Afbeelding
Foto: eigen foto

Far Ut dames verliezen topduel tegen COVOS (0-4)

Sport

De dames van Far Ut hebben het topduel tegen COVOS 3 met 0-4 verloren waardoor de formatie van gelegenheidscoach Bryan de Haas zich voorlopig niet kan mengen om de bovenste plaatsen. De blauwhemden gingen er met de maximale score af en hadden alleen in de tweede en vooral de vierde set aanspraak kunnen maken op setwinst. “We geven in de laatste set een grote voorsprong weg en dat is zonde”, aldus De Haas.

Utopisch

Inzet voor de gasten was een klassering bij de top drie en dat behoorde zeker tot de mogelijkheden. Mede door de winst van vorige week tegen het zesde team van de gelijknamige club meldde zich de ploeg uit Hommerts/Jutrijp in de top van de eerste klasse. Een duel in Oosterend nu voor de toeschouwers om naar uit te kijken, want met winst zouden COVOS 3 en Far Ut in punten gelijk komen. Met de volle winst zou de tweedejaars eersteklasser zowaar aan kop zijn gekomen. Dat bleek na het duel echter utopisch en moeten de dames van Far Ut voorlopig even genoegen nemen met de vijfde klassering en is het verschil met COVOS nu tien punten. Maar niemand die daarom treurt.

Bleke gezichten

Coach Bryan de Haas die ook over Ytje van der Hoek kon beschikken vatte het geheel als volgt samen: ”De gezichten waren behoorlijk bleekjes. Blijkbaar was de spanning toch te groot. In de laatste set staan we riant voor en verliezen we alsnog met 23-25 terwijl bij setwinst we nog een punt hadden gepakt. Het mocht niet zo zijn vandaag”.

Korte break

Far Ut heeft nu even een korte break en is komende weekeinde vrij. Daarna wacht het duel tegen Swette Switters 1 die uit zeven wedstrijden zestien punten hebben vergaard. De partij begint om 19.30 uur in De Utherne.

Bron: Far Ut

Afbeelding
Ruim 160 muziek makende kinderen tijdens Instrumenten Doe-dag Cultuur 13 uur geleden
Afbeelding
Apollo 8 overrompelt Friso Sneek in heksenketel Sneker Sporthal(1-3) Sport 16 uur geleden
Afbeelding
Henk uit Sneek deelt zijn ervaringen met duurzaam wonen tijdens een thematour Algemeen 17 uur geleden
Emma Stone and Mark Ruffalo in POOR THINGS. Photo by Atsushi Nishijima. Courtesy of Searchlight Pictures. © 2023 20th Century Studios All Rights Reserved.
Filmhuis Sneek dinsdag 12 maart Cultuur 17 uur geleden
Afbeelding
FMF leidt Friezen op tot burgerexperts in natuurinclusieve energietransitie Duurzaamheid 2 mrt, 12:00
Afbeelding
Landelijke Opschoondag op 23 maart: in iedere Fries zit een Supporter van Schoon Natuur 1 mrt, 08:00
Afbeelding
Meer dan 30.000 vrijwilligers de straat op voor meer buitenspelen Samenleving 29 feb, 12:00
Afbeelding
Persbericht leren computeren Samenleving 29 feb, 08:57