Afbeelding
Foto: li.bosch@live.nl

Apollo 8 overrompelt Friso Sneek in heksenketel Sneker Sporthal(1-3)

Sport

SNEEK - In een tot op de laatste plaats bezette Sneker Sporthal slaagde de thuisclub Friso Sneek er niet in om Apollo 8 het vuur na aan de schenen te leggen. In een met name bloedstollend duel in de eerste twee sets was er geen voorspelling te maken wie uiteindelijk met een zege van het veld zou stappen, maar na een uitstekende derde set van de gasten en de regie stevig in handen houdend in de vierde set werd duidelijk dat de landskampioen vandaag haar meerdere moest erkennen tegen de fris en prima spelende ploeg uit Borne.

Friese bodem

Blijkbaar gedijt Friese grond goed voor Apollo 8 dat in de competitie ook in de Sneker veste zegevierde. Dat was meteen een van de beste partijen van de bezoekers die over een beweeglijk team beschikken met daarin exponenten als Jorieke Bodde en Carlijn Koebrugge en Marije ten Brinke. Met name de eerste kreeg de handen van het Sneker publiek op elkaar door een aantal knoeters van sprongservices die op de thuistapijt uiteenspatten.

Sleutelen

Trainer/coach Erik Reitsma moest weer eens sleutelen aan zijn basisopstelling, omdat Britt Schreurs niet inzetbaar bleek. De passer/loper is de laatste weken in een bloedvorm en werd node gemist. Daarom speelde Rosa Entius op haar plaats en werd Annika de Goede basisspeler naast Nynke Oud, Nynke Hofstede, Rixt van der Wal, Anniek Siebring en libero Geldou de Boer. De start van deze heerlijke volleybalavond- volle hal, veel sfeer en een prachtig affiche tussen twee attractief spelende teams – was in ieder geval venijnig. Een aantal onduidelijke beslissingen van de lijnrechter brachten beide equipes in verwarring al managede de arbitrage dat verder prima. Friso Sneek bouwde een 12-7 voorsprong op, maar zoals zo vaak bij damesvolleybal is dat geen garantie voor een succesvol verloop. Dat bleek uiteindelijk ook wel want Apollo 8 deelde de eerste tik uit. (21-25)


Foto: Lieuwe Bosch

Anniek Siebring

Ook in tweede set hadden de gasten de touwtjes stevig handen en leken met een 0-2 voorsprong in sets de zijden te wisselen, maar daar dacht Anniek Siebring hoogstpersoonlijk anders over. De blonde aanvalster sloef vanaf 21-24 alle ballen binnen en was hoofdelijk verantwoordelijk voor de 27-25 setzege.

De lead

Dat zou je denken dat dit de ban moest breken, maar het tegendeel bleek. Apollo 8 zette Sneek al vlot op achterstand en met 13-25 gingen de Snekers eraf. Die tik dreunde blijkbaar nog lang na. Apollo 8 kon zich heerlijk uitleven en had continu de lead. Op 10-17 kwam er nog een fikse opleving aan Sneker zijde doordat Nynke Oud een prachtige serie uit de hoge hoed toverde al liet de ploeg van Thijs en Bart Oosting de wedstrijd niet verder kantelen en pakte met 21-25 de drie punten. 

Onder druk

Geldou de Boer vatte het geheel als volgt samen: ”We waren gewoon niet goed genoeg. Op alle vakken liepen we achter de feiten aan door met ene te hoge foutenlast.” Daarmee had de libero een duidelijk punt want teveel spelers gaven niet thuis zaterdag. Ook Annika de Goede was duidelijk in haar analyse.” We kwamen tegen een sterk Apollo op bijna alle vallen onder druk te staan. Hierdoor kamen zij beter door in de aanval waarbij hun blokkering ook nog een goed stond. Dit voelde je waardoor we niet meer goed vrij uit konden spelen. Een pot om van te leren voor ons”. 


Bijschrift - li.bosch@live.nl

Award Most Valuable Player

Door het verlies van Friso Sneek staat Apoll 8 nu met 2-7 bovenaan gevolgd door Friso Sneek met 2-6. Daarachter Sudosa/Desto met 2-3 en Zwolle sluit de rijen met 2-2. Zaterdag de thuispartij tegen Sudosa/Desto in de Sneker Sporthal. MVP aan thuisclubzijde werd Anniek Siebring. Jorieke Bodde mocht naar voren komen om de bijhorende cadeaus in ontvangst te nemen van Jeltsje Posthuma van Hypotheekcoaches gevestigd in Bolsward.

Bron: VC Sneek

Afbeelding
'Een samengesteld gezin is heel anders dan een standaard gezin' Educatie 14 uur geleden
Afbeelding
Volledig Sneker tafel bij Tijd voor Volleybal Sport 22 uur geleden
Afbeelding
Landskampioenen Friso Sneek en FDS uitgebreid in het zonnetje gezet Sport 13 mei, 12:09
Afbeelding
In deze Friese gemeente vinden meeste schuurinbraken plaats 112-Nieuws 9 mei, 10:00
De huidige locatie van het museum.
Verhuizing van het Modelspoor Museum gaat niet door Cultuur 8 mei, 11:00
Afbeelding
Landstitel Friso Sneek zorgt voor enorme ontlading Sport 6 mei, 09:38
Micheal Ward and Olivia Colman in the film EMPIRE OF LIGHT. Courtesy of Searchlight Pictures. © 2022 20th Century Studios All Rights Reserved.
Filmhuis Sneek vertoont dinsdag 14 mei de prachtige film Empire of Light van Sam Mendes. Cultuur 5 mei, 15:00
Afbeelding
Prolongatie landskampioenschap Friso Sneek lonkt Sport 3 mei, 15:00