Friezen krijgen huidkanker: ruim 65% meer diagnoses in 10 jaar tijd Zorg & Welzijn 8 uur geleden
Afbeelding
Gunning openbaar busvervoer Fryslân aan Qbuzz blijft in stand Verhalen uit de buurt 12 uur geleden
Afbeelding
Voorjaars- en kadernota gemeente Weststellingwerf Financieel 25 mei, 15:00
Dag van de Stagiair: Column Marit Column 25 mei, 12:00
Afbeelding
Dag van de Stagiair: Column Kathelijne Column 25 mei, 08:00
Afbeelding
Bunkerdag in het Kazemattenmuseum Kornwerderzand Historie 24 mei, 15:00
Afbeelding
Let op: NL-Alert testbericht op maandag 3 juni rond 12.00 uur 112-Nieuws 24 mei, 12:00
Afbeelding
Gemiddeld minste misdrijven per inwoner in Friesland 112-Nieuws 23 mei, 12:00