Afbeelding

Kom ook! Zaterdag 7 oktober: Vrijwilligersmarkt in Wolvega

Evenement

WOLVEGA - Op zaterdag 7 oktober organiseert het Vrijwilligerspunt Weststellingwerf samen met het Linde College voor de derde keer een vrijwilligersmarkt in de publiekshal van het gemeentehuis in Wolvega. Alle inwoners en scholieren kunnen hier van 10.00 tot 12.30 uur op zoek naar vrijwilligerswerk of een burgerschapsstage.

Vind vrijwilligerswerk of een stageplek

Coördinator Mirjam Kooman van het Vrijwilligerspunt: “Deze markt is een geschikte plek voor inwoners en leerlingen om te oriënteren op vrijwilligerswerk of een stageplaats. Er komen veel organisaties uit verschillende branches, zoals Gered gereedschap, de Kledingbank en Radio Centraal. Daardoor hebben we een divers aanbod op de markt. Voor organisaties, stichtingen en verenigingen is het een mooie kans om zich te presenteren, vrijwilligers werven, stageplaatsen aanbieden en onderlinge contacten te versterken. 

Burgerschapsstage

Een burgerschapsstage doen de leerlingen in opdracht van het LOB traject (loopbaan-, oriëntatie en begeleiding). Het doel van deze stage is om leerlingen kennis te laten maken met vrijwilligerswerk en daarover inzicht en begrip bij te brengen. Iets doen voor een ander zonder dat daar iets tegenover staat. 

Vrijwilligers van grote waarde

Mirjam Kooman benadrukt dat vrijwillige inzet van grote waarde is. Dankzij de inzet van vele vrijwilligers is er extra aandacht voor mensen die dat nodig hebben. Het geeft voldoening, maar vrijwilligerswerk is ook gewoon heel leuk. Je leert nieuwe mensen kennen, hebt plezier met elkaar en het kan zelfs een opstap zijn naar een betaalde baan.

Meer informatie

Voor vragen, meer informatie of (tot 20 september), kun je mailen naar vrijwilligerspunt@weststellingwerf.nl. Bellen kan naar 06-13564189. Of kijk op www.vrijwilligerspuntweststellingwerf.nl

Afbeelding
Marchakri spirituele beurs komt naar De Bult omgeving Steenwijk Evenement 13 uur geleden
Afbeelding
Column Melissa: Waar mensen werken, worden fouten gemaakt en 'sorry' gezegd Column 16 uur geleden
Afbeelding
Zeer grote brand Tyson Foods Oosterwolde 112-Nieuws 16 uur geleden
Afbeelding
Grote brand in garagebedrijf Noordwolde 112-Nieuws 2 dec., 18:00
Afbeelding
Ventileren essentieel om gezond energie te besparen Duurzaamheid 2 dec., 12:00
Afbeelding
Een gezellige dag met wol, lifestyle en streekproducten Evenement 2 dec., 12:00
Afbeelding
Vijf tips om Sinterklaas te vieren Samenleving 2 dec., 08:00
Afbeelding
Column Rijkele Dijkstra: Samen verder Column 1 dec., 18:00