Afbeelding
Foto: GroenLinks Súdwest-Fryslân

Oud-wethouder Erik Faber neemt afscheid als raadslid van Súdwest-Fryslân

Algemeen

Súdwest-Fryslân - De uitslag van de laatstgehouden gemeenteraadsverkiezingen heeft uitgewezen dat Erik Faber straks oud-wethouder is in de gemeente Súdwest-Fryslân. Zijn partij GroenLinks heeft namelijk nog maar twee zetels. Daarom heeft Faber nagedacht over zijn toekomst en wijze van inzet voor GroenLinks. Faber: “Daarbij heb ik voor mijzelf de vraag gesteld of het wijs is om als oud-wethouder zitting te nemen in de raad. Dit en mijn privé-situatie heeft tot gevolg dat ik besloten heb per 31 mei 2022 afscheid te nemen als raadslid van deze mooie gemeente.” Dit schrijft Faber in een bericht aan de voorzitter en leden van de raad van de gemeente Súdwest-Fryslân. 

Namens GroenLinks zal Faber zich blijven inzetten voor een menselijker, eerlijker en duurzamere samenleving. “De noodzaak om hier snel zeer grote stappen in te zetten, wordt helaas elke dag weer bevestigd en zal alleen maar toenemen als we niet ingrijpen.”  

Faber geeft aan met alle vertrouwen zijn stokje door te geven. GroenLinks heeft met Idske Koopmans als fractievoorzitter en Edwin Cnossen volgens Faber ‘twee geweldige raadsleden met visie, ambitie en gedrevenheid.’ De oud-wethouder wenst de raad veel wijsheid toe en dankt alle medewerkers voor de prettige samenwerking.  

Hier de onderscheiding van 'Lid in de Orde van Oranje Nssau'
Koninklijke Onderscheidingen in Súdwest-Fryslân Algemeen 4 uur geleden
Afbeelding
Vereniging Ondernemend Sneek en Súdwest-Fryslân verwelkomen bezoekers met open armen Verhalen uit de buurt 25 apr, 15:16
Afbeelding
Nynke Duijff winnaar Grut Frysk Diktee Verhalen uit de buurt 25 apr, 10:00
Afbeelding
Het complete gids voor het onderhouden van je hottub of jacuzzi Algemeen 24 apr, 09:03
Afbeelding
Afraw Nation behaalt tweede plaats bij NK van UDO en kwalificeert zich voor EK in Duitsland Algemeen 23 apr, 09:01
Afbeelding
Deze zomervakantie niet al te ver van huis? Dit zijn 4 top vakanties dicht in de buurt! Recreatie & Ontspanning 22 apr, 15:20
Afbeelding
Arena Friso Sneek explodeert na golden set in waanzinnig duel Sport 22 apr, 10:27
Afbeelding
VC Sneek massaal in actie voor maand van de voedselbank Sport 22 apr, 09:00