Afbeelding

Het grote Beweegfeest in Wolvega groot succes

Algemeen

WOLVEGA - Afgelopen woensdag 24 november heeft het Beweegteam Weststellingwerf Peuterpret afgesloten met een groot Beweegfeest. Het Beweegfeest is de afsluiting van een 10-wekelijks programma waarbij peuters lekker bewegen in de gymzaal en ouders met elkaar samen koffiedrinken. Tijdens dit samenzijn worden allerlei items besproken die voor ouders van belang kunnen zijn tijdens de opvoeding.

Tijdens het beweegfeest konden familieleden komen kijken naar wat de peuter allemaal geleerd heeft in 10 weken. De peuters mochten klauteren, klimmen, balanceren, springen en met een ballon spelen. Daarna kregen de peuters een prachtig diploma voor hun geweldig prestatie die zij geleverd hebben.

Samenwerking

Peuterpret is een samenwerking van het Beweegteam met de opbouwwerker van de gemeente Weststellingwerf. Daarnaast waren er verschillende professionals betrokken die informatie gaven over opvoeding. Deze professionals spraken over het belang van lezen, eten, bewegen en spelen voor het jonge kind.

Sportaanbod 

Eén van de subdoelen van Peuterpret is om deelnemers door te verwijzen naar lokaal sportaanbod. Daarom ontvingen de ouders tijdens het beweegfeest een beweegkaart waarop alle mogelijkheden staan, die sportaanbieders in Weststellingwerf bieden op gebied van bewegen met het zeer jonge kind.

Deze beweegkaart komt binnenkort officieel uit en is dan te vinden op de site van het beweegteam: www.beweegteamweststellingwerf.nl

Afbeelding
Stevige dame Floor zoekt een nieuw baasje Verhalen uit de buurt 20 uur geleden
Afbeelding
In deze Friese gemeente staan de meeste energiezuinige huizen Duurzaamheid 28 apr, 12:00
Afbeelding
De wereld in boeken: ga op reis vanaf je bank Algemeen 28 apr, 08:00
Afbeelding
Column Ed van Dijk: Nieuwe expo vormen Column 27 apr, 15:00
Kunstwerk van Janny Zijlstra.
De kunstzinnige levensreis van Janny Zijlstra-Wijnalda Cultuur 27 apr, 12:00
Afbeelding
Post-covid klachten aangezien voor ouderdomsklachten Zorg & Welzijn 27 apr, 10:00
Afbeelding
Friesland brengt opvallend veel schilders voort Cultuur 27 apr, 08:00
Beeld ter illustratie
Gemeente Weststellingwerf krijgt subsidie voor meer betaalbare huur- en koopwoningen Financieel 26 apr, 15:00