Folkert, Jeanette en Inge van De Jong Optiek.
Folkert, Jeanette en Inge van De Jong Optiek. Foto: RondOm Vandaag

De Jong Optiek in Wolvega is verbouwd

Gezondheid

WOLVEGA - De Jong Optiek bestaat volgend jaar maar liefst honderd jaar, maar wie denkt dat dit bedrijf stil blijft staan heeft het goed mis. Continue bedenken ze hoe ze hun klanten nog beter kunnen helpen, met specialistische oogzorg van optometristen en orthoptisten en met een uitgebreid assortiment brillen, zonnebrillen en sportbrillen. RondOm de Stellingwerven gaat eens langs om te zien waar Jeanette, Folkert en Inge zo hard aan gewerkt hebben de afgelopen maanden. 

Bijna honderd jaar bestaat De Jong Optiek al, en altijd is het in dezelfde familie gebleven. De afgelopen jaren stonden Jeanette en Folkert de Jong aan het roer van dit historische bedrijf, maar sinds kort is hun dochter Inge ook één van de eigenaren. Haar interesse om de familiezaak over te nemen zorgde ervoor dat de familie genoeg vertrouwen had om de zaak aan de Hoofdstraat Oost 31 te verbouwen: “Natuurlijk zijn we heel blij dat Inge het familiebedrijf voortzet. Samen willen we ervoor zorgen dat de zaak toekomstbestendig is, vandaar de uitbreiding,”  vertelt Jeanette trots. 

De winkel en het magazijn is met honderd vierkante meter flink uitgebreid. “Het belangrijkste is dat we nu een tweede meetkamer hebben, waardoor we meer ruimte hebben om optometrische en orthoptische zorg te verlenen,” legt Inge uit. Het is uniek dat een optiekzaak deze zorg aanbiedt. Inge: “Voor medische oogproblemen, zoals staar bij ouderen of myopie bij kinderen, gaan veel mensen nu naar het ziekenhuis. Daar zijn echter lange wachttijden en de drempel om naar het ziekenhuis te gaan is ook voor veel mensen groot. Vooral kinderen kunnen het spannend vinden om naar het ziekenhuis te gaan Bij ons kun je voor dezelfde zorg snel terecht en we nemen alle tijd voor onze klanten. We merken dat dat de drempel voor specialistische oogzorg minder hoog maakt.” 

Bij De Jong Optiek werken twee optometristen, gespecialiseerd in de gezondheid van de ogen, en twee orthoptisten, gespecialiseerd in de samenwerking tussen de ogen. “Bij ons kun je terecht voor een medische diagnose. We kunnen je vervolgens doorsturen naar de oogarts of zelf een oplossing aandragen, afhankelijk van het probleem.”

De Jong Optiek heeft dus veel medische kennis op zak, maar is inmiddels ook gespecialiseerd in sportbrillen. Hun webshop www.sportbrillenshop.nl is een favoriet onder fanatieke sporters, zoals schaatsers, hardlopers en wintersporters, uit Nederland en België. Nu de winkel is uitgebreid is het mogelijk om een deel van dit uitgebreide assortiment te laten zien: “Veel wintersporters komen nu al langs voor een skibril,” vertelt Jeanette. “Deze brillen kunnen we ook voorzien van een sterkte.” Op Sportbrillenshop.nl en nu dus ook in de winkel van De Jong Optiek vind je brillen van verschillende merken, waaronder Oakley en 100%.

Bent u op zoek naar specialistische oogzorg of een nieuwe (sport)bril van de allerbeste merken? Kom dan eens langs in de winkel aan de Hoofdstraat Oost 31 in Wolvega! Eerst wat inspiratie opdoen? Neem dan een kijkje op hun website www.dejongwolvega.nl of www.sportbrillenshop.nl of op sociale media (@dejongoptiekwolvega en @sportbrillenshop.nl)

Afbeelding
Aleida Oosterhof wordt opgehaald door AutoMaatje chauffeur Egbert Moes.
ANWB AutoMaatje Ooststellingwerf zoekt deelnemers en chauffeurs in dorpen Haule, Haulerwijk, Ravenswoud en Makkinga Verhalen uit de buurt 5 uur geleden
Afbeelding
Naar het mbo? Kijk het webinar 'Studiefinanciering: hoe werkt het?' Educatie 20 uur geleden
Afbeelding
Filmhuis Noordwolde draait 24 mei de film Killers of the Flower Moon van Scorsese Cultuur 23 uur geleden
Afbeelding
Nieuw Ontwikkelperspectief voor de Lelylijn: Op Weg naar 2050 Politiek 18 mei, 15:00
Afbeelding
Voorstelling Romijn Conen bij Revalidatie Friesland Algemeen 18 mei, 12:00
Afbeelding
Hoe zou het zijn dat het wel kan? Gezondheid 18 mei, 10:00
Afbeelding
Boeren overhandigen eerste spandoek aan de provincie Fryslân Agrarisch nieuws 18 mei, 08:00
Afbeelding
De leukste activiteiten tijdens Pinksteren in Friesland Recreatie & Ontspanning 17 mei, 20:00