Afbeelding
Foto: eigen foto

Far Ut dames verslaan VC Sneek 6 in eenzijdig duel (4-0)

Sport

De dames van Far Ut hebben zich weer wat steviger gepositioneerd op de vierde plaats door een hele ruime zege op VC Sneek 6. De ploeg van coach Klaas de Groot was in vier sets oppermachtig en stuurde de Sneker gasten binnen anderhalf uur met een fikse nederlaag richting de Waterspoortstad. De bezoekers wisten slechts 55 punten bij elkaar te timmeren tegenover de 100 van de thuisploeg. Een groot verschil dus tussen de blauwheden en de in rood getinte Sneker brigade. 

Ruime zege

Na het verloren duel tegen koploper en waarschijnlijk onbetwiste kampioen VVH uit Harlingen (1-3) werd de tweede thuispartij in thuishal De Utherne in een duidelijke triomf omgezet. Het verschil op de ranglijst vooraf bedroeg 19 punten en na de 4-0 overwinning is dat opgelopen tot maar liefst 24 punten. De ruime zege stemde Klaas de Groot tot volle tevredenheid. “Degelijk gespeeld en de tegenstander geen kans gegeven om niet in de wedstrijd te komen”, vatte hij het kort en bondig samen. 

Geheugen

Zijn ploeg ontbeerde Ytsje van der Hoek en Hiltsje Grondsma dus kwamen Carlijn van der Meeren, Ylsa van der Meeren, Dagmar Paluyama, Amber de Boer, Mirthe de Boer en Myrthe Sybrandy on the court. De coach moest lang in zijn geheugen graven om zich zo’n afgetekende zege te herinneren. Via 25-17, 25-8, 25-13 en 25-17 verdwenen de vijf punten in de map van De Groot. Een lekker staaltje van serveren lag ten grondslag aan de uiteindelijke winst.

Mogelijkheden

Zijn ploeg heeft ook nog mogelijkheden om verder op de ranglijst te klimmen al lijken SVW 3, CoVos 3 en VVH behoorlijk uit zicht met respectievelijk acht, negen en tien punten voorsprong De Groot is echter blij met de huidige stand en verrichtingen van zijn team. “In het tweede jaar in de eerste klasse doen we het heel goed. Vandaag hebben we een mooie overwinning behaald en konden we ook de vierde set met overmacht naar ons toetrekken ”, analyseerde hij.

Duel tegen SVW 3

Komende vrijdag staat het duel tegen SVW 3 op het programma. Om 20.45 wordt er in De Rolpeal geserveerd. Indien de gasten uit Hommerts/Jutrijp in vier sets winnen wordt het verschil terug gebracht tot drie. Klaas de Groot zal in zijn handen wrijven wanneer zijn meiden tot een dergelijk eindresultaat in staat zal zijn. In de eigen thuishal werd het destijds een vijfsetter met SVW als winnaar. De laatste ploeg verloor afgelopen week kansloos van VVH.

Bron: Far UT



Afbeelding
Fryslân pakt regie op energiesysteem van de toekomst Duurzaamheid 10 uur geleden
Afbeelding
Op 25 mei Zero Waste Wandeltours in Leeuwarden en Sneek Evenement 13 uur geleden
De priiswinnaars vlnr Marije Buma, Annarixt Weststeijn en Saphyra Holwerda
Marije Buma wint het Lyts Frysk Diktee 2024 Cultuur 15 uur geleden
Afbeelding
'Een samengesteld gezin is heel anders dan een standaard gezin' Educatie 15 mei, 18:00
Afbeelding
Volledig Sneker tafel bij Tijd voor Volleybal Sport 15 mei, 09:18
Afbeelding
Landskampioenen Friso Sneek en FDS uitgebreid in het zonnetje gezet Sport 13 mei, 12:09
Afbeelding
In deze Friese gemeente vinden meeste schuurinbraken plaats 112-Nieuws 9 mei, 10:00
De huidige locatie van het museum.
Verhuizing van het Modelspoor Museum gaat niet door Cultuur 8 mei, 11:00