Afbeelding
Eigen Foto Far Ut

Far Ut dames naderen toppositie na zege op COVOS (4-0)

Sport

De dames van Far Ut hebben de thuiswedstrijd tegen COVOS 6 in een duidelijke triomf omgezet. De ploeg van coach Klaas de Groot zegevierde voor de trouwe en fel meelevende supportsschare uit Hommerts/Jutrijp in De Utherne binnen anderhalf uur met 25-16, 26-24, 25-19 en 25-09 waardoor de blauwhemden aan de deur kloppen voor een klassering in de top drie van de eerste klasse. “Maar we voelen de druk niet,” haastte De Groot zich meteen te zeggen. 

Heer en meester

Het is prettig voor hem dat hij sinds kort over een selectie van acht mensen kan beschikken. De Sneker coach zette al zijn speelsters in tegen COVOS dat alleen in de tweede set een vuist kon maken. In de overige drie sets was de thuisploeg heer en meester. Met name de slotset was een walkover voor de formatie van captain Ylsa van der Meeren die na negentig minuten tevreden terugkeek op het optreden van haar team .

Sterke partij

”De eerste set spelen we goed, in de tweede set werd het rommelig omdat COVOS het tempo er wat uithaalde en vervolgens trekken we de set toch over de streep. De andere twee sets waren daarna niet moeilijk meer, ” aldus Van der Meeren die samen met zus Karlijn voor de spelverdeling tekent. Beide Van der Meerens speelden een sterke partij en met name op hun tactische ballen had de ploeg uit Oosterend weinig verweer.

Eenvoud

Klaas de Groot kon relaxed achterover hangen in de eerste set. “Gewoon serve houden en attent blijven, ” aldus de man van de tactische en technische tips. Geen woorden waar menig volleyballiefhebber direct steil van achter over zou vallen, maar soms is eenvoud de weg naar succes. Dat bleek ook, want met 25-16 werd de eerste set makkelijk binnengehaald. In de tweede set hobbelde Far Ut achter de feiten aan, maar toonde karakter. “ We stonden met 16-8 achter en op 24-22 zelfs twee setpoints tegen”, mompelde De Groot. Een sterke serve en een aanvallende fout van COVOS leidden alsnog de nederlaag van de gasten in.

Iedereen ruim speeltijd

In de overige twee sets was Far Ut de bovenliggende partij: Dagmar Palyama, Albertina Sybrandy, Amber de Boer, Karlijn van der Meeren, Ylsa van der Meeren, Mirthe de Boer, Myrthe Sybrandy en Hiltje Grondsma kregen van de ervaren coach allemaal ruim speeltijd in deze wedstrijd die niet hoogstaand was, maar dat deerde De Groot niet: “De volle vijf punten zijn binnen”. En daar was geen speld tussen te krijgen.

Bron: Far Ut

Afbeelding
Fryslân pakt regie op energiesysteem van de toekomst Duurzaamheid 14 minuten geleden
Afbeelding
Op 25 mei Zero Waste Wandeltours in Leeuwarden en Sneek Evenement 3 uur geleden
De priiswinnaars vlnr Marije Buma, Annarixt Weststeijn en Saphyra Holwerda
Marije Buma wint het Lyts Frysk Diktee 2024 Cultuur 5 uur geleden
Afbeelding
'Een samengesteld gezin is heel anders dan een standaard gezin' Educatie 21 uur geleden
Afbeelding
Volledig Sneker tafel bij Tijd voor Volleybal Sport 15 mei, 09:18
Afbeelding
Landskampioenen Friso Sneek en FDS uitgebreid in het zonnetje gezet Sport 13 mei, 12:09
Afbeelding
In deze Friese gemeente vinden meeste schuurinbraken plaats 112-Nieuws 9 mei, 10:00
De huidige locatie van het museum.
Verhuizing van het Modelspoor Museum gaat niet door Cultuur 8 mei, 11:00