Afbeelding
Foto: Far Ut

Far Ut komt doet zichzelf tekort tegen Covos 3(1-3)

Sport

De dames van Far Ut hebben het topduel tegen Covos 3 met 1-3 verloren en gezien het vertoonde spel deed de ploeg van coach Klaas de Groot zichzelf tekort. Indien de blauwhemden voor de goedgevulde tribunes de eerste set naar zich toe hadden getrokken was het nog flink billenknijpen geworden voor de ploeg uit Oosterend die zich nadien in de handen wreef met de vier punten.

Nek-aan-nek-race

De gasten gaan voor het kampioenschap maar dan zullen ze ook met VVH uit Harlingen en SVW uit Workum moeten afrekenen. Het is een aardige nek-aan-nek-race tussen de drie teams met daarachter Far Ut en Punt Ut op eerbiedige afstand. De formatie uit Hommerts/Jutrijp staat weer een fiks aantal punten voor op de nummer zes zodat een eindklassering bij de eerste vijf heel reëel is. Coach Klaas de Groot toonde zich zeer tevreden over de inspanningen van zijn dames. “ We waren er dichtbij”, klonk het naderhand enigszins zuur bij de persconferentie in de IJlster catacomben. “Het is jammer dat als het even tegen zit er wat angst in de ploeg sluipt en dat is nergens voor nodig, ”aldus de ervaren De Groot.

Team compleet

Far Ut had het team aardig compleet met Karlijn van der Meeren, captain Ylsa van der Meeren, Albertine Sybrandy, Mirthe Sybrandy, Amber de Boer, Myrthe de Boer, Hiltsje Grondsma terwijl Dagmar Palijama nu sinds kort zich voortbeweegt in het zwart. De prima passende Palijama voelt zich als een vis in het water om de receptie te verzorgen en verdedigend de ballen van de grond te duiken. De als hybride op papier staande Ytsje van der Hoek ontbrak op het appel.

Mix van jeugd en routine

De thuisclub kon in de eerste set een 20-15 voorsprong niet vasthouden en verloor met 23-25. In de tweede set een beter Covos dat met 25-17 duidelijk aantoonde waarom men voor het kampioenschap speelt. De bezoekers hebben een mooie mix van jeugd en routine en deze mixture pakte goed uit in de tweede set.

Ontketend Far Ut

In de derde set vanaf 6-6 een ontketend Far Ut dat serverend en aanvallend heer en meester was. Met name op de mid met Mirthe Sybrandy en Mythe de Boer vlogen de ballen links en rechts op het IJlster tapijt en leek een vijfde set in de maak. In de vierde set werden de gastgevers na een gelijk opgaande strijd op een 15-10 achterstand gezet en die voorsprong werd alsmaar groter totdat Karlijn van der Meeren er serverend een ferme uitsprint uitperste en zeven punten op een rijtje bijeen sloeg. Het was te weinig om Covos te killen, want de medekoploper kon de kleine voorsprong veilig over de streep trekken. (21-25)

Prima partij

Een punt derhalve voor Far Ut dat meer verdiend had in de ogen van Klaas de Groot. “We speelden een prima partij. Heel weinig dalletjes en goed niveau gezien, ”analyseerde de tevreden man van de technische en tactische tips die op de ranglijst zijn team niet ziet dalen of stijgen.

Bron: Far Ut

Afbeelding
Fryslân pakt regie op energiesysteem van de toekomst Duurzaamheid 8 uur geleden
Afbeelding
Op 25 mei Zero Waste Wandeltours in Leeuwarden en Sneek Evenement 11 uur geleden
De priiswinnaars vlnr Marije Buma, Annarixt Weststeijn en Saphyra Holwerda
Marije Buma wint het Lyts Frysk Diktee 2024 Cultuur 13 uur geleden
Afbeelding
'Een samengesteld gezin is heel anders dan een standaard gezin' Educatie 15 mei, 18:00
Afbeelding
Volledig Sneker tafel bij Tijd voor Volleybal Sport 15 mei, 09:18
Afbeelding
Landskampioenen Friso Sneek en FDS uitgebreid in het zonnetje gezet Sport 13 mei, 12:09
Afbeelding
In deze Friese gemeente vinden meeste schuurinbraken plaats 112-Nieuws 9 mei, 10:00
De huidige locatie van het museum.
Verhuizing van het Modelspoor Museum gaat niet door Cultuur 8 mei, 11:00