Afbeelding
Foto: Pexels.com

Deze zomervakantie niet al te ver van huis? Dit zijn 4 top vakanties dicht in de buurt!

Recreatie & Ontspanning

SNEEK - Soms heb je gewoon even geen zin om een heel eind te moeten reizen voordat je op de vakantiebestemming bent. Gelukkig zijn er genoeg prachtige bestemmingen in Europa waar je kunt genieten van een heerlijke vakantie zonder al te ver te reizen. In dit artikel helpen we je een handje op weg en delen we 4 leuke bestemmingen in het buitenland die redelijk dicht bij huis zijn voor een zomerse getaway.  

Genieten van de natuur in de Ardennen

Heb je een auto tot de beschikking? Dan zijn de mogelijkheden eindeloos! Voor een leuke vakantie hoef je niet verder te zoeken dan de Ardennen. Dit prachtige natuurgebied in België is de perfecte bestemming voor mensen die van rust, natuur en avontuur houden. De Ardennen zijn perfect voor wandelen, fietsen en om te genieten van de mooie natuur. Daarnaast zijn er tal van leuke activiteiten te ondernemen, zoals kajakken op de rivier de Ourthe, abseilen van rotsen of een huttentocht maken door de bergen. 

Een stedentrip in Duitsland

Wil je liever een stedentrip maken? Dan is Duitsland een goed land om naartoe te gaan. In het westen van Duitsland, rondom Frankfurt am Main, liggen veel schattige dorpjes waar je kunt wegdromen. Al deze dorpjes hebben hun eigen geschiedenis waardoor je je niet hoeft te vervelen. Bezoek een aantal van deze leuke dorpjes en geniet van een flammkuchen en een lekker Duits biertje. Daarnaast kun je in Duitsland erg mooi wandelen door de bossen en gebergte, hierdoor kan een vakantie in Duitsland leuk zijn voor jong en oud. 

Ontspannen aan de Franse kust

Voor een vakantie vol zee en strand hoef je echt niet te ver te reizen: de Franse kust is namelijk een ideale bestemming voor een ontspannen zomervakantie. Breng een bezoek aan de prachtige badplaatsen in Normandië of bij Nantes en geniet van zon, zee en strand. Je kunt een leuke boottocht maken langs de kust en de heerlijke lokale keuken proeven. Een vakantie aan de Franse kust staat garant voor ontspanning en genieten van een mooie omgeving.

Actief genieten in de Oostenrijkse bergen

Voor de avontuurlijke vakantieganger is een huttentocht Oostenrijk een absolute aanrader. Trek lekker je wandelschoenen aan en verken de prachtige bergen en valleien van dit alpenland. Overnacht in gezellige berghutten, geniet van adembenemende uitzichten en maak kennis met de lokale cultuur en tradities. Een huttentocht in Oostenrijk is een unieke ervaring die je niet snel zult vergeten en de perfecte manier om de zomer actief door te brengen.

Afbeelding
Boeren overhandigen eerste spandoek aan de provincie Fryslân Agrarisch nieuws 18 mei, 08:00
Afbeelding
De leukste activiteiten tijdens Pinksteren in Friesland Recreatie & Ontspanning 17 mei, 20:00
Afbeelding
Maatschappelijke gift maakt Musical De Tocht toegankelijk voor 2000 kinderen Cultuur 17 mei, 18:00
Afbeelding
Onderzoek: Dit betaal je in 2024 voor een huwelijksceremonie in Friesland Financieel 17 mei, 10:00
Afbeelding
Fryslân pakt regie op energiesysteem van de toekomst Duurzaamheid 16 mei, 15:00
Afbeelding
Op 25 mei Zero Waste Wandeltours in Leeuwarden en Sneek Evenement 16 mei, 12:00
De priiswinnaars vlnr Marije Buma, Annarixt Weststeijn en Saphyra Holwerda
Marije Buma wint het Lyts Frysk Diktee 2024 Cultuur 16 mei, 10:00
Afbeelding
'Een samengesteld gezin is heel anders dan een standaard gezin' Educatie 15 mei, 18:00