Afbeelding
Foto: Eigen foto

Far Ut dames declasseren rode lantaarndrager Joure (0-4)

Sport

De dames van Far Ut hebben ogenschijnlijk de meest eenvoudige zege geboekt in hun tweede jaar in de eerste klasse want de ploeg van coach Klaas de Groot won zeer overtuigend tegen Joure 3 dat slechts 44 punten bij elkaar harkte. Dat stond in schril contrast tegenover de 100 punten van de gasten uit Hommerts/ Jutrijp.

Understatement

“Een makkelijke zege”, aldus Klaas de Groot met enigszins gevoel voor understatement gezien de duidelijke setstanden. (13, 11, 9 en 11) Zijn team had nog de kleine lichamelijke pijntjes van de zware vijfsetter tegen Dosko in de benen waarin de blauwhemden toch in de vijfde set met 15-13 aan het kortste eind trokken en slechts twee punten mochten bijschrijven. In Joure dus een geheel andere opponent die niks in te brengen had tegen de vol op stoom zijnde ploeg van captain Ylsa van der Meeren.

Succesvolle streepjes

Alle aspecten klopten ook constateerde Klaas de Groot: “We sloegen degelijk op, de pass was goed verzorgd en de spelverdeling was variabel”. Als deze onderdelen goed verzorgd zijn dan loopt de aanval automatisch ook en met Albertina Sybrandy, Amber de Boer, Mirthe de Boer, Myrthe Sybrandy, Hiltje Grondsma en Dagmar Paluyama kon De Groot achter elke naam de nodige succesvolle streepjes in de aanval noteren. 

Uitbreiding

De coach is ook blij dat zijn selectie wat uitbreiding heeft gekregen op het personele vlak. “Met Dagmar erbij zijn we passend gegroeid en ze is ook aanvallend heel solide”. Naast bovengenoemde speelsters trad De Groot ook aan met Karlijn van der Meeren, Ylsa van der Meeren. Mocht de nood aan de man komen dan heeft de Sneker coach ook nog Ytje van der Hoek achter de hand. “Maar alleen op als we bijvoorbeeld blessures krijgen dan heb ik haar achter de hand”.

Hete adem

Via 13-25, 11-25, 9-25 en 11-25 werd de thuisploeg nog vaster op de laatste plaats gedrukt en slaat Far Ut een gat met de middenmoot. De voorsprong op AVC 2 bedraagt thans zeven punten. De achterstand op de nummers twee t/m vier is miniem. Met een dikke vijfpunter zullen VVH, Covos 3, SVW 2 en VC Zeus de hete adem in hun nek voelen. Komende vrijdag zal dat wel eens kunnen gebeuren. Far Ut speelt dan thuis tegen Covos 5 dat ene laatste staat met zes punten uit eveneens zes duels. In De Utherne wordt er stipt om 19.30 uur begonnen.

Bron: Far Ut

Afbeelding
Fryslân pakt regie op energiesysteem van de toekomst Duurzaamheid 8 uur geleden
Afbeelding
Op 25 mei Zero Waste Wandeltours in Leeuwarden en Sneek Evenement 11 uur geleden
De priiswinnaars vlnr Marije Buma, Annarixt Weststeijn en Saphyra Holwerda
Marije Buma wint het Lyts Frysk Diktee 2024 Cultuur 13 uur geleden
Afbeelding
'Een samengesteld gezin is heel anders dan een standaard gezin' Educatie 15 mei, 18:00
Afbeelding
Volledig Sneker tafel bij Tijd voor Volleybal Sport 15 mei, 09:18
Afbeelding
Landskampioenen Friso Sneek en FDS uitgebreid in het zonnetje gezet Sport 13 mei, 12:09
Afbeelding
In deze Friese gemeente vinden meeste schuurinbraken plaats 112-Nieuws 9 mei, 10:00
De huidige locatie van het museum.
Verhuizing van het Modelspoor Museum gaat niet door Cultuur 8 mei, 11:00