Afbeelding
Foto: Ruben van Vliet Fotografie

Middeleeuwse figuren komen ‘s avonds tot leven in het Fries Museum

Cultuur

LEEUWARDEN - Op vrijdagavond 14 oktober verandert het Fries Museum in een feestelijk festivalterrein voor jong en oud. Kruistochtvaarders, vrije Friezen, troubadours, jonkvrouwen, pestlijders of de beruchte Grutte Pier: tijdens Coole Kidsnacht 2022 komen ze allemaal tot leven!

Met een uitgebreid activiteitenprogramma wordt het museum een zinderende belevenis – in het bijzonder voor families. Ga op zoek naar de middeleeuwse figuren in de tentoonstelling Vrijheid, Vetes, Vagevuur tijdens een spannende vossenjacht. Maak fabeldieren in een middeleeuwse workshop. Laat jezelf fotograferen als een ridder door theatervormgevers en fotografen Vida en Amir. En geniet van een extra lekker – maar ongezond – diner en een slaapliedjesconcert in kindercafé De Doorzakkertjes. Reserveer kaarten via friesmuseum.nl/tickets.  


Foto - Ruben van Vliet

Middeleeuwse vossenjacht

Tijdens Coole Kidsnacht gaan kinderen in een spannende vossenjacht in teams op zoek naar verschillende middeleeuwse figuren uit de tentoonstelling Vrijheid, Vetes, Vagevuur. Samen maken ze kennis met onder andere nonnen, kruistochtvaarders en vrije Friezen uit Tota Frisia, waaronder de bekende en beruchte Grutte Pier. Het team dat de meeste vossen vindt wint de vossenjacht. 

Maak een fabeldier

Mythen, sagen, legenden, sprookjes en verhalen staan in de middeleeuwen vol met fabeldieren. Het zijn zelfverzonnen mythische monsters, vaak met eigenschappen van verschillende dieren en mensen. Sommige fabeldieren kunnen bijvoorbeeld praten. Ook nu nog spreken de dieren uit het rijk der fabelen tot de verbeelding. Tijdens deze creatieve workshop ga je zelf aan de slag met het ontwerpen en verven van middeleeuwse fabeldieren op het raam van het museum. 


foto - Ruben van Vliet

Coole Kidsnacht 2022

Coole Kidsnacht is een initiatief van de Friese Museumfederatie. Verschillende musea door heel Friesland openen, speciaal voor families met kinderen, in de avond van 14 oktober hun deuren. Kijk voor het volledige programma op museum.frl/coolekidsnacht

!
Afbeelding
Column Melissa: Zo slecht is de mensheid nog niet... Column 5 dec, 12:00
Afbeelding
5 december is er weer een NL-Alert testbericht Algemeen 4 dec, 12:00
Afbeelding
Ale en Bonne uit Friesland provinciewinnaars Amateurscheidsrechter van het Jaar-verkiezing Sport 3 dec, 18:00
Afbeelding
Verenigingen verpulveren Grote Clubactie record: € 12.8 miljoen Sport 3 dec, 08:00
Afbeelding
Stemmen voor NPO Radio 2 Top 2000 is begonnen Evenement 2 dec, 12:00
Afbeelding
Verenigingen verpulveren Grote Clubactie record: € 12.8 miljoen Sport 2 dec, 08:00
Afbeelding
ChristenUnie wil provinciale samenwerking met Havennetwerk Fryslân Politiek 1 dec, 08:00
Afbeelding
Uw naaste overlijdt; wat moet u regelen bij de Belastingdienst? Samenleving 30 nov, 18:00