Eko Bot en Frank Buurlage
Eko Bot en Frank Buurlage Foto: Mondprothetiek Buurlage

Trap van zijn paard

Column

OOSTERWOLDE - Op een stormachtige zaterdagmorgen ergens in februari ging de telefoon. Mijn zoon nam op en vertelde me dat ik een spoedgevalletje had aan iemands bovenprothese. 'Nou laat maar komen, ' zei ik meteen. En zo kon het gebeuren dat de man een half uur later bij mij aan de balie stond.

Verontrust keek ik de man aan, want z'n gezicht zat vol met bloed. Terwijl ik zijn gebit aan het repareren was, vertelde hij me wat er gebeurd was. Tijdens het voeren van één van z'n paarden had hij een trap tegen z'n gezicht gekregen. Gelukkig had hij nog net weg kunnen duiken, maar voelde hij wel meteen dat er iets niet helemaal goed zat in zijn mond. Dat zijn bovenprothese gebroken was in meerdere stukken, dat wist hij nog niet.

Na de 'puzzel' weer in elkaar te hebben gezet, heb ik meneer toch even aangeraden om naar de eerste hulp te gaan in het ziekenhuis in Drachten om zijn kaak te laten onderzoeken op eventuele kwetsuren. Een paar dagen later belde hij me op en vertelde hij zo goed behandeld te zijn door me. Ik had hem het juiste advies gegeven, zei hij,  en daar was hij erg blij mee. Altijd leuk om zoiets te horen.

In hetzelfde gesprek vroeg hij me of het mogelijk was een nieuwe prothese aangemeten te krijgen. Nou, dat is natuurlijk geen probleem bij ons, want wij zijn per slot van rekening een tandprothetische praktijk met een gediplomeerde tandprotheticus. Door het voorval paste zijn prothese niet geheel goed meer en dus kreeg de nieuwe prothese voorrang van ons. In één dag klaar was ons idee en zo gezegd zo gedaan. De patiënt was gelukkig en wij ook.

We zijn zo enthousiast geworden door de reactie van deze man, dat wij hebben besloten vanaf nu een nieuwe prothese voor u te kunnen aanmeten in één dag. In de vroege ochtend maken we beginafdrukken, tussendoor is er een pasfase en aan het eind van de middag is de prothese in zijn geheel klaar. Meerkosten zijn er niet.

Voor informatie kunt u bellen met: Buurlage Mondprothetiek te Oosterwolde. Tel: 0516-520544. Doen!

Frank Buurlage & Eko Bot

Afbeelding
FMF leidt Friezen op tot burgerexperts in natuurinclusieve energietransitie Duurzaamheid 2 mrt, 12:00
Afbeelding
Landelijke Opschoondag op 23 maart: in iedere Fries zit een Supporter van Schoon Natuur 1 mrt, 08:00
Afbeelding
Filmwerf draait 'The Quiet Girl' Cultuur 29 feb, 18:00
Afbeelding
Meer dan 30.000 vrijwilligers de straat op voor meer buitenspelen Samenleving 29 feb, 15:00
Afbeelding
Gemeente Weststellingwerf lanceert meldpunt voor huurders Politiek 29 feb, 12:00
Afbeelding
Uitslaande brand in leegstaande woonboerderij aan de Domeinenweg in De Blesse 112-Nieuws 29 feb, 08:54
Afbeelding
Meer dan 500 Friese katten raakten vermist in 2023 Natuur 28 feb, 18:00
Afbeelding
Fixteams gaan op pad met energiebesparende artikelen Recreatie & Ontspanning 28 feb, 15:00