Afbeelding
Foto: eigen foto

“Ik wil mensen aan de hand van een voetmassage weer in hun kracht laten staan”

Gezondheid

WOLVEGA - Ben jij gespannen, druk in het hoofd, onzeker of angstig? Overweeg dan eens een voetmassage! Een voetmassage voelt namelijk niet alleen fijn, het kan daadwerkelijk een helende werking hebben op zowel de geest als het lichaam. Eliza Veldhuizen uit Wolvega is voetreflexoloog en legt uit hoe dat precies zit.

De 36-jarige Eliza Veldhuizen is geboren en getogen in Wolvega. Ze is gelukkig getrouwd en moeder van drie kinderen. Eliza is nu iets meer dan een half jaar actief als voetreflexoloog in de regio. Een passie die op natuurlijke wijze ontstaat. Ze legt uit: “Ik masseerde vaak mijn eigen voeten, omdat ik het fijn vond. Toen ontdekte ik dat als ik mijn voeten op bepaalde punten masseerde, mijn rugpijn wegging. Ik wist toen nog niets van voetreflexologie af, maar toen ik informatie opzocht, bleek dit echt een gespecialiseerd beroep te zijn.”

Opgeleid voetreflexoloog

Eliza besluit zich te verdiepen in het vak en de theorie toe te passen in haar massages. “Eerst bij mijn man en kinderen, die de voetmassages ook als erg fijn ervoeren. Daarna ben ik een cursus tot voetreflexoloog gaan volgen (waarvoor Eliza inmiddels een certificaat heeft behaald). Sindsdien kom ik ook bij andere mensen thuis voor voetmassages”, legt ze uit. 

Fysieke en mentale klachten

Een voetmassage kan helpen tegen een hele hoop fysieke en mentale problemen. “De klachten waar mensen mee komen, zijn heel uiteenlopend”, volgens Eliza. “Het gaat bijvoorbeeld om mensen die in een burn-out zitten, maar ook mensen die onverwerkt verdriet meedragen of heel veel stress ervaren en/of fysieke pijn hebben.”

De voet representeert je lichaam

Maar hoe kan een voetmassage mentale verlichting geven? Dat zit zo; Eliza is hooggevoelig. Hierdoor pikt ze bij aanraking heel snel energie en emoties op. “Steeds wanneer ik de voeten masseer, voel ik daar andere dingen bij komen. Het is namelijk zo dat je voet je hele lichaam representeert. Ieder gebied in de voet spiegelt als het ware een ander deel van je lichaam. Zo is er bijvoorbeeld een gebied wat de maag representeert. Hierbij kon ik aanvoelen dat iemand verdriet vasthield. Deze persoon had ook daadwerkelijk last van de maag. Aan de hand van de massage begon ik vragen te stellen en kon ik iemand weer in contact brengen met dit verdriet. Hij opende zich en de maagpijn verdween. Dat is zo bijzonder om mee te maken.”

Hooggevoeligheid combineren

Op deze manier combineert Eliza hooggevoeligheid met haar nieuwe passie. “Ik heb mijn hele leven al vanzelfsprekend mensen geholpen. Zo ben ik drie jaar geleden begonnen met het begeleiden van mensen, door middel van zogenoemde ‘Innerlijk Kind’ sessies. Dat zijn sessies waarbij ik volwassenen help om terug te keren tot zichzelf. Ik kan wel zeggen dat vrijwel iedereen nog bepaalde mechanismen en overtuigingen meedraagt die je als kind hebt meegemaakt. Als volwassene kun je daar (onbewust) nog heel veel last van hebben. Denk aan onzekerheden of angsten, die komen vaak voort vanuit de kindertijd. Ik help mensen om daar bewust van te worden, zodat ze zich terug kunnen plaatsen naar toen en het geen rol meer speelt in het nu.”

Kindervoeten masseren

Om die reden is Eliza ook begonnen met het masseren van de voeten van kinderen. “Ik wil hiermee bereiken dat een kind in verbinding kan blijven met zichzelf. Dat een kind zelfliefde kan voelen en zelfvertrouwen krijgt. Wat ik bij kinderen vooral merk, is dat ze bij een massage volledig ontspannen en dat ze het tegelijkertijd heel fijn vinden om te praten. Ze praten over waarom ze misschien spanning hebben of waar ze bang voor zijn. Dankzij de massage worden ze open, dat voel je echt gebeuren. Zo masseerde ik laatste de voetjes van een meisje van acht. Ik voelde de laatste keer veel spanning in haar buikgebied. Ik zei er verder niks over, maar ze vertelde dat ze die ochtend ruzie had gehad. Ik vind het heel bijzonder dat je zoveel informatie uit een voet kunt halen en aan de hand daarvan het gesprek kunt openen.”

Eliza komt graag bij u thuis

Het is Eliza haar droom om door de combinatie van voetreflexmassage en mentaal-emotionele begeleiding zoveel mogelijk mensen, jong en oud, weer levensenergie en kracht in henzelf te laten voelen. Nieuwsgierig geworden? Eliza komt graag bij jou thuis voor een sessie. In principe reist Eliza binnen een straal van 30 kilometer rondom Wolvega. Daarbuiten kan uiteraard in overleg. “Verder heb ik veel ervaring met kinderen die kampen met autisme en/of ADHD. Kinderen met een dergelijke problematiek zijn dus van harte welkom!”

Je kunt contact opnemen met Eliza via het telefoonnummer: 06 - 37 16 58 00. Kijk op de website: www.innerlijkvrij.com voor tarieven en meer informatie. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Nieuwe subsidie voor innovatieprojecten in de landbouw in Noord-Nederland Agrarisch nieuws 4 uur geleden
Harry Dekker, Esther Verhagen en Perry de Neef nemen eerste zonnecrèmepaal in gebruik.
Gratis zonnebrandcrème verkrijgbaar in de gemeente Ooststellingwerf Gezondheid 6 uur geleden
Afbeelding
Draag bij aan het voortbestaan van de bij Natuur 12 uur geleden
Afbeelding
Fit worden op het platteland Sport 14 uur geleden
Afbeelding
"Spot de reusachtige mammoet, indrukwekkende sabeltandtijger en de brullende holenbeer!" Algemeen 17 apr, 12:00
(v.l.n.r.) Henk Buerman, Fred den Haring, Danique Visser, André Ponger en Marten Tel.
"We zijn ontzettend trots op onze vrijwilligers" Algemeen 17 apr, 08:00
Jeugd Sportclub Makkinga blij met nieuwe trainingspakken
Nieuwe trainingspakken voor de jeugd van Sportclub Makkinga Sport 16 apr, 16:00
Voetbalteam Old Stars doen Walking Football op het veld bij SV Oosterwolde
Aftrap OldStars Walking Football, veilig en gezond Sport 15 apr, 16:00