Afbeelding
Foto: Lieuwe Bosch

Vechtmachine Friso Sneek hapert in topduel op cruciale momenten

Sport

SNEEK - De dames van Friso Sneek verloren het duel om de eerste en tweede plaats in de A-poule tegen Apollo in een spannende vijfsetter en buitten daarmee het aanvallende overwicht tegen de ploeg van Thijs Oosting niet uit. Ondanks een wervelende Anniek Siebring in aanvallend opzicht met 18 kills leed de Sneker brigade van Erik Reitsma een kleine nederlaag en dat was volgens assistent coach Bert Brands niet nodig geweest.

“Ik ben hier natuurlijk niet blij mee. Het had gewoon 3-1 of 3-2 voor ons moeten zijn, maar als we het zelf niet afmaken op de juiste momenten dan krijg je de deksel op de neus”. Daarmee had Brands een punt, want Friso Sneek leidde in de eerste set met 20-24 maar verzuimde deze set naar zich toe te trekken.  “Je had die set natuurlijk nooit uit handen mogen geven,” voegde assistent/coach Henriëtte ter Steege toe. 

Overdrive

De Snekers zetten meteen een ijzersterke tweede set hier tegenover de thuisclub die met 19-25 de Friezen naast zich zag komen. In de derde set was het enkel Apollo 8 dat de klok sloeg met de veelal scorende Jorieke Bodde die in totaal 25 winners bij elkaar sloeg. Het aantrekkelijke bij damesvolleybal is dat het nooit een gelopen koers is zoals in de vierde set naar voren kwam. Apollo 8 kwam tot 15-16 dichtbij maar vervolgens ging Friso Sneek in de overdrive en maakte met 20-25 gelijk.

Duidelijke touché

In een uiterst enerverende slotset had Sneek de lead tot 8-10 toen een duidelijke touché van Apollo 8 in het nadeel van de Snekers uitviel en Apollo 8 naar een 14-11 voorsprong snelde. Sneek vocht zich nog terug tot 14-14 maar de twee punten van Lotte van der Horst waren teveel voor de blauwhemden.

Balen

Reitsma baalde behoorlijk van het verlies want zijn ploeg had Apollo 8 in de eerste set fiks bij de keel maar verspeelde vijf setpoints. Door de overwinning van Apollo 8 heeft de ploeg uit Borne zich geplaatst voor de halve finale en staat twee punten voor op Friso Sneek. De brigade uit de Waterpoortstad komt zaterdag in actie tegen Sudosa/Desto dat op vier punten staat. Winst betekent eveneens plaatsing voor de halve finale maar de Snekers moeten op hun hoede zijn voor de Assenaren. In de Sneker werd in drie sets getriomfeerd al biedt dat geen garantie voor andermaal een zege.

Tegenslag

Reitsma werd voor het duel tussen de twee topploegen nog met een tegenslag geconfronteerd w spelverdeelster Iris Oosterbaan komt door een knieblessure niet meer in het veld dit seizoen. De rentree van Britt Schreurs laat nog op zich wachten. De aanvalster doet inmiddels wat lichte oefeningen, al lijkt een vlotte rentree nog iets te voorbarig. 

Bron: VC Sneek

Afbeelding
Relaxte sfeer bij Friso Sneek na donderdagtraining Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Friso Bouwgroep en Gebroeders Sikma blijven trotse sponsoren van VC Sneek Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Post-covid klachten aangezien voor ouderdomsklachten Zorg & Welzijn 16 uur geleden
Afbeelding
Friesland brengt opvallend veel schilders voort Cultuur 18 uur geleden
Hier de onderscheiding van 'Lid in de Orde van Oranje Nssau'
Koninklijke Onderscheidingen in Súdwest-Fryslân Algemeen 26 apr, 16:00
Afbeelding
Vereniging Ondernemend Sneek en Súdwest-Fryslân verwelkomen bezoekers met open armen Verhalen uit de buurt 25 apr, 15:16
Afbeelding
Nynke Duijff winnaar Grut Frysk Diktee Verhalen uit de buurt 25 apr, 10:00
Afbeelding
Het complete gids voor het onderhouden van je hottub of jacuzzi Algemeen 24 apr, 09:03