Padel is razendpopulair in Nederland.
Padel is razendpopulair in Nederland. Foto: Harold Meijer

Padel is een razendpopulaire sport, ook in Oosterwolde

Recreatie & Ontspanning

OOSTERWOLDE - Padel is een razendpopulaire en opkomende sport in Nederland. We zien dan ook steeds meer padelbanen in ons land ontstaan. Ook bij Tennis Club Oosterwolde ligt er sinds vorig jaar een padelbaan. En dat is te merken, want het is smoordruk op het sportpark van de Tennis Club. Daarom is er besloten om een extra padelbaan aan te leggen. De werkzaamheden gaan binnenkort van start. RondOm De Stellingwerven spreekt er over met Harold Meijer en Henk de Vries van de Tennis Club.

“Het is echt ongelofelijk om te zien wat deze sport doet”, begint Henk enthousiast zijn verhaal. “Voordat we met padel begonnen, had de club zo’n 150 leden. Na de introductie van padel zitten we nu op 260 leden, waaronder heel veel mensen in de leeftijd tussen 20 en 40 jaar. Dat is natuurlijk geweldig voor de toekomst van je vereniging”, legt hij uit. 

Ledenstop 

Harold vult aan: “We hebben op een gegeven moment zelfs een ledenstop in moeten voeren, omdat er zoveel mensen enthousiast zijn voor de sport. Maar we moeten wel kunnen garanderen dat je ook daadwerkelijk kunt spelen en les kunt krijgen.”

“Het is gewoon een gigantisch toegankelijke sport.”

Extra padelbaan erbij 

En daarom is het tijd voor een extra padelbaan bij de Tennis Club. In juli kreeg de vereniging de financiering al rond en rond 17 oktober hoopt de vereniging met de bouw van start te gaan. “We zijn daar natuurlijk erg blij mee. Ook de gemeente ziet het succes en helpt mee, daar zijn we erg dankbaar voor. We krijgen een derde deel van de gemeente vergoed en voor een derde ontvangen we een renteloze lening. Voor het resterende bedrag heeft de sponsorcommissie diverse sponsoren gevonden. Het is prachtig om te zien hoe deze sport gedragen wordt.”

De charme van padel 

Het zijn bijzondere ontwikkelingen voor tennisverenigingen, want ook vele tennissers vallen voor de charme van de padelsport. “Het is gewoon een gigantisch toegankelijke sport”, legt Harold uit. “Het is makkelijk te leren en mensen hebben al heel snel een succesbeleving. Als mensen het een keer spelen met zijn vieren, komen ze met een lach van de baan af. Je kunt namelijk al heel snel een leuke rally spelen. En vergeet ook niet het sociale aspect. Dat is denk ik echt het succesverhaal, want je kunt ook even kletsen tussendoor. Als je kijkt hoeveel mensen tussen de 20 en 40 jaar deze sport beoefenen, zegt dat veel. Het is ook een leeftijdsgroep die heel veel sporten tijdens corona zijn kwijtgeraakt.” 

Regiofunctie

De ledenstop van het afgelopen jaar verraadt eigenlijk al dat er nog wel veel meer potentiële leden in zitten voor de vereniging. Een tweede baan komt dan ook als gelegen. “We waren de eerste hier in Ooststellingwerf en zoals het nu lijkt, blijven we ook de eerste. Daarom is die tweede baan ook zo belangrijk, omdat het echt voor de regio Stellingwerven is. Op termijn kunnen we misschien wel onderlinge toernooitjes spelen. We willen de huidige leden gewoon graag nog meer bieden. Daar gaan we hard mee aan de slag met zijn allen”, besluiten de heren. 

Afbeelding
Post-covid klachten aangezien voor ouderdomsklachten Zorg & Welzijn 1 uur geleden
Afbeelding
Friesland brengt opvallend veel schilders voort Cultuur 3 uur geleden
Beeld ter illustratie
Gemeente Weststellingwerf krijgt subsidie voor meer betaalbare huur- en koopwoningen Financieel 20 uur geleden
Afbeelding
Bijzondere monumenten in de regio Evenement 23 uur geleden
Tenzij er nog kou komt, mogen we veel wespen verwachten dit jaar.
Vooruitzicht wespenoverlast voorlopig niet gunstig Natuur 25 apr, 18:00
Afbeelding
Nynke Duijff winnaar Grut Frysk Diktee Verhalen uit de buurt 25 apr, 10:00
Afbeelding
Column Rijkele Dijkstra: Ons veilige gevoel Column 24 apr, 18:00
Afbeelding
Column Melissa: Uit de kast komen is niet alleen bevrijdend voor jezelf, maar ook voor anderen Column 24 apr, 12:00