Afbeelding
Foto: Walter Miedema

VC Sneek massaal in actie voor maand van de voedselbank

Sport

SNEEK - Volleybal VC Sneek heeft zich intensief ingezet om te participeren in de inzamelingsactie voor de voedselbank. Dit landelijke project werd mede geïnitieerd door de Nevobo en de Sneker vereniging gaf aan graag het voortouw te nemen in de gemeente.

Vanaf 9 maart gestart

Bewegen en (gezonde) voeding zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het zorgt ervoor dat je je goed voelt en dat verdient iedereen. Dat onderschrijft ook VC Sneek dat met een aantal enthousiaste mensen de inzamelingsactie op touw zette. Dat hield in dat bezoekers bij de thuiswedstrijden van het eerste damesteam vanaf 9 maart hun producten bij de entree van de Sneker Sporthal konden afgeven. Daarna werden de kisten opgehaald door de voedselbank in Sneek. 

Voedselhulp

“ De voedselbank Sneek Wymbritseradeel is een burgerinitiatief, dat wordt gerund door ongeveer 70 gemotiveerde vrijwilligers, begint Tom Metz”. We zijn een liefdadigheidsinstelling en niet verbonden aan overheidsinstanties, ”aldus de voorzitter. “We verstrekken voedselhulp aan mensen die voor een korte of langere periode financieel de eindjes even niet meer goed aan elkaar kunnen knopen. Daarbij maken we gebruik van overschotten van nog goed consumeerbaar voedsel dat we van bedrijven en particulieren aangeboden krijgen en nu dus ook via VC Sneek ”vervolgt hij. De preses is bijzonder in zijn nopjes met het initiatief van de Sneker volleybalclub. “Het is fijn om met VC Sneek samen te werken en we hopen dat dit nog veel vaker te doen, ”zegt Metz.

Maatschappelijke betrokkenheid

Namens het bestuur van VC Sneek overhandigde Koos Nederhoed de Voedselbank Sneek Wymbrits diverse kisten met levensmiddelen. De club is trots op het feit dat men op deze wijze maatschappelijke betrokkenheid toont en wil ook in de toekomst bijdragen aan de mensen die bij de voedselbank aankloppen. Naast de voedselbank heeft VC Sneek ook diverse acties gehad zoals de postzegelactie voor de Fibrosispatiënten, de knuffels voor de Speelgoedbank Friesland en de doppenactie voor de blindengeleidehondenstichting.

Bron: VC Sneek

Afbeelding
Boeren overhandigen eerste spandoek aan de provincie Fryslân Agrarisch nieuws 18 mei, 08:00
Afbeelding
De leukste activiteiten tijdens Pinksteren in Friesland Recreatie & Ontspanning 17 mei, 20:00
Afbeelding
Maatschappelijke gift maakt Musical De Tocht toegankelijk voor 2000 kinderen Cultuur 17 mei, 18:00
Afbeelding
Onderzoek: Dit betaal je in 2024 voor een huwelijksceremonie in Friesland Financieel 17 mei, 10:00
Afbeelding
Fryslân pakt regie op energiesysteem van de toekomst Duurzaamheid 16 mei, 15:00
Afbeelding
Op 25 mei Zero Waste Wandeltours in Leeuwarden en Sneek Evenement 16 mei, 12:00
De priiswinnaars vlnr Marije Buma, Annarixt Weststeijn en Saphyra Holwerda
Marije Buma wint het Lyts Frysk Diktee 2024 Cultuur 16 mei, 10:00
Afbeelding
'Een samengesteld gezin is heel anders dan een standaard gezin' Educatie 15 mei, 18:00