Afbeelding
Foto: eigen foto

Far Ut pakt overtuigende winst op Swette Switters in bruisende Utherne

Sport

De dames van Far Ut hebben de clash tegen Swette Switters overtuigend gewonnen. De ploeg van coach Klaas de Groot zegevierde in een zeer goed bezette IJlster Utherne met 4-0 en daarmee kregen de blauwhemden een beloning voor het zeer goede spel. Dit uiteraard tot genoegdoening van Klaas de Groot die zijn ploeg een van de beste wedstrijden van het seizoen zag spelen.

Triomf

De toeschouwers zullen verbaasd hebben toegekeken hoe makkelijk Far Ut telkens afstand nam. Het team uit Scharnegoutum - gecoacht door Shawny de Jong- dichtte zich vooraf kansen toe op een triomf en dat was niet geen onrealistisch. De gasten konden het gat met Far Ut verkleinen, want de roodhemden hadden twee duels minder gespeeld.

Druk erop

Dat de bezoekers niet in de wedstrijd zaten werd al vroeg duidelijk. Far Ut speelde uiterst beheerst, degelijk en serveerde sterk. “We hadden de druk er goed op, ”constateerde Klaas de Groot fijntjes. Maar niet alleen de servedruk viel op. Vooral op positie 3 hadden Amber en Mirthe de Boer een heerlijke avond. De soepele verdelende Carlijn en Ylsa van der Meeren hoefden zich niet bovenmatig in te spannen om de gezusters De Boer te bedienen, want het aantal malen dat de midaanvalsters werden afgeblokt was op een hand te tellen. Mocht de pass even wat minder zijn dan stonden er aan de buitenant altijd nog Albertina Sybrandy, Myrthe Sybrandy en Hiltsjea Grondsma. De Groot moest het stellen zonder Dagmar Palyama en ook Ytjse van der Hoek die in een soort hybridevorm bij Far Ut speelt, ontbraken op het appel.

Polonaise

Dat mocht de pret echter niet drukken want Far Ut liet in de eerste drie sets zien dat er in korte tijd stappen gemaakt zijn “We hebben nu weer een trainer en dat scheelt. Er heerst rust en dat zie je terug in de wedstijd vandaag, ”verklaarde De Groot. Het Far Ut publiek kon in ieder geval handenwrijvend het spel aanschouwen. In de vierde set kreeg de thuisploeg het nog lastig. Het spel golfde op en neer maar Albertina Sybrandy produceerde een ongelooflijke redding, tekende voor het 23-ste punt en sloeg daarna succesvol op. Daarmee was het verzet van Swette Switters gebroken en kon Far Ut in polonaise naar de hondstrouwe aanhang. Met 25-15, 25-18 en 25-14 en 25-22 kon De Groot vijf punten noteren.

Vierde plaats

Met deze 4-0 zege staan de dames uit Hommerts /Jutrijp op een keurige vierde plaats. Weliswaar met acht punten achter de nummer drie SVW, maar volgens Klaas de Groot hoeft zijn team ook niet voor “Europees volleybal” te gaan. “We staan er goed bij”, aldus de altijd nuchtere De Groot. Swette Switters zakte naar de negende positie, maar kan door twee achterstallige partijen nog aansluiten bij de nummer 5 Punt Ut. Dat is de eerst komende opponent van Far Ut overigens.

Bron: Far Ut

Afbeelding
'Een samengesteld gezin is heel anders dan een standaard gezin' Educatie 13 uur geleden
Afbeelding
Volledig Sneker tafel bij Tijd voor Volleybal Sport 22 uur geleden
Afbeelding
Landskampioenen Friso Sneek en FDS uitgebreid in het zonnetje gezet Sport 13 mei, 12:09
Afbeelding
In deze Friese gemeente vinden meeste schuurinbraken plaats 112-Nieuws 9 mei, 10:00
De huidige locatie van het museum.
Verhuizing van het Modelspoor Museum gaat niet door Cultuur 8 mei, 11:00
Afbeelding
Landstitel Friso Sneek zorgt voor enorme ontlading Sport 6 mei, 09:38
Micheal Ward and Olivia Colman in the film EMPIRE OF LIGHT. Courtesy of Searchlight Pictures. © 2022 20th Century Studios All Rights Reserved.
Filmhuis Sneek vertoont dinsdag 14 mei de prachtige film Empire of Light van Sam Mendes. Cultuur 5 mei, 15:00
Afbeelding
Prolongatie landskampioenschap Friso Sneek lonkt Sport 3 mei, 15:00