Afbeelding
Foto: eigen foto

Meisjes A VC Sneek promoveren naar de Topklasse

Sport

SNEEK - Zaterdag was er een uitgelaten stemming bij de meisjes A van VC Sneek, want de Sneker formatie met het vaste begeleidingsteam Liset Dikkerboom, Simone Siemonsma en Erik Reitsma werd kampioen in de hoofdklasse waardoor promotie naar de Topklasse een feit werd.

Het jeugdige team kende in de competitie geen pardon met de opponenten getuige de uitslagen. Met nog twee wedstrijden te gaan hebben de roodhemden uit acht duels 39 punten vergaard. “Alleen tegen Heecherop hebben we een set ingeleverd”, zegt Liset Dikkerboom. In de overige wedstrijden werden S.V.W., VC 058, D.B.S en Swette Switters allemaal met de maximale score verslagen hetgeen uit 8 wedstrijden 39 punten opleverde.

Mooi resultaat

Zaterdag werd er een afgetekende triomf behaald op de Swette Switters die in de Sneker Sporthal met 4-0 verslagen werden middels de setstanden 25-15, 25-16, 25-15 en 25-9. “Een mooi resultaat om zo kampioen te worden”,  aldus trainer/coach Liset Dikkerboom die gezien het fenomeen kampioenschapen met de jeugd al vaker met dit bijtje gehakt heeft. Het geheim om kampioen te worden? “Kom gewoon eens langs bij de trainingen en bij de wedstrijden”, lacht Liset Dikkerboom.

Jonge brigade

Het team bestaat uit Tessa Westra, Sofie Koops, Nova Cruys, Anouk Visser, Janna Koek, Meike de Jong, Meike Tjeerdema, Filijn Bil, Vera van der Goot dat het nu in de Topklasse mag proberen. Gezien de potentie van deze jonge brigade zal de ploeg van Liset Dikkerboom, Simone Siemonsma en Erik Reitsma zich zeker gaan mengen om de bovenste plaatsen. In januari gaan de wedstrijden in de Topklasse van start in de tweede competitiehelft.

Bron: VC Sneek

Afbeelding
Ruim 160 muziek makende kinderen tijdens Instrumenten Doe-dag Cultuur 14 uur geleden
Afbeelding
Apollo 8 overrompelt Friso Sneek in heksenketel Sneker Sporthal(1-3) Sport 16 uur geleden
Afbeelding
Henk uit Sneek deelt zijn ervaringen met duurzaam wonen tijdens een thematour Algemeen 17 uur geleden
Emma Stone and Mark Ruffalo in POOR THINGS. Photo by Atsushi Nishijima. Courtesy of Searchlight Pictures. © 2023 20th Century Studios All Rights Reserved.
Filmhuis Sneek dinsdag 12 maart Cultuur 17 uur geleden
Afbeelding
FMF leidt Friezen op tot burgerexperts in natuurinclusieve energietransitie Duurzaamheid 2 mrt, 12:00
Afbeelding
Landelijke Opschoondag op 23 maart: in iedere Fries zit een Supporter van Schoon Natuur 1 mrt, 08:00
Afbeelding
Meer dan 30.000 vrijwilligers de straat op voor meer buitenspelen Samenleving 29 feb, 12:00
Afbeelding
Persbericht leren computeren Samenleving 29 feb, 08:57