Afbeelding
Foto: Eigen foto Far Ut

Dames Far Ut pakken volle buit in eerste thuiswedstrijd

Sport

De dames van Far Ut hebben hun openingsduel in de eerste klasse dames meteen in een klinkende overwinning omgezet. De ploeg van coach Klaas de Groot stak in een prima vorm al en trakteerde het bezoekende AVC 2 op een duidelijke 4-0 nederlaag.

Attractief duel

Het was in de Utherne een attractief duel waarin het in grote getale opgekomen thuispubliek een stabiel Far Ut te zien kreeg. Positief ,want vorig seizoen wisselden de blauwhemden pieken en dalen nog wel eens met elkaar af. Maar in deze partij had Klaas de Groot de poppetjes goed neergezet en bewust gemaakt van hun taken. De Sneker beschikt over een kleine selectie met slechts zeven speelsters. “Dat is niet echt ruim. Een uitbreiding is heel welkom,” aldus De Groot, die Ytje van den Hoek zag vertrekken. Op de transfermarkt dienden zich geen “koopjes” aan voor de ploeg uit Hommerts/Jutrijp zodat de competitie werd gestart met de huidige zeven speelsters.

Kanonskogels

Klaas de Groot zette het gehele peloton in tegen de ploeg uit Akkrum. Dat betekende Karlijn van der Meeren, captain Ylsa van der Meeren, Amber de Boer, Myrthe de Boer

Albertina Sybrandy, Mirthe Sybrandy en Hiltje Grondsma. Met name passend stond het goed bij de thuisploeg zodat buitenaanvalster en uitblinkster Albertine Sybrandy vele punten kon binnen harken. Ook op de mid stond het aanvallend goed. De gasten werden serverend onder druk gezet waardoor het aanvallend te voorspelbaar werd. Daardoor kon Far Ut haar favoriete spelletje spelen met naast servedruk ook aanvallend de nodige kanonskogels.

Volle vijf punten

Het geheel resulteerde in een duidelijke 4-0 triomf al was Klaas de Groot nog enigszins bevreesd na de derde set. “Je wint de derde set en dan is het mooi ook de vierde te pakken voor de volle vijf punten. Dat pakte goed uit. Ik had ze op scherp staan,“ zei hij. Al met een prima start van Far Ut dat voor het tweede jaar in de eerste klasse uitkomt en wederom hoopt bovenin mee te kunnen spelen. Vorig jaar eindigden de dames in hun debuutjaar op een keurige vijfde stek.

Bron: Far Ut

Afbeelding
Op 25 mei Zero Waste Wandeltours in Leeuwarden en Sneek Evenement 2 uur geleden
De priiswinnaars vlnr Marije Buma, Annarixt Weststeijn en Saphyra Holwerda
Marije Buma wint het Lyts Frysk Diktee 2024 Cultuur 4 uur geleden
Afbeelding
'Een samengesteld gezin is heel anders dan een standaard gezin' Educatie 20 uur geleden
Afbeelding
Volledig Sneker tafel bij Tijd voor Volleybal Sport 15 mei, 09:18
Afbeelding
Landskampioenen Friso Sneek en FDS uitgebreid in het zonnetje gezet Sport 13 mei, 12:09
Afbeelding
In deze Friese gemeente vinden meeste schuurinbraken plaats 112-Nieuws 9 mei, 10:00
De huidige locatie van het museum.
Verhuizing van het Modelspoor Museum gaat niet door Cultuur 8 mei, 11:00
Afbeelding
Landstitel Friso Sneek zorgt voor enorme ontlading Sport 6 mei, 09:38