Afbeelding
Foto: Lieuwe Bosch

Friso Sneek zet forse stap richting finale play offs

Sport

SNEEK - “De eerste klap is een daalder waard”, moet trainer coach Erik Reitsma gedacht hebben nadat zijn ploeg met een 1-3 overwinning in de Dynamohal van het veld stapte. Door met name in de derde set na een 22-16 achterstand een geweldige inhaalrace te starten en de set met twee punten binnen te halen werd de Apeldoornse formatie een kleine mentale tik uitgedeeld waardoor de slotset toch op kwaliteit naar de Sneker ploeg ging.

Geweldige flow

Reitsma was er vooraf niet gerust op en daarmee had de jonge trainer/coach een punt. Draisma Dynamo zit in een geweldige flow en verloor onder Harry van den Brink- niet geheel onbekend in Sneek- maar een wedstrijd van de laatste elf duels. De geelhemden eindigden als eerste in de B poule en versloegen in de kwartfinale overtuigend Regioteam Djopzz Zwolle.

Slok op een borrel

Gelukkig bij een ongeluk is dat zijn selectie weer aardig fit is en Britt Schreursweer volledig inzetbaar is. Dat scheelt een behoorlijke slok op een borrel en deblonde aanvalster loste Pleun van der Pijl af in de loop van de partij.

Geen duimbreedte

Spannend en enerverend was het allemaal zeker. Beide teams gaven elkaar inde eerste twee sets geen duimbreedte toe en waren helemaal aan elkaar gewaagd. Niet onlogisch dat de beide sets zusterlijk verdeeld werden. In de derde kwamen de bezoekers op een 22-16 achterstand, maar dergelijke standen zijn in het vrouwenvolleybal geen graadmeter om de set binnen te halen.

One womenshow Nynke Hofstede 

Dat bleek ook in Apeldoorn waar Nynke Hofstede aan een geweldige servereeks begon en haar opreden zo extra glans gaf. “We wonnen met 22-25en dat was cruciaal”, aldus Reitsma. In de vierde set hadden de gasten DraismaDynamo passend onder sterke druk waardoor de midaanval volledig werduitgeschakeld. De servedruk vormde mede de basis voor setwinst. (22-25)

Zondag 16.00 uur

Een buitengewoon mooie start voor de landskampioen die zondag om 16.00uur in de Sneker Sporthal het karwei kan afmaken. Toch waakt Reitsma vooralertheid, want de ploeg van Harry van den Brink maakte in de kwartfinale ookverlies goed en plaatste zich alsnog voor de halve finale. In de andere halvefinale won VV Utrecht met 3-0 van Apollo 8 hetgeen een kleine verrassing was.

Afbeelding
Friso Sneek deelt ferme tik uit tegen VV Utrecht in afgeladen Sneker Sporthal Sport 29 apr, 09:09
Afbeelding
Stevige dame Floor zoekt een nieuw baasje Verhalen uit de buurt 28 apr, 18:00
Afbeelding
In deze Friese gemeente staan de meeste energiezuinige huizen Duurzaamheid 28 apr, 12:00
Afbeelding
Relaxte sfeer bij Friso Sneek na donderdagtraining Algemeen 27 apr, 11:15
Afbeelding
Friso Bouwgroep en Gebroeders Sikma blijven trotse sponsoren van VC Sneek Algemeen 27 apr, 11:13
Afbeelding
Post-covid klachten aangezien voor ouderdomsklachten Zorg & Welzijn 27 apr, 10:00
Afbeelding
Friesland brengt opvallend veel schilders voort Cultuur 27 apr, 08:00
Hier de onderscheiding van 'Lid in de Orde van Oranje Nssau'
Koninklijke Onderscheidingen in Súdwest-Fryslân Algemeen 26 apr, 16:00