Afbeelding

De Dorpskamer opent haar deuren in Wolvega en Noordwolde

Algemeen

WOLVEGA EN NOORDWOLDE - Vanaf 19 mei zijn inwoners van de gemeente Weststellingwerf van harte welkom op de nieuwe ontmoetingsplek in Noordwolde en Wolvega. Iedereen kan bij De Dorpskamer binnenlopen voor een kopje koffie en een praatje, een luisterend oor of met vragen die ze misschien hebben. Het is ook een plek voor nieuwe ontmoetingen en waar men mee kan doen aan activiteiten. Wethouder Hanneke Zonderland opent zaterdag 22 mei officieel beide Dorpskamers op de locatie in Wolvega.

Wethouder Hanneke Zonderland ziet dat er vanuit de samenleving behoefte is aan de laagdrempelige ontmoetingsplek . “Eenzaamheid wordt een steeds groter probleem, dit geldt voor inwoners in alle leeftijden. Ik ben blij dat inwoners nu bij De Dorpskamer gemakkelijk andere mensen kunnen ontmoeten. Samen met Liante en Welzijn aan Huis wordt hiermee voorzien in een behoefte.”

Een gezellige plek in de buurt

De Dorpskamer is een samenwerking tussen Welzijn aan Huis, Zorggroep Liante en de gemeente Weststellingwerf. Deze ontmoetingsplekken zijn ontstaan vanuit signalen uit de samenleving om een laagdrempelige inloop mogelijkheid te realiseren waar inwoners binnen kunnen lopen die op zoek zijn naar een gezellige plek buiten de deur en in de buurt. 

Richard Boek van Welzijn aan Huis: “Inwoners wonen langer en zelfstandiger thuis of kunnen zich eenzaam en alleen voelen. Dit geldt niet alleen voor ouderen maar komt voor bij alle leeftijden. Een luisterend oor, maar ook even een hart onder de riem of samen een spelletje doen kan al helpen.” Soms is het nodig om meer dan dat te bieden, bijvoorbeeld hulp bij ondersteuningsvragen. Dan is het belangrijk dat er dichtbij een plek is waar inwoners naartoe kunnen. Gert Jan Schuinder van Liante geeft dat een inloopvoorziening als deze een belangrijke, preventieve rol kan spelen én dat er aan een dergelijke voorziening behoefte is in Weststellingwerf. Zorgmedewerkers en vrijwilligers runnen deze inloop en helpen de bezoekers waar dat nodig is.

Kom naar ontmoetingsplek De Dorpskamer!

Iedereen is welkom bij De Dorpskamer in Wolvega en Noordwolde. Aanmelden is niet nodig, men kan gewoon binnenlopen. Er zijn geen kosten aan verbonden. We houden ons aan de geldende coronamaatregelen. Meer informatie? Of is het lastig om naar de inloop toe te komen? Bel of mail op telefoonnummer 14 0561 of e-mail info@weststellingwerf.nl

Locatie Krommestede Noordwolde

De Kwekerije 24, Noordwolde. Vanaf 19 mei iedere woensdag van 10:00 – 16:00 uur

Locatie Welzijn aan Huis Wolvega

Kerkstraat 14 Wolvega
Zaterdag 22 mei van 10:00 – 12:30 uur
Zaterdag 5 juni van 10:00 – 12:30 uur
Zaterdag 19 juni van 10:00 – 12:30 uur
Zaterdag 3 juli van 10:00 – 12:30 uur

Beheer oevers langs Friese vaarwegen
Subsidieregelingen oeverbeheer geopend Financieel 1 uur geleden
Afbeelding
Bevrijdingsvuur naar Kazemattenmuseum Algemeen 8 uur geleden
Afbeelding
Onderzoek: houtworm en boktor zorgen voor meeste overlast in Friesland Natuur 22 uur geleden
Afbeelding
DODENHERDENKING KORNWERDERZAND KAZEMATTENMUSEUM Algemeen 1 mei, 08:00
Rijden onder invloed van cannabis gebeurt het vaakst bij mensen die al stevig blowen.
Veel cannabisgebruikers rijden onder invloed Gezondheid 30 apr, 18:00
Afbeelding
Uniek historisch dambord werpt nieuw licht op herkomst Fries damspel Cultuur 30 apr, 12:00
Afbeelding
PowerVrouwen terug van weg geweest Verhalen uit de buurt 30 apr, 08:00
Ouderen hebben bepaalde kwaliteiten waardoor ze zich vaak wel redden in het verkeer.
Help, mijn vader is niet meer veilig in het verkeer! Gezondheid 29 apr, 18:00